Stepenaste frizureU stepenaste frizure spada kosa koja je ošišana na slojeve (stepenove) a ne na ravno. Stepenaste frizure nisu samo frizure sa dugom kosom kako ljudi inače misle, nego su u mnogo češćem slučaju sve kratke frizure stepenovane. U zadnje vreme viđamo slojevite bob frizure koje su veoma moderne, frizure sa dugom kosom ošišane u špic i slojevite koje nikad ne ispadaju iz mode, i srednje kratke stepenaste frizure. Zato ćemo sad podeliti stepenastu kosu u te tri kategorije:

  • Kratka stepenasta kosa
  • Srednje kratka stepenasta kosa
  • Duga stepenasta kosa

Kratke stepenaste frizure

U kratke stepenaste frizure, uvrstićemo svu kosu kraću od dužine brade. Pogledajte par modernih frizura koje su kratke i stepenaste.

b4b10c85bdbcb10e5a620a80d0dc3820

Ova kratka stepenasta frizura sa puno slojeva je veoma moderna i rendi. Kada dodate pramenove i vosak sa kojim naglasite stepenovane utanjene špiceve na kosi. Savršeni stil za cure koje vole kratku kosu.

Super kratki stepenasti bob

5195e6e35cfa3f3b6b9519651e5b3846

Srednje kratke stepenaste frizure

U srednje kratke stepenaste frizure ćemo uvrstiti dužine kose od brade pa do ramena i malo ispod ramena. Stepenovi mogu biti veoma jako naglašeni i jako malo naglašeni.

Veoma jako naglašeni stepenovi su stepenovi koji su na vrhu glave veoma kratko ošišani i velika je razlika u dužinama između vrha glave i kose na dnu glave kod vrata. Ta velika razlika sa puno slojeva se zove ekstremno ošišana stepenasta frizura.

Blago naglašeni stepenovi su veoma mala razlika između slojeva kose. Stepenovi su kraći svega par santimetara od krajnje dužine. Ovakve stepenaste frizure najčešće viđamo na bob, paž frizurama.

94a0c60749483ba558f2b3f3ddd0da78

Žene srednjih godina mnogo više naglašavaju stepenove na srednje kratkoj kosi. Zašto je to tako? Žene u godinama čitaju o preporukama da starijim ženama ne priliči mnogo duga kosa. Dužine sa malo ispod ramena su idealne za žene posle četrdeset godina. Sa podelom kose u stranu, malo ukusno urađenih pramenova i stepenastom kosom, odisaćete vedrošću i izgledaćete mlađe.

Blago stepenasta frizura

4cbcbd277188eae2ecbd52e41316474d (1)

Obratite pažnju na gornji deo glave ove frizure i one iznad. Ovde se radi o blagom stepenu koji je malo samo kraći od konačne dužine. Sa šišanjem blagog stepena dobijate na volumenu i lepršavosti. Kosa je zanimljivija nego da je potpuno ravna.

Duga stepenasta kosa

Dugom stepenastom kosom smatramo frizure dužine oko pola leža pa do struka. Stepenasto šišanje je najprepoznatljivije na dugoj kosi. Slojevi fantastično izgledaju i spuštaju se u špic. Pregledajte predivne dugačke stepenaste frizure ošišane na špic.

677af5761efffcc1fb9f88d71dc3151b a64d1deac49876f10bbe4cceffb07beb

Nastavite Čitati:

Bob frizure: Šta je bob i koje vrste bob frizura postoje

Šta su bob frizure? Kratka kosa se nosi i u narednoj godini sa par novih varijacija na dosadašnji bob. Bob Read more

Kratke Frizure: Top 20 kratkih frizura za 2019
kratke frizure

Da li kosu ošišati na kratko? Kratke frizure i dalje dominiraju. Ove godine frizure se nose u raznim varijantama , Read more

Ženske frizure sa izbrijanom glavom na kratko
žene obrijana glava

Ženske frizure ove godine Ove godine dominira jedan neobičan trend šišanja na super kratko. Videli smo da je u poslednjih Read more

Kakva bob frizura dominira u 2017?
moda

Bob frizura dužine do brade Kratka bob frizura sa dužinom konačne dužine kose do brade, zauzima opet jednu od vodećih pozicija Read moreOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *