Frizure za tanku kosuKoja su to rešenja za tanku kosu i koje frizure za tanku kosu možete iskoristiti kao svoju prednost?

Tanka kosa vas ponekad može dovesti do ludila jer ne znate kako bi namestili kosu jer je puno tanka. Večito pitanje za ovaj tip kose je kako pojačati volumen i izbeći mršenje tanke dlake. Tanka kosa je podložna mašćenju i bukvalno prljanju svaka dva dana pa vam savetujemo da se odlučite na kraće varijante frizura od ramena pa kraće, jer je mnogo lakše za održavanje.

Od toga kako će se ponašati vaša tanka kosa zavisi i od boje kose. Ako imate prirodno ravnu tanku dlaku onda će ona najverovatnije biti slepljena uz glavu i bez ikakvog volumena, plus što se prlja neverovatno brzo.

Dobro rešenje u tom slučaju je izblajhati kosu na plave nijanse. Izblajhana kosa je suvlja i neće toliko biti podlžna mašćenju. Suvlja kosa takođe ima slabiju težinu i neće vući kosu pri glavi. Tnka kosa je u većini slučajeva i ravna kosa pa ćemo vam preporučiti kratke frizure za tanku dlaku. Pogledajte sa kojim to sve frizurama možete lako pobediti tanku kosu.

Na šta treba paziti kada imate tanku kosu

Tanka kosa je manje otporna na vanjske i unutrašnje uticaje nego deblja i jača kosa. Posebno obratite pažnju kada radite ove tri stvari:

 • farbanja
 • ispravljanja ili uvijanja
 • češljanja

Farbanje tanke kose – Preagresivno farbanje i izvlačenje pramenova na tankoj kosi rezultiraće krzanjem, isušivanjem, petljanjem.

Preterano peglanje ili uvijanje kose – Rezultiraće takođe isušivanju i oštećivanju kose.

Agresivno raspetljavanje i češljanje tanke kose – Može takođe da doprinese krzanju i povlačenju dlake iz korena. Kosa može takođe pojačano da opada. Potrudite se da na tanku kosu nanesete dovoljno balzama pre nego što počnete da je češljate.

Koristite zaštitne sprejeve i kvalitetne pegle i figara pre uvijanja ili peglanja

Nikako ne biste trebali da peglate ili uvijate tanku kosu ukoliko niste naneli zaštitni sprej. Takođe, dobro je obratiti pažnju na to kakvu peglu ili uvijač za kosu koristite. Da li imaju keramičke ili metalne ploče te na kojim temperaturama zagrevaju vašu kosu.

Napravite Balejaž pramenove na tankoj kosi

svetli babylights pramenovi
svetli babylights pramenovi

Posvetljivanje vaše tanke kose može biti samo od pomoći. Svetli babylights pramenovi koji imaju prirodan izgled će dati vizuelnu punoću vašoj kosi. “Takođe, da ponovimo, kosa koja je pod ramenovima i koja se posvetljuje ima tendenciju da se ne masti kao prirodna kosa.” Stilizovanje ravne i tanke kose će vam se činiti kao izazov, ali ne mora sve biti tako crno. Potrebno je da svoj asesoar obogatite jednim debljim uvijačem za kosu ili peglom za kosu kako bi pravili krupne valove kao na slici jer prelomljena kosa deluje mnogo punije nego ravna a uz to je i veliki modni trend ove godine prelomljena kosa. Dakle, balejaž pramenovi i prelomljena kosa su savršena frizura za vašu tanku i masnu kosu.

Napravite guste šiške i lepršavi stepen na kratkoj frizuri

guste šiške na braon kosi
Šiške su odlično rešenje

Guste kratke šiške mogu biti rešenje vaših muka sa bočnim stranicama vaše tanke kose. Odsecite ravne šiške na čelo i rešite se tankih krajeva na bočnim stranicama što stalno pucaju, uz to ćete dobiti i veliku promenu. Možda su baš šiške ono što niste probali? Uz sečenje šiški, bob do ramena sa lepršavim stepenovima je pun pogodak frizura. Kao što vidite na slici, dovoljno je da upotrebite po koji preparat poput pene za kosu ili laka i da malo zgužvate kosu i vaša nova moderna frizura je super ukomponovana sa vašom tankom kosom.

Iskoristite tankoću kose za moderni bob

Moderni kosi bob za tanku kosu
Moderni kosi bob

Ovo je frizura sa kojom možete iskoristiti prednost tanke kose i koristiti je u svoju prednost. Bob sa jako naglašenim špicevima napred na licu izgleda veoma seksi i moderno a idealan je za pravljenje na tankoj kosi. Šišanjem stepena i naglašavanjem špiceva, skoncentrisaćete kosu na gornjim delovima glave i dobiti potreban volumen.

Farbajte koren u tamno

Farbanje korena u tamnije boje odličan je trik da se kosi vizuelno poveća volumen
Farbanje korena u tamnije boje odličan je trik da se kosi vizuelno poveća volumen

Farbanjem korea u tamno dobijate vizuelno efekat bogatije i gušće kose. Koliko gušće toliko i efekat deblje dlake koji vam je nužno potreban. Moderne tehnike bojenja kose u sombre pramenove i balejaž ili ombre će vam lepo pristajati sa potamnjenim korenom. Ako uz to dodate ove predivne valove na kosi onda ste svoj imidž unapredili da će vam se svi diviti kad vas vide u novom izdanju!

Bob do brade

bob frizura do brade
bob frizura do brade

Ravno odsečeni paž je dobro rešenje. Kosa je naslagana na jednaku dužinu i tako vizuelno deluje mnogo gušće.

tanka kosa plava kosa frizure
plava tanka kosa – kratki bob

Umesto da imate tanke krajeve koji izgledaju providno i bez volumena, odsecite kosu na ovakav bob. Pogledajte koliko smo više volumena dobili u predelu iznad vrata i na bočnim stranama.

Razbarušeni blago stepenovan kratki bob

kratki razbarušeni bob
kratki razbarušeni bob

Konačna dužina je i dalje ravna. Sa stepenovima možete da se igrate. Što lepršavije to bolje!

Skratite kosu na bob dužinu

bob frizura - stepenovano - plava blajhana kosa
bob frizura – stepenovano – plava blajhana kosa

Još jedan bob. Malo duži od onog predhodnog ali takođe konačna dužina ravna.

Više o: Kratkim Frizurama

Lob (long bob – dugački bob)frizura

lob - dugački bob
lob – dugački bob

Odlična varijanta za one koje ne žele da odseku kosu puno kratko. Konačna dužina je ravna i malo ispod ramena. Stepenovi jako blagi skoro pa i nevidljivi. Morate paziti, ne smete puno stepenovati.

Savet: Što kraće od brade, to više smete da stepenujete. Što duže od brade, to manje stepenova. Oko ramena skoro pa skroz ravno.

Još jedan blago stepenovan lob

bob - lob - blago stepenovan
bob – lob – blago stepenovan

Uz to što je boja urađena fenomenalno, šišanje je takođe na mestu. Gornji sloj kose je dugačak i ravan, dok je kosa ispod blago kraća.

Još jedan kratki bob podeljen u stranu

kratki bob – plava kosa

Jedan predivni bob sa varijacijom na šiškama.

Pogledajte ostale: Bob Frizure

Talasi su bolji nego skroz ravno

talasi na kosi - plava kosa - lob frizura
talasi na kosi – plava kosa – lob frizura

Prelomite kosu i razbarušite je. Tanku kosu je bolje nositi u ovakvoj formi nego skroz ravno.

Fenirajte kosu na volumen

kosa isfenirana na volumen
kosa isfenirana na volumen

Pogledajte kako je isfenirana ova frizura. Kosa deluje veoma bujno i gusto. Veliki volumen može da se postigne sa velikim četkama. Četke možete čak i da ostavite na glavi 15 minuta do pola sata. Posle feniranja dodajte malo laka kako bi volumen držao.

Najmoderniji bob trenutno

moderni bob
moderni bob

Najmoderniji način nošenja bob frizure trenutno. Podelite kosu u stranu i posvetlite krajeve.

Za kraj

Nadamo se da ste našli nešto za svoju tanku kosu. Ako dugo niste menjali boju ili frizuru, razmislite o nekim idejama koje ste videli ovde. Takođe se nadamo da smo vam objasnili sa teoretske strane kako se tanka kosa ponaša i šta je sve potrebno da uzmete u obzir kada:

 • farbate i blajhate
 • peglate
 • uvijate sa zaštitnim sprejevima ne previše često
 • češljate blagim pokretima i sa dovoljno nanesenim lubrikantima
 • perete sa šamponima koji joj odgovaraju
 • tretirate tanku kosu sa maskama
Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti Pregledaj3 komentara na “Frizure za tanku kosu

 1. Ana says:

  Već dugo godina se bavim pisanjem na web-u na razne teme i za dosta magazina. Jako sam zadovoljna i zahvalna kada naiđem na ovako dobro napisan članak na temu koja je poznata većini žena. Jako je teško naučiti nešto na današnjem internetu gdje se piše sve i svašta.

  Vašoj redakciji i Emanueli želim puno sreće i da nastavite da pišete ovako opširne i detaljne tekstove. Definitivno se vraćam nazad da čitam nove objave!

  Pozdrav

  Ana

  Odgovori
 2. Jelenka Minić says:

  Odličan članak!Meni je bio jako koristan s obzirom da mi je trebala pomoć u vezi sa odabirom frizure za tanku kosu.

  Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)