Pramenovi: Kako dobiti efekat sunčanih vrhovaSunčani krajevi – posvetljivanje kose

Dosadila vam je klasična jednobojna kosa, a leto je počelo. Vreme je za promene, pa vam i mi donosimo jednu zanimljivu promenu koju smo uradili za vas. Sunčani krajevi i sve takve vrste pramenova su apsolutno traženi ove sezone u svetu, pa vam mi donosimo jednu od tehnika pravljenja takvih pramenova. Pramenovi ne trebaju kao nekada devedesetih godina da budu preupadljivi, nego blagi, nijansirani sa podlogom.

1

Naš model ima prirodnu podlogu, ne farbanu kosu nivoa (6). Pramenovi će dostići novo (8,9, 10) tamnoće, tako da neće više od tri, četiri tona da odstupaju od podloge. Brend koji ćemo koristiti je Joico. Svima vam je poznato da je Joico jedna respektabilna marka u frizerskom svetu, pa nije loše da razmislite o tome da probate i sa njihovim spektrom boja pomalo da radite.

2

U posudu treba da sipate Joico DuoLight Butterscotch + 10- or 20-volumna razvijač, 1:1 ta dva sastojka.

3

Podelite kosu u tri sekcije, lepo i pedantno. Podela kose je jedan od najvažnijih čimbenika, kada je u pitanju preciznost, a olakšaćete i sebi posao.

4

Počinjete od nazad, od hladne zone. Vadite tanke sekcije kose onoliko gusto koliko hoćete da prevladaju pramenovi u odnosu na podlogu.

5

DuoLight Butterscotch ima ton breskve u sebi, koji će regulisati narandžaste i žute pigmente u kosi koja je od nivoa četiri do nivoa šest tamnoće. Zajedno sa razvijačem i ovom joico formulom, možete i do pet tonova da posvetlite pramenove.

6

Pramenove nastavite redati po sistemu cigle.

7

Na šiške takođe poredajte par pramenova od korena pa sve do krajeva, namažite celi pramen kose.

8

Pramenove držite otprilike tridesetak minuta, zatim šamponirajte kosu dvaput i nanesite regenerator i ostavite ga oko desetak minuta da odradi na kosi.

9

Evo našeg rezultata. Mi smo prezadovoljni devojkinim novim imidžom. Pramenovi deluju prirodno, kao da su posvetlili na suncu.

10

Izgled pramenova napolju na sunčevom svetlu.

DuoLight_orig_large

 

Ovo je Joico duo light koji možete koristiti u ovom tutorijalu

Nastavite Čitati:
Bijela Boja Kose

Veoma neobična i pomalo avangardna boja kose. Jako rijetko ćemo vidjeti mlađu osobu kako nosi totalno bijelu kosu. Za bijelu Pregledaj

(Preporuka) Pramenovi: Crvena podloga sa bakarnim pramenovima

Crvena paleta boja odiše jednom svežinom i jarkim bojama koje pojačavaju boju tena i naglašavaju oči. Žene sa zelenim i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)