Pramenovi sa kojim ćete sakriti godine1Starije dame vam trebaju biti izazov kao klijenti jer na njima pokazujete koliko ste sposobni da sakrijete gospođine godine. Žene su u periodu od četrdesete do šezdesete godine najaktivnije što se tiče izgleda. Starije dame takođe više troše novaca na svoj izgled od mlađih devojaka, što je logično. Tu dolazi vaš momenat da takve klijente finansijski dobre privučete u svoj frizerski salon. Žene u godinama žele da čuju od vas dobre preporuke, žele da im vi menjate izgled i da ih podmlađujete. Dakle, frizerski posao više nije kao nekada kada je bilo dovoljno da samo odradite željenu frizuru klijentu. Današnji posao jednog sposobnog frizera jeste da obavi i kvalitetne konsultacije sa klijentom i preporuči mu i frizuru i kozmetiku koju treba da koristi na svojoj kosi. U svetu se dešava jedna zanimljiva stvar, a to je da se frizerski saloni masovno prilagođavaju svojoj ciljanoj publici. Frizerski saloni za starije gospođe imaju otmeniji nameštaj, imaju muziku po ukusu starijih dama, imaju taj šmek koji stariji vole. Takođe, veliki segment svakog frizerskog salona je prodaja proizvoda za kosu koje vi preporučujete klijentima. Važno je da jedna starija gospođa može sve da obavi na jednom mestu što se tiče kose, da ne mora da uzima i da troši svoje vreme tražeći proizvode za kosu koje ste joj vi spomenuli, i pitanje je da li će ih naći u slobodnoj prodaji.

2

Prirodni nivo tamnoće: 6, na porastu kose a središnje boje i boje na krajevima su bojane ranije nivo tamnoće 8 i 10 plavi pramenovi.
Schwarzkopf Professional Color Formule

Formula A: IGORA RODYAL ABSOLUTES AGE BLEND 8-140 + IGORA ROYAL uljani razvijač 9% (30-voumena)
Formula B: IGORA ROYAL ABSOLUTES AGE BLEND 9-560 + IGORA ROYAL uljani razvijač 9% (30-volumena)

3

Ova tehnika pramenova se radi iz četiri kvadrata, i sa ovom tehnikom ćete klijentu napraviti svežinu sunčanih prirodnih pramenova na kosi. Držite se razlike od dva tona kako bi se boje na kosi utopile i izbalansirale.

4

Počnite sa sekcijama iznad uha pa do kraja leve strane glave. Možete koristiti Swartzkopf Professional sunđer za razvijanje pramenova, a i ne morate, možete klasičnom metodom sa četkicom.

5

Nastavite sa redanjem dijagonalnih pramenova sa obe strane. Pazite na dobro i jednako namočite sve pramenove sa formulama A i B. Jedan pramen mažete sa formulom A, a drugi sa formulom B.

6

Ovako treba da izgleda jedna poredana strana.

7

Nastavite istim sistemom sa druge strane glave.

8

Ostavite pramenove da odrade otprilike 45 minuta.

9

Evo našeg rezultata. Nadamo se da primetite koliko je kosa sveža i koliko lice deluje svežije i podmlađeno. Sa ovakvom frizurom bez problema gubite deset godina sa svoje lične karte!

Nastavite Čitati:
Bijela Boja Kose

Veoma neobična i pomalo avangardna boja kose. Jako rijetko ćemo vidjeti mlađu osobu kako nosi totalno bijelu kosu. Za bijelu Pregledaj

(Preporuka) Pramenovi: Crvena podloga sa bakarnim pramenovima

Crvena paleta boja odiše jednom svežinom i jarkim bojama koje pojačavaju boju tena i naglašavaju oči. Žene sa zelenim i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)