Botoks kose vs Keratin tretman: šta je bolje?Šta da radim botoks kose ili keratin za kosu?

Botoks za kosu je najnovija revolucionarna metoda redefinisanja vaše dlake iz suve i žilave u hidratantnu i laku za definisanje. Botoks puni dlaku vitaminima i popravlja i obnavlja kosu koja je suva i ispucala.

Svako godišnje doba nosi razne faktore oji utiču na vašu kosu. Bojanje, feniranje, uvijenje, peglanje, tapiranje kose utiče negativno na dlaku. Dlaka počinje da puca i da gubi vitamine koji jednostavno ispare iz kose. Dve najpopularnije metode obnavljanja dlake su botoks kose i keratin za kosu ili tkz. keratinsko ispravljanje i obogaćivanje kose. Ali nas sad interesuje koji tretman je učinkovitiji za kosu? Koje su prednosti a koje mane korišćenja ove dve metode?

Za šta služe botoks i keratinski tretman na kosi?

Botoks za kosu i Keratinski tretman za kosu su dva različita tretmana koja vam nude lepšu, zdraviju i sjajniju kosu. Oba ova tretmana vam garantuju puniju, hidratantniju i zdraviju kosu. Oba tretmana takođe daju sebi za plus to što će feniranje ili uvijanje vaše kose daleko lakše da se radi na njoj. Kosa nije ni približno suva i žilava, nego teža i lakša za feniranje.

botoks kose

Plava kosa je sjajnija i definisanija

Koja je razlika između keratinskog tretmana na kosi i botoksa kose?

Iako su prilično slični efekti oba tretmana ima par i razlika. Prva razlika je u njihovom hemijskom sasttavu. Jedan od najštetnijih hemikalija koje keratinski tretman sadrži je Formaldehydil. Formaldehydil je od mnogih nevladinih organizacija okarakterisan kao otrovan i kancerogen, ali to nije dokazano da je u velikom postotku štetno za ljude. Botoks za kosu nema ovakve tipove jakih i štetnih hemikalija u sebi.

Druga razlika je u tome da Keratin tretman za kosu je okarakterisan kao tretman ispravljanja i ravnanja kose a ne jedino oporavljanja oštećene kose. Zapravo, nije ni preporučljivo da se radi na jako oštećenoj kosi. U drugu ruku botoks za kosu se ponaša kao veoma efikasan tretman oporavka kose, koji jako oštećenu kosu pretvara u sjajnu i zdravu kosu.

sjajna kosa

Kosa je mnogo više sjajnija nakon botoks tretmana

Sada sam zbunjena i ne znam koji tretman da izaberem?

Keratinski tretman je definitivno bolji za debelu dlaku, kovrdžavu i kosu kojom ne možete vladati. Kosa koju tretirate sa keratinom postaće ravnija, definisanija, sjajnija i definitivno lakša za rukovanje sa njom. Vaš frizer će definitivno primetiti da mu je lakše rukovati sa vašom kosom. Loša vest je da taj tretman i učinak ne deluje i ne ostaje dugo na farbanoj i jako oštećenoj kosi. Nije preporučljivo na jako tankoj i laganoj kosi, prirodno tankoj ravnoj kosici. Takođe, Keratin tretman nije preporučljiv trudnicama, i deci ispod dvanaest godina.

Botoks za kosu je pogodan za sve tipove kose, nebitno da je ona ravna ili kovrdžava, seda ili plava, debela ili tanka ili bilo kakva druga kosa. Botoks kose je najbolji tretman za dugačku kosu koja pati od pucanja, posle ovog tretmana definitivno ćete primetiti razliku.

keratin tretman

neverovatni efekti keratinskog ispravljanja kose

Koliko dugo traje tretman?

Keratin tretman se radi oko 90 minuta ili duže zavisno od frizera i efekat na kosi ostaje najmanje 2-3 meseca. Keratinski tretman treba da bude rađen samo u salonima koji to rade profesionalno i sigurno.

Botoks kose se stavlja na čistu tek opranu kosu ali bez stavljene maske ili balzama. Kosa se tad iščešlja i podeli u sekcije. Kosa se trlja i masira kako bi što bolje primila proizvod.

Proizvod se zatim drži 45 minuta na kosi i nakon tog vremena kompletno pere. Nakon toga se kosa fenira. Završni korak je peglnje kose nakon feniranja. Botoks za kosu puni kosu esencijalnim nutrientima kao što su antioksidanti, vitamini i amino kiseline koje pomažu kosi da primi proteine i da izgleda besprekorno!

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)