41 balejaž (balajaž) kombinacija za 2019. godinu!Ako želite frizuru koju je lako održavati, zbog koje nećete morati posjećivati frizera svakih par sedmica, zbog koje vam neće biti bitno da li vam se vidi izrast i koju možete napraviti u kućnoj radinosti nemojte više tražiti. Odgovor je jednostavan a glasi – balejaž.

Sličan je ombre tehnici farbanja kose ali sa manje teksture. Balejaž tehnika je slobodan dizajn koji kombinuje svijetle i tamne tonove smeđe, plave, crvene i narandžaste boje. Ako mislite da ovakav izgled nije za vas nastavite listati galeriju. Postoji frizura za svakoga – to je ono što je najbolje kod balejaž pramenova.

Šta je balejaž (balayage)?

Balejaž (Balayage) je francuska reč koja znači bojanje kose slobodnom rukom, bolje rečeno slikarstvo na kosi. Balejaž slikarstvo na kosi je tehnika bojanja kose u kojoj se dobija prirodni prelaz na kosi koji izgleda sasvim utopljeno sa drugim bojama na kosi. Prvi počeo da primenjuje poznati frizer, Richard Ward.

Jesu li ombre i balejaž isto?

Ukratko rečeno, Ombre je više stil nošenja boje kose na određen način dok je Balejaž (Balayage) shvaćen kao tehnika bojenja kose. Obe frizure ne zahtevaju previše pažnje i veoma su jednostavne za održavanje. Postavljanje pramenova nije striktno i boje se prelivaju blago (za Ombre) ili premazivanje (za Balejaž (Balayage)) postavljanje pramenova. Staromodni pramenovi na foliju zahtevaju više učestaliji odlazak u salon na korekciju. Ombre i balejaž vam daju utisak sunčanih krajeva koje ne morate korigovati u salonu često kao staromodne pramenove.

Da li balejaž oštećuje kosu?

Napokon odgovor na pitanje. Da li stvarno ombre i balejaž bukvalno prže kosu, ili je moguće dobiti ovakve pramenove bezbolno? Apsolutno. U danađnje vreme ne bi trebalo da oštećuje kosu. Kod iskusnih frizera celi postupak moguće je uraditi totalno bezbolno. Dakle, nije više štetno za kosu nego bilo koji drugi proces farbanja kose!

Koliko košta balejaž (balayage)?

Da bi se uradio dobar balejaž potrebno je klijentu posvetiti dosta vremena. Cene u tom slučaju mogu biti više nego kod izrade klasičnih pramenova. U Srbiji od 5000 dinara (50 eura) pa na gore zavisno od tonera i ostalih usluga koje se nadovezuju na uslugu balejaž.

Šta je bolje balejaž ili pramenovi?

Ako želite da vaša kosa izgleda veoma svetlo i posvetljeno više tonova onda je najbolje da uradite klasične pramenove na foliju gde se kosa može posvetliti više tonova. Ako ipak želite posvetliti kosu samo par tonova i više prirodniji neutralniji prelaz, onda je balejaž put kojim trebate krenuti.

Najbolje Balejaž transformacije sa naše instagram stranice

1.Kosa srednje dužine + balejaž

plava kosa
Plava kosa sa osunčanim krajevima

Ako želite da balejaž pramenovi ispadnu onako kako treba onda treba da to uradite kako treba. Prvo treba da odlučite koju ćete dužinu kose izabrati a zatim boju. Ako ovo uradite obrnutim redoslijedom, skratite kosu nakon šišanja, promijenićete cjelokupan izgled i željeni efekat.

Karakteristike:

  • Plavi toner
  • Hladni ton braon na izrastku

2. Balejaž boje karamele na dugoj kosi

Duga kosa vam dopušta da se malo poigrate i iako se možete odlučiti za svijetliju nijansu ništa vas ne sprečava da koristite neutralne nijanse za izgled koji je jednostavno očaravajući. Od tamnijeg prema svijetlijem je odličan način kako da prikrijete izrasli korijen. Oporavite kosu od blanša i farbanja. Pustite prirodu da odradi posao i svu krivicu prebacite na belejaž

pramenovi boje meda na dugoj kosi
balejaz

Karakteristike:

  • Topli ton tamne braon na izrastku
  • Topli karamel ton na vrhovima

3. Plavi ombre i balejaž

Vjerovali ili ne, balejaž tehnika farbanja kose nije nova. Prvi put je korištena 1970. godine u Francuskoj. Moderna verzija balejaža podrazumijeva vraćanje prirodnom izgledu i odbacivanje folije kako bi se dobili pramenovi. Plava varijanta vam pokazuje kako da uklopite ombre sa balejažom. Iako će vam za ovaj izgled trebati malo više vremena, zasigurno je nešto o čemu će svi pričati.

plava kosa sa pramenovima
plava kosa balejaž

Karakteristike:

  • Super svetli platinasti ton na krajevima
  • Pepeljasto svetlo plavi ton na izrastku

4. Narandžasti balejaž

Efekat koji želite postići sa balejaž tehnikom se zasniva na istom principu kao kad koristite bronzer prilikom šminkanja. Želite posvijetliti dio kose koji bi inače prirodno izblijedio na suncu. Pustite kosu da izgleda prirodno i nanesite suprotne nijanse na dijelove gdje bi inače kosu posvijetlilo sunce. Ovo je mnogo prirodniji izgled od izvlačenja pramenova.

bakarni balejaž
narandžasti balejaž

Karakteristike:

  • Topli crveno-braon ton na izrastku
  • Svetli ekstremno narandžasti ton na krajevima kose

5. Pramenovi boje bakra

Ništa se ne slaže tako dobro sa baljeaž stilom kao kovrdže koje ne moraju biti toliko guste kao one ’80-ih godina. Koristite široki figaro za uvijanje kose koji ćete držati vertikalno kako bi postigli ovakve lokne i nemojte je raščešljati nakon što završite.

bakarni pramenovi
bakarna kosa

6. Zalazak sunca

Ova frizura je veoma moderna a tako jednostavna za održavanje. Kosu možete oprati veče prije i isplesti pletenice i tako prespavati kako bi dobili valovituz frizuru. Dodajte malo spreja na bazi morske soli ili par cvijetova ako želite da vam frizura bude u boho stilu.

ombre na kosi

7. Blagi plavi balejaž

Ako želite ovakvu boje kose koja izgleda kao da ste ljeto proveli sunčajući se po cijele dane onda zatražite frizera da vam izvuče pramenove onako kako bi to sunce na prirodan način uradilo. Imaćete prirodan balejaž izgled.

pramenovi

8. Prirodna podloga + balejaž pramenovi

Penelope Cruz je obožavateljica ove crveno smeđe kombinacije. Balejaž izgled ponosno noći već par godina. Ako ne želite da vam kosa bude ovoliko narandžasta dodajte više plave u mješavinu kako bi boja bila tamnija ili dodajte nijansu smeđeg mahagonija.

kestenasti balejaž na kosi

9. Dugački bob + plavi balejaž

Ako želite da vam kosa bude svijetlo plava ali je ne želite previše oštetiti blanšom onda je ova rizura za vas. Odlična je za one sa kraćom kosom a mješavina različitih nijansi i sjena će dodati malo dimenzije i teksture ako imate tanju kosu.

platinasti pramenovi na kosi

10. Razbarušeni nered

Ovo je frizura koju biste inače vidjeli na jednoj od Latino zvijezda kao što je Jennifer Lopez. Pošto je balejaž veoma popularn ništa vas ne sprečava da i vi isprobate ovu kombinaciju. Trend su prihvatile J-Lo, Beyonce, Elizabeth Olsen i mnogi drugi.

bakarni pramenovi na kosi

11. Narandžasta kosa + plavi pramenovi

Kombinaciju plave i narandžaste kose ste mogli vidjeti početkom ’90-ih godina. Frizura je ponovo postala popularna ovih dana i narandžasto – plava kombinacija izgleda odlično. Idealna je i za zrelu i mladu kosu a ako ste prirodno crvenokosi ne postoji bolji način da prigrlite prirodan izgled.

balejaž

12. Zlatno plavi balejaž na tamnoj kosi

Tamni korijen i plavi krajevi su dvije stvari koje obično ne biste povezali sa visokom modom ali najnovija kombinacija vam pokazuje da je sve moguće. Čak i tamni korijen može izgledati odlično. Bez obzira da li želite prikriti prethodnu plavu boju ili samo želite napraviti određenu promjenu, uvjeravamo vas da tamno – plavi balejaž izgleda odlično.

balejaž

13. Ljubičasti balejaž

AKo ste se odlučili za balejaž tehniku farbanja kose to znači da možete posvijetliti kosu koliko želite. Iako se mnogo žena odlučuje za prirodniji izgled ništa vas ne sprečava da dodate neobične boje kao što je to slučaj sa ovom crno – ljubičastom kombinacijom. Slično je ombre izgledu ali ne u potpunosti, frizura ima određenu dimenziju i sa pravim oblikom lokni postićete moderan izgled.

balejaž

14. Plavi balejaž sa bojom karamele

Ako vam je kosa tanka ovaj balejaž će vam pomoći da dodate volumen i punoću. Zbog različitih nijansi i tonova boja koje koristite kosa će izgledati oživljeno nakon tretmana. Svijetle nijanse će učiniti da izgledate kao da imate gušću kosu.

balejaž

15. Crveni balejaž

Ako želite isprobati crvenu boju za kosu ali ne želite jarko crvenu boju zašto ne isprobate narandžasto – crveni balejaž? Kombinacija različitih nijansi pomoći će vam da izgledate prirodnije ako ne želite ekstravagantnu boju kose.

balejaž

16. Kosa srednje dužine + balejaž boje bakra

Bez nepotrebne brige očaravajući izgled vam pokazuje kako može izgledati moderna boja kose čak iako nemate duge, zavodljive lokne. Okreteanje jednostavnosti i osnovama je suština ovog balejaža.

balejaž

17. Balejaž boje jagode

Da li je crvena? Da li je narandžasta? Nazire li se i roza? Ova nijansa je kombinacija prethodno spomenutih boja i na neki način funkcioniše. Dobijate priliku da se poigrate sa svijetlim nijansama kombinujući balejaž i ombre tehnike. Čak i prirodne crvenokose mogu imati koristi od više boja zajedno. Ovakva kombinacija zaista osvježi i oživi kosu.

balejaž

18. Zlatni pramenovi boje karamele

Ako samo želite isprobati balejaž krenite sa bojenjem samo krajeva. AKo imate dužu kosu možete se malo poigrati sa načinom kako nanosite boju i kao što možete vidjeti, čak i svijetliji tonovi na samim krajevima kose čine ogromnu razliku. Oaj izgled možete napraviti veoma lako i sami kod kuće.

balejaž

19. Bob + balejaž pramenovi

Ko je rekao da ne možete imati balejaž bob? Čak i kosa koja je veoma kratka može da ima koristi od ovakve mješavine boja. Morate samo paziti koliko boje nanosite u suprotnom će kosa izgledati samo kao da ima izvučene pramenove.

balejaž

20. Multidimenzionalna kombinacija balejaža

Ako želite postići ovakav izgled u kućnoj radinosti to neće biti problem. Sve što vam treba je par rukavica i prava kombinacija boja, prijatelj koji će vam pomoći, enkoliko šnala kako bi odvojili kosu. Dodajte onoliko koliko želite kontrasnih boja ali će vam biti lakše da krenete sa krajevima i dodajte boju postepeno prema gore. U suprotnom možete pogriješiti pa ofarbati cijelu kosu pogrešnom bojom.

balejaž

21. Crveno – plavi balejaž

Jedna od najboljih stvari kad se radi o balejažu je da vam pruža mogućnost da se poigrate sa kombinacijama koje ineča ne biste spajali. Plava sa narandžasto – crvenim nijansama ne bi dobro izgledala na bilo koji drugi način nego u ovoj balejaž kombinaciji.

plava kosa

22. “Rose gold” nijansa

Ako ne želite da isprobate skroz suprotne boje za novi balejaž stil onda spojite više nijansi postojeće boje za kosu. Ne postoji mnogo varijanti ove kombinacije ali čini razliku kad trebate nanijeti tri boje na kosu.

pramenovi

23. Plavi i bakreni balejaž na dugoj kosi

Jednom kad završite sa blajeaž farbanjem kose ostavite kosu da čini ono što ju je volja. Glavna odlika stila je da pustite kosu da izrasta na prirodan način tako da je kasnije farbanje i popravljanje besmisleno. Dodajte nekoliko valova uz pomoć okrugle četke i fena za kosu.

plava kosa kestenasti balejaž

24. Neutralni plavi balejaž

Ako ste u potrazi za jednostavnim načinom da odmorite kosu i prestaneta sa blanšom, poelivima i pregrijavanjem, balejaž stil je idealan za vas. Pružena vam je mogućnost da korijen izrasta na prirodan način i idealan je za hladnije, zimske mjesece. Kad ljeto dođe ponovo ćete posvijetliti kosu ali za vrijeme zime nema ništa loše u tome da se okrenete prirodnijem izgledu.

pramenovi na kosi

25. Srebrena plava

Srebrena kosa je bila apsolutni hit ovo ljeto i prošlu zimu a čini nam se da će se ovaj trend jo neko vrijeme zadržati. Ako želite platinasto srebreno – plavi izgled bez previše muke zašto ne isprobate srebreno – plavi balejaž? Moraćete uvijek paziti na izrasli korijen.

platinasti pramenovi

26. “Rose gold” kombinacija

Ove godine svaka djevojka je htjela Michael Kors sat u ovoj boji. i ne samo to, svi su htjeli i “rose gold” balejaž. Ova kombinacija je idealna za ovo doba godine i dok se sve više prirodnih crvenokosa okreće prirodnijem izgledu ne postoji bolje vrijeme da isprobate “rose gold” nijansu.

pramenovi

27. Crveno – roza kosa

Mnogi od nas nemaju taj luksuz da mogu reći kako im je prirodna boja kose crvena ali sa ovim predivnim balejažom možemo se barem pretvarati da je tako. Predivne nijanse smeđe i crvene su pomogle da izgled ostane neutralan i dobro iskombinovan što čini idelanu osnovu za jesenji ili zimski izgled.

violet pramenovi na kosi

28. Boje jeseni

Boje jeseni su najbolje za bilo koje godišnje doba. Jednostavan, elegantan izgled je jedan od onih koji možete nositi tokom cijele godine. Boho pletenice za ljeto će vam pomoći da pokažete višedimenzionalne nijanse i tonove nove balejaž frizure a tokom zime možete se odlučiti za toplije i punije nijanse.

kosa sa pramenovima

29. Prirodna osnova + pramenovi boje karamele

Dobra stvar kad pričamo o balejažu je ta da ponovno farbanje možete produžiti za nekoliko sedmica nego što biste to inače napravili. Ako tražite način da sačuvate malo više novca i vremena onda je ovaj skoro ombre balejaž izgled za vas.

kosa sa pramenovima

30. Bakrena kosa boje karamele

Kad želite sopstveni balejaž stil izbjegavajte prethodno napravljene mješavine boja u želatinastom obliku. Odlučite se za one kremaste. Ne trebate biti veoma precizni sa izgledom kao što je ovaj ali ako slučajno naneste suprotne nijanse na pogrešno mjesto biće vidljivo i upropastiće završni izgled.

balejaž

31. Tamna podloga + pramenovi boje karamele

Ova kombinacija je moderna promjena boho stila ali tamna podloga sa pramenovima boje karamele je ne samo zadivljujuća već i veoma jednostavna za izvesti kod kuće ako ste dovoljno hrabri. Možete odvojiti dugu kosu u dva dijela i isplesti dvije obične pletenice. Nemojte farbati krajeve već boju nanesite samo na pletenice.

pramenovi

32. Lob + laki smeđi balejaž

Mislimo da smo vam do sad pokazali da balejaž funkcioniše na bilo kojoj dužini kose ali ako želite u potpunosti transformisati kosu zašto se ne odlučite za skraćivanje kose i napravite dugi bob ili lob? Sa pravim nijansama i kovrdžama izgedaćete savršeno.

pramenovi roze gold

33. Balejaž pramenovi na veoma dugoj kosi

Veoma duga kosa je kao stvorena za balejaž i kao što možete vidjeti ne treba uvijek kontrast biti jasno izražen. Ovaj izgled je veoma jednostavan i skoro nijedan obmre stil ne daje dovoljno dimenzije kosi kao ovaj. Prirodno i moderno u isto vrijeme a predivni valovi samo pomažu da se sve spoji u cjelinu.

balejaž kosa

34. Bob boje karamele + plavi pramenovi

Sarah Jessica Parker je velika obožavateljka balejaž stila i zapravo ona ga je nosila mnogo godina prije nego što je postao hit. Ovo je jedan od onih izgleda koji je prirodan, tamno – smeđi sa tamnim korijenom koji postepeno prelazi u prelijepu plavu boju. Sa mnoštvom nijansi boje karamele i čokolade, izgled je jednostavan i odvažan i što je najvažnije nevjerovatno lijep.

bob sa pramenovima

35. Balejaž boje bakrenog zalaska sunca

Razmišljate li da napravite zaista odvažan korak kad je u pitanju kosa ali niste sigurni odakle da krenete? Ovom kombinacijom boja ćete dobiti dva izgleda u jednom. Prvo, imaćete boju koja podjeća na zalazak sunca što je veoma popularno ove godine a drugo je da ste prigrlili balejaž stil. Dvije muhe jednim udarcem. ODvažno i jasno.

bakarna kosa sa pramenovima

36. Zlatno – plavi balejaž pramenovi

Ako želite predivne duge, sjajne lokne koje izgledaju ovako zadivljujuće morate biti spremni da ih održavate. Korijenu će trebatimnogo brige ako ćete ga posvijetliti. Morate često tretirati kosu raznim maskama i svaki put nanijeti regenerator kad je operete. Veoma lako je zaboraviti krajeve i pustiti ih da se rascvijetaju. Nemojte sebi to dopustiti jer zdrava kosa izgleda ljepšei govori mnogo o vama.

ombre na dugoj kosi

37. Pepeljasto plava kosa

SPajanje više nijansi je cilj balejaž tehnike. Nekoliko nijansi svijetlije i tamnije plave je bilo potrebno da bi se dobila ovakva boja koja izgleda skoro pa prirodno.

platinasti pramenovi

38. Obrnuti dugi bob + balejaž pramenovi

Ako ne želite da se riješite dugih, tamnih pramenova onda je plavi balejaž najbolji način da se poigrate sa svijetlijim pramenovima. Obrnuti dugi bob vam daje idealnu podlogu za kraći balejaž stil a prednja dužina kose će vam pomoći da vam lice bude uže i duže. Ovaj izgled dobro izgleda na većini žena.

paž kosa sa pramenovima

39. Dugi bob + zlatno – plavi balejaž pramenovi

Želite da pređete u plavu boji ali da poštedite sebe kompletnog meteža i komplikacija? Balejaž stil je idelno rješenje za vas. Kao što možete vidjeti na ovom primjeru, možete dodati plavu i svijetliju nijansu oko lica kako bi stvorili utisak laganijeg izgleda. Ako niste sigurni koliko želita da vam kosa bude plava, balejaž plava je idealna tačka od koje možete krenuti jer možete postepeno doći do željenih nijansi i tonova koji će ići u prilog boji kože.

plavi sombre na kosi

40. Plava boja sa zlatnim nijansama i bojama karamele

Valovita kosa i balejaž tehnika su dvije stvari koje savršeno funkcionišu zajedno. Kovrdže ističu svaku boju koju imata ne kosi dodajući više dimenzije cjelokupnom izgledu. Slobodno dopustite prirodnim valovima da se nesmetano kreću ili ih napravite na ravnoj kosi uz pomoć figara za uvijanje kose.

plavi pramenovi na kosi

41. Plavi balejaž boje karamele

Skoro da i ne možete vidjeti promjenu boja na ovom balejažu ali to samo pokazuje koliko je ovaj stil raznovrstan. Ovakav efekat se veoma lako postiže u frizerskom salonu. Za početak neka vam kosa bude smeđa i neka se kreće ka plavoj. Možete je posvijetliti do one nijanse koja vam odgovara. Uvijek je lakše naknadno dodati nego obrnuto.

talasi na kosi

Balejaž tehnika farbanja kose je predivna i možete je veoma lako postići odlaskom u frizerski salon ili kod kuće. Eksperimentišite sa bojama sa kojima bi se inače ne bi usudili raditi. Bez obzira da li vam je kosa duga ili kratka balejaž je stil koji trebate isprobati.

Nastavite Čitati:
FORMULA + Proces: Balejaž na ne tretiranoj podlozi (Schwarzkopf, BlondMe, Igora)
balejaž na nefarbanoj kosi

Pokazaćemo vam balejaž kolor rađen na ne tretiranoj kosi. Kompletnu formulu i proces možete pronaći u nastavku publikacije. Podloga pre Pregledaj

Formula + Proces: Balejaž sa KEUNE™
keune balejaz formula + proces

Podloga pre formule kose Devojka je pre koloracije imala prirodnu boju kose. Želela je blagi balejaž. Nije želela da uradi Pregledaj1 komentar na “41 balejaž (balajaž) kombinacija za 2019. godinu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)