Šišanje svećom (Velaterapija): Koje su prednosti i šta dobijamo sa ovim tretmanom?Mnogi ljudi velaterapiju popularno zovu šišanjem svećom, ali frizeri profesionalci objašnjavaju, da je to metoda uklanjanja oštećene kose i kose bez vitamina i da je to zapravo terapija i tretman za kosu a ne način šišanja kose.

Šta je velaterapija?

Tretman plamenom (velaterapija) tkz. šišanje kose plamenom je postala planetarno najpopularnija metoda skidanja ispucalih krajeva iz cele kose dubinski, što se ne može postići klasičnom metodom šišanjem kose makazama. Da smo pre deset godina spomenuli plamen, sveću, vatru i kosu zajedno, sigurno bi svi pomislili nas je pamet napustila, ali nije i drago nam je da frizerski posao napreduje i nudi nam mnoge usluge koje naše bake i mame nisu mogle sebi da priušte.

šišanje svećom, velaterapija

Prednosti tretmana svećom tkz.šišanja svećom (velaterapije)

Prednosi su ogromnog značaja. Devojke koje se muče sa ispucalom kosom godinama i kojima kosa puca od korena pa do krajeva, sada mogu da odahnu i spase svoju kosu. Odete na šišanje i skratite krajeve, ali kosa u unutrašnjosti ostane ispucala i te tačkice ispucale kose se vide celom dužinom. Frizer bi vam tad predložio šišanje stepenova, kako bi se sve ispucalo ošišalo, ali onda morate da sečete 15-20 santimetara, da nosite stepenasto a možda vam se baš nosi ravna kosa. Sve ovo su stvari koje su mučile žene sve dok nam šišanje svećom nije ponudilo jedan sasvim drugi pogled na stvar. Terapija ulanjanja loše kose svećom (velaterapija) je priznata metoda koja je certifikovana i koristi se u celom svetu.

Koristi se od 1960-ih godina

Velaterapija nije nova stvar u svetu. Velaterapija se koristi još od šezdesetih godina prošlog veka i uglavnom je bila preskupa za obične ljude, a članovi buržoazije i bogatih su redovno negovali svoju kosu sa velaterapijom.

velaterapija, šišanje svećom

Koliko košta tretman svećom?

U Srbiji, cene se kreću od 3500 – 6000 dinara, zavisno od gustine i dužine kose. Nije isto uraditi kosu koja je do ramena i nije gusta, i kovrdžavu gustu kosu do struka. Proces traje od sat vremena pa na dalje zavisno od količine kose. U Bosni i Hercegovini cene se kreću od 70-120 konvertibilnih maraka.

Komentari i prepuruke iz sveta i kod nas

Mišljenja su podeljana. Jedni frizeri nikako ne preporučuju, dok drugi tvrde da ovi prvi greše jer nikad nisu ni prisustvovali tretmanu i dali mu šansu. Mišljenja su takođe, da stari frizeri klasičari nisu otvoreni za nove ideje i novo shvatanje tretiranja kose.

Brazilski supermodel Barbara Fialho: “Svoju jaku i zdravu kosu za kosu me svi pitaju održavam redovnom velaterapijom koja je veoma popularna u Brazilu.”

Prefesionalna strana velaterapije

Nikako ne raditi na svoju ruku. Vežbe sa Youtube stranice nemogu da vam daju odgovarajuće znanje o velaterapiji. Potrebno je da prođete određenu obuku kod certifikovanih akademija, kako bi pravilno i sa pravilnom kozmetikom radili tretman uklanjanja ispucale kose svećom (velaterapiju). 

Kozmetika

Velaterapiju je potrebno raditi sa određenom i profesionalnom kozmetikom koja je predviđena za ovaj postupak. Takođe, potrebno je koristiti i određeni šampon i masku za kosu predviđenu za velaterapiju.

frizerland velaterapija

Reference i predrasude o velaterapiji

Naša politika je da nije sve novo i prihvatljivo te smo odlučili da proverimo iz prve ruke velaterapiju, jer mnogi na internetu koji nikad i nisu došli u dodir niti svedočili velaterapiji, pišu negativne komentare.

Naravno da razbijemo predrasude o velaterapiji, i naš tim je otišao na edukaciju u Sarajevo, da vidimo na licu mesta o čemu se radi i da li će kosa da izgleda zdravije. Na naše prijatno ouševljenje, kosa je itekako izgledala zdravije i lepše, negovanije. Uvrstili smo ovu metodu u naš asortiman edukovanosti i želimo u budućnosti da svojim klijenticama pružamo što bolju negu kose.

velaterapija

eFrizer edukator na licu mesta – 14.3.2016 Sarajevo Frizerland seminar – velaterapija

1 2 3  5 6 7 8 9

VIDEO tutorijal procesa izvođenja tretmana svećom. Proces nije otpun i potrebno je da se prođe sertifikovana edukacija pre nego što krenete da radite tretman svećom.

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)