Kako se radi savršen balejaž? (Foto + Video + Formula)



tijana

Kako su nas osvojili balejaž pramenovi?

Balejaž pramenovi su osvojili svet sa svojim nežnim, sofisticiranim i prirodnim izgledom. Videli smo prošlih godina ekspanziju ombre kolora na kosi, ali ovo je nešto novo, nešto blaže, nežnije i izgleda dosta prirodnije od ombre kolora. Balejaž tehnika bojenja kose je tehnika koja vam omogućava da se ne držite ama baš nikakvih pravila kada izrađujete pramenove. Možete uzimati deblje, tanje sekcije, možete ređe ili gušće da oslikavate pramenove na kosi koji će na kraju da izgledaju vrhunski i prirodno bez onog prelaza o kojem se priča kada se spomene ombre kosa. Ombre je osmišljen i dobro izgleda na uvijenoj prelomljenoj kosi, ali se na ravnoj kosi vidi ta jaka tranzicija sa tamnog u svetlo.

Balejaž je kombinacija klasike i modernog. Kada se setite klasičnih pramenova koji idu od temena i ubacite to u ombre tehniku, sve zajedno bi ličilo na balejaž. Balejaž se izvodi slobodnom rukom, providnom folijom, pomoćnim kartonom ako nemate plastični držač za pramenove i silikonskom četkicom koja je precizna u iscrtavanju linija na kosi.

Prednosti providne folije u odnosu na metalnu foliju

Providna folija ima prednost da vidite kroz nju kosu i kako kosa reaguje na bojanje ili posvetljivanje. U plastičnoj foliji kosa jednako izvlači ako je prostorija topla i ako je kosa umotana u foliju.

Karton ili držač od plastike za balejaž

Kod nas je teško nači profesionalni alat samo za balejaž zato što je nova stvar i kako to kod nas ide, treba vremena da se neke stvari pojave na tržištu. Ako nemate plastični držač onda je dovoljno da imate komad kartona na koji ćete prisloniti krajeve i obojati ih četkicom, jer je teško to uraditi iz slobodne ruke, kosa će vam bežati. Najbolje je da za to pogledate naš korak po korak video snimak na našem Youtube kanalu i naučite sa nama najnovije trikove frizerskog posla!

balijaž

Kako se radi balejaž?

Postupci izrade su razni. Mnogi frizeri koje smo pratili rade balejaž na svoje autentične načine, tako ćemo se i mi danas držati našeg autentičnog načina redanja balejaž pramenova koje ćemo vam pokazati. Jedan red smo delili sa dve strane ukošeno kao što vidite na slici ispod u slovo “V”. Red iznad tako podeljene sekcije smo izdvajali ravno, tako da nam takvom podelom pramenovi ispadnu što neravnomerniji i razbacaniji, što je na kraju i prirodnije.

1

Ovako otprilike treba da izgleda sekcija koju mažete u slovo V. Sledeća sekcija je ravna, pa sledeća od ravne ponovo u V. Deleći kosu ovim redosledom dobijate isprepletenu poziciju pramenova i mnogo prirodniji izgled na kraju.

Ne zaboravite da nas Propratite na Youtube kako bi dobijali blagovremene ostale naše objave redovno!

VIDEO tutorijal kako napraviti balejaž pramenove

15 minuta pravog uživanja uz naš tim koji vam sprema razne transformacije!

Pogledajte naš način izrade i slobodno nam šaljite vaše sugestije u vidu komentara. Ako želite da dobijate naše nove objave ne zaboravite da se pretplatite na dugme subscribe na našem You tube kanalu.

FORMULA

3186326

 

  • Echos posvetljivač + 30 vol Echos razvijač 1:1
  • 12.7 Echos line preliv + 30 vol razvijač 10 minuta

12.7 Preliv je neutralizator žutog pigmenta i boja bazirana na ljubičastim tonovima.

 

Redosled redanja balejaž pramenova

pramenovi balejaž

Redosled postavljanja funkcioniše na sledeći način:

  • Jedna sekcija se razdvoji u dva pramena nakošena prema sredini glave u obliku slova “V”. Druga sekcija nakon te se izdvaja ravna, kao što vidite i na šematskom prikazu slike.

Ovakvim redosledom oslikavanja balejaž pramenova se dobija prirodnost i raspored pramenova sa ukošenom dimenzijom i prirodnim padom.

Bočni prikaz

balayagekoncept2

Ovakvo nakošeno postavljanje balejaž pramenova sa strane će napraviti takozvani face framing (uokviriće lice sa pramenovima koji će se videti odmah sa prednje strane i polako će se spuštati do konačne dužine. Svakoj osobi lepše stoji da se odmah do lica vide posvetljeni pramenovi, pa je ovo recept za uspeh vaših balejaž pramenova.

Nadamo se da vam se dopada našmake over?!

balijaž

balijaz

Nastavite Čitati:
Ideje Za Farbanje Kose: 10 Zanimljivih Kolor Ideja
ideje za boju kose

Farbanje kose: Ponekad nam je jednostavno potrebna neka promena Ponekad ne znate šta bi sa svojom kosom, koju boju kose Pregledaj

FORMULA + Proces: Balejaž na ne tretiranoj podlozi (Schwarzkopf, BlondMe, Igora)
balejaž na nefarbanoj kosi

Pokazaćemo vam balejaž kolor rađen na ne tretiranoj kosi. Kompletnu formulu i proces možete pronaći u nastavku publikacije. Podloga pre Pregledaj



Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *