10 Pravila do savršeno obojene kosetrejsi

Trejsi Kuningem – Profesionalni kolorista iz Holivuda

Trejsi Kuningem je u americi napravila veoma jaku karijeru frizera. Iza nje su nastupi na mnogim poznatim seminarima i rad sa poznatim ličnostima iz sveta šoubiznisa. Trejsi će nam otkriti kojih to deset stvari trebate znati kako bi imali savršeno obojenu kosu. Trejsi je svoju karijeru izgradila baš u segmentu kolorimetrije i u tom segmentu frizerskog posla je jedan od najboljih svetskih kolorista. Poslušajmo koje će nam to tajne Trejsi da otkrije..

1 Pravilo – Odlazak kod frizera koloriste

Nikad ne idite kod frizera da bojite kosu bez uzorka boje koju želite. Ponesite isečak iz novina ili skinite na svoj telefon željenu boju kose. Frizer treba imati jasnu sliku šta očekujete od njega i koji boju očekujete na kosi.

2 Pravilo – Usklađivanje boje kose sa bojom tena

Nisam zagovornik striktnog držanja boje tena i boje kose. Smatram da svako može da nosi svaku boju ukoliko zna da je nosi, ali naravno po određenim nijansama, da ako tamnoputoj ženi izvučete kosu u plavo, ta plava bude pepeljasta a ne žuta nijansa.

3 Pravilo – Istorija vašeg bojanja kose

Napravite analizu vaših prethodnih tretiranja kose. Frizer treba da zna istoriju vaše kose. Da li ste radili pramenove od prošle godine ili preliv pre tri meseca, sve to je veoma bitno za frizera koji vam radi na kosi. Uputite ga da zna bukvalno sve o vašoj kosi.

4 Pravilo – Slobodno pitajte frizera

Ako se frizer razmeće sa terminima pred vama koje ne razumete, slobodno ga zapitkujte. Što bolje shvatite proces koji vam se odvija na kosi, to ćete bolje u budućnosti kreirati promene na svojoj kosi, jer ćete razumevati svoju koju i granice do kojih vaša kosa ide.

5 Pravilo – Budite verni sebi

Pojavite se u frizerskom salonu onako kako se inače nosite. Način na koji stilizujete svoju kosu i kako je nosite, otkriće frizeru vaše afinitete i karakteristike.

maxresdefault

6 Pravilo – Mislite o svojoj boji i nakon farbanja kose

Upotreba šampona, regeneratora ili maske za određenu boju kose je veoma bitna. Crvene nijanse kose pogotovo traže negu. Vrhunski preparati su od presudnog značaja da vam se boja ne ispire i da kosa ne bude bez sjaja posle bojanja.

7 Pravilo – Put u crveno

Žene sa svetlijim tenom imaju najbolje predispozicije za crvene nijanse. Samo trebate znati da je crvena boja najzahtevnija boja kose. Potrebna je pojačana briga o kosi nego u drugom bojama.

8 Pravilo – Pravilo bojanja kose kod kuće

Kod bojanja kose kod kuće potrebno je znati, da ćete dobiti koliko toliko dobre rezultate i zadovoljavajuće rezultate u potamljivanju kose, ali u svetljenju i skidanju boje ne. Mnogo puta sretnete žene na ulici koje vidite da su skidale boju u kućnoj radinosti. Smeđe nijanse možete lako postići, ali plave i svetlije nijanse najbolje je da ostavite stručnjacima da izvlače boju, kako ne biste hodali naokolo šarene kose.

9 Pravilo – Put u smeđe

Smeđa boja je poznata po tome da je najlakša za održavanje. Ako vam je dosadila smeđa boja, onda uradite neki preliv ili tretman za pojačavanje sjaja kose. Super rešenje za brinete je i da isprobate neke ombre, sombre, balejaž tehnike bojenja kose i posvetlite krajeve.

10 Pravilo – Put u plavo

Plava boja je poprilično težak teritorij za održavanje. Ako niste prava prirodna plavuša, suočićete se sa čestim fabanjem porasta i gubitkom sjaja u kosi. Ako vm ne ide sa plavom bojom uvek se možete vratiti u svoju boju kose. Razmislite o tome…

Nastavite Čitati:
Bijela Boja Kose

Veoma neobična i pomalo avangardna boja kose. Jako rijetko ćemo vidjeti mlađu osobu kako nosi totalno bijelu kosu. Za bijelu Pregledaj

(Preporuka) Pramenovi: Crvena podloga sa bakarnim pramenovima

Crvena paleta boja odiše jednom svežinom i jarkim bojama koje pojačavaju boju tena i naglašavaju oči. Žene sa zelenim i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)