Pramenovi: 30 Najmodernijih VarijantiŠta su pramenovi

Pramenovi su jednostavno rečeno delovi kose koji su svetliji od vaše prirodne kose. Primer: Vaša prirodna podloga je braon. Izvukli ste pramenove (komade, sekcije) u svetlije braon. Sada imate svetle braon pramenove na braon podlozi. Dakle, pramenovi su svaka promena koja rezultira pravljenjem kontrasta na vašoj kosi.

Ovako izgleda kosa pod pramenovima dužina kose do ramena
Ovako izgleda kosa pod pramenovima – Pepeljasto plavi pramenovi

Da li pramenovi štete kosi

Izvlačenje pramenova sa polu-trajnim farbama ne šteti kosi kao što joj šteti posvetljivač (blanš) što ne znači da farbe štete takođe u određenom procentu. Farbanjem i blajhanjem kose možete oštetiti vanjski omotač kose koji kosu štiti od vanjskih uticaja. Kada se vanjski omotač kose ošteti, kosa slabi, postaje suvlja i više naelektrisana. Pročitajte više ovde.

Ako ste primetili da vam je kosa suva i da je oštećena, počnite da koristite maske za duboku hidrataciju kose. Ako ipak želite da probate 100% prirodne maske za kosu ovde možete da pročitate više o istim.

Da li pramenovi podmlađuju

Svetliji tonovi oko lica daju vam definitivno svežiji i mladalačkiji izgled. Pramenovi pri licu (poznati kao, face frame) su veoma moderni danas.

Ovako izgledaju Face Frame Pramenovi
Ovako izgledaju Face Frame Pramenovi – Veoma su praktični i naglašavaju konture lica

Da li je kosu pod pramenovima lakše održavati

Naravno da jeste. Pramenovi su jedan od najboljih načina da idete frizeru ne češće od jednom u tri do pet meseci. Danas pogotovo, kada su moderni izrasli pramenovi koji su prirodno utopljeni u ostatak kose, veoma se lako održavaju.

Na kojoj dužini kose pramenovi najbolje izgledaju

Odgovor na ovo pitanje zavisi od mode. Pramenove generalno možete da radite na svim dužinama i tipovima kose. Balejaž, sombre i ombre su najmodernije tehnike nošenja pramenova na dugačkoj i srednje dugačkoj kosi.

Ovako izgledaju pramenovi na srednje dugačkoj kosi
Ovako izgledaju pramenovi na srednje dugačkoj kosi
Ovako izgledaju svetli karamel braon pramenovi na braon podlozi kose
Ovako izgledaju svetli karamel braon pramenovi na braon podlozi kose

Na kojem obliku lica pramenovi najbolje izgledaju

Pramenovi pristaju svim oblicima lica.

Pramenovi na različitim podlogama

Jednobojno farbanje kose je skoro pa istorija u visokoj modi. Skoro pa svi kolori iz najčitanijih modnih i frizerskih novina se zasnivaju na kombinaciji nekih pramenova. Setimo se, ombre pramenova, balayage pramenova, sombre pramenova, takođe i raznih jesenskih i proletnjih kombinacija sa crvenim nijansama. Svašta ćemo izvrtiti u ovom izdanju “pramenovi za 2015”. Dosta toga se može videti a mi ćemo vam preneti najnovije trendove kombinovanja pramenova ove godine.

Ovako izgledaju pramenovi na veoma svetloj podlozi
Ovako izgledaju pramenovi na veoma svetloj podlozi (podloga je prirodna boja kose)
Ovako izgledaju pramenovi na tamnoj podlozi
Ovako izgledaju pramenovi na tamnoj podlozi

Važno za znati: Podloga može da bude prirodna ne-farbana i ne-prirodna farbana.

Pramenovi na različitim teksturama kose

Verovatno već znate da postoje različite teksture kose. Kosa može da bude prirodno ravna, valovita ili kovrdžava. Po debljini vlasi može da bude debela, srednje debela i tanka.

Pramenovi na kovrdžavoj kosi
Pramenovi na kovrdžavoj kosi

#1 Prirodno svetli krajevi

pramenovi na dugoj kosi
Pramenovi na dugoj kosi koji nemaju prevelik kontrast

Najnovija balayage pramenovi tehnika bojenja kose tako da izgleda kao kosa prirodne plavuše kojoj je kosa posvetlila na suncu je očaravajuće za videti. Ova tehnika ne zahteva posebne veštine a radi se proizvoljno gde osetite da treba da stavljate pramenove, a mnogi frizeri ne koriste ni folije niti bilo kakvu izolaciju pramenova. Šaraju i izvlače pramenove slobodnom rukom i tako dobijaju efekat prirodnog posvetljivanja i nepravilnosti.

Karamel pramenovi
Karamel pramenovi

Evo jednog primera od poznatog svetskog brenda Tony & Guy:

#2 Vatrena boja na šiškama

Vatrene nijanse pramenova na kraćoj kosi
Vatrene nijanse pramenova na kraćoj kosi

Ako niste ljubitelj pramenova na celoj kratkoj kosi, ovo je idealno šik rešenje za vas. Najnoviji hit za kratku kosu su pramenovi sa prednje strane na šiškama u neku vatrenu boju. Pogledajte predivan efekat stavljanja očiju u prvi plan, a zamislite da je ova kosa samo u braon ofarbana, bilo bi obično. Bob frizure su veoma popularne, dodajte još ovakav kolor i to je to za 2015!

#3 Ombre na kratkoj kosi

Ombre na kratkim varijantama kose
Ombre na kratkim varijantama kose

Pogledajte kako ombre pramenovi fantastično izgledaju na kratkoj kosi. Obratite pažnju i na asimetrični bob rez sa veoma agresivnim stepenom. Veoma urban i street style!

#4 Platinasto nežni pramenovi

platinasto beli pramenovi na svetloj podlozi
Još jedan primer jako svetlih platinasto belih pramenova na svetloj podlozi

Prirodnim plavušama savetujemo da izaberu ovakvu kombinaciju platinasto plavih pramenova ove sezone, i uz to kombinuju nežan izgled sa nežnom šminkom.

#5 Blago toniranje braon kose pramenovima

Blago toniranje sa pramenovima: Ovde pramenovi nisu puno svetliji od podloge
Blago toniranje sa pramenovima: Ovde pramenovi nisu puno svetliji od podloge

I braon kosa može biti itekako zanimljiva i lepo tonirana pramenovima. Izaberite jedan i dva tona svetliju i tamniju nijansu sa kojom bi želeli da tonirate svoju braon kosu. Dobićete blage, sjajne i lepo utonirane nijanse braon boje. Daleko bolja varijanta od nošenja jednobojne dosadne podloge. Malo potamnjen koren daje još posebniji efekat jer je era ombre nošenja porasta još uvek hit.

#6 Plavi isheklani pramenovi

Jako svetli balejaž pramenovi na srednje dugoj kosi do ramena
Jako svetli balejaž pramenovi na srednje dugoj kosi do ramena

Plavi isheklani pramenovi na prirodno plavoj podlozi. Prelom lokne i kosa ošišana na dugački bob. Jednostavno, prelepo i trendi!

#7 Pramenovi boje meda

Blago tonirani pramenovi na podlozi boje meda
Blago tonirani pramenovi na podlozi boje meda

Svi volimo boju meda pogotovo u pramenovima. Podloga koja je svetlo braon i pomalo vuče na riđe, savršen je teritorij za pramenove boje meda koji su itekako popularni ove godine.

Sa ovim svim primerima vam želimo pokazati razne varijante kompatibilnosti pramenova sa bojom tena i podlogom kose. Vidite kako tople nijanse poput boje meda savršeno odgovaraju bledom tenu i daju mu malo rumenila koje se odražava sa toplih boja kose.

Vatrenija nijansa pramenova na tamnojoj podlozi
Vatrenija nijansa pramenova na tamnojoj podlozi

Na ovoj devojci se vidi pravi efekat dobro urađenih pramenova i koliko oni promene bukvalno vaš lični opis. Kombinacija tamnog korena, prelivene kose koja je boje karamele i svetlih krajeva, još kad na to uvijete kosu i razbarušite je u jednom uličnom urbanom stilu, izgedaćete vrhunski u 2015.godini!

Za kraj

Nadamo se da ste zadovoljni. Dotakli smo se najmodernijih opcija za razne tipove, podloge i dužine kose. Do sledećeg čitanja, uživajte!

Nastavite Čitati:
Bijela Boja Kose

Veoma neobična i pomalo avangardna boja kose. Jako rijetko ćemo vidjeti mlađu osobu kako nosi totalno bijelu kosu. Za bijelu Pregledaj

(Preporuka) Pramenovi: Crvena podloga sa bakarnim pramenovima

Crvena paleta boja odiše jednom svežinom i jarkim bojama koje pojačavaju boju tena i naglašavaju oči. Žene sa zelenim i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)