Neophodna oprema za frizere početnikeČešljevi za šišanje kose

Oprema za frizere početnike je neophodna za rad i dalje usavršavanje. Osnovna oprema vam je neophodna da bi počeli da radite sa klijentima.

Češalj možete imati jedan ili više. Preporučujemo vam da imate jedan mali jedan veliki i jedan veliki češalj za prelaz.

Efilir makaze za teksturisanje i tanjenje kose

Efilir makaze su vam potrebne kako bi tanjili i teksturisali kosu. Teksturisana kosa ima mekšu strukturu nakon podšišavanja i sve jake linije prilikom rezanja kose su uklonjene.

Tanjenje kose je uklanjanje nepotrebne debljine kose. Kada neko ima jako gustu kosu i želi da se oslobodi te gustine, potrebno je da kosu istanjite efilir makazama.

Makaze za šišanje kose

Idealan set za muškog frizera bi bio sledeći. 5″5 inča male makaze za šišanje preko prsta. 5″5 efilir makaze za teksturisanje i tanjenje kose. 6″5 ili 7″ velike makaze za šišanje prelaza preko češlja. Velike makaze su neizostavni alat u šišanju kratkih frizura.

Fen za kosu

Ne bi trebali da većinu budžeta trošite na fen. Fen vam nije toliko važan. Priuštite sebi neki solidan fen srednje klase i cene. Potrebno je da imate nastavak za fen.

Četke za stilizovanje kose

Kupite sebi barem jednu četku za kratku kosu. One izgledaju jednostavno sa plastičnim ili gumenim zubcima.

Četka za fejd

Ova četka vam pomaže prilikom uklanjanja kose koja se zalepila za skalp glave prilikom šišanja na veoma kratke dužine poput nule. Ovu četku možete držati u levoj ruci dok šišate. Kada primetite na se kosa nakupila na koži glave, uredno je počistite sa ovom četkom. Korištenjem ove četke imaćete daleko bolju preglednost jer je površina kože čista.

Četke za čišćenje klijentovog vrata

Potrebno je da imate četku sa kojom čete klijenta očistiti. Izaberite četku koja nije previše kruta i koja vam najbolje uklanja dlake sa klijenta.

Četka za bradu

Poželjno je da u svom setu imate i jednu četku za iščešljavanje brade. Prilikom podšišavanja brade, mnogo dlaka se zadrži u samoj bradi. Ovakva četka će vam dobro doći.

Pumpica za vodu

Pumpicom za vodu kvasite klijentovu kosu kako bi je lakše šišali.

Mašinice za šišanje kose

Mašinice sa kablom su vam jeftinija opcija za početak. Potrebno je da imate jednu veću mašinicu koja ima snagu da prođe kroz sve tipove kose. Idealno bi bilo kada bi kupili još jednu manju sa kojom bi detaljisali. Nakon nekog izvesnog vremena preporučujemo vam da sebi kupite malo skuplje mašinice bez kabla visokih performansi. Skuplje su od ostalih, ali svaki novac uložen u alat je ulaganje u vas same!

Trimeri za obrađivanje oko ušiju i vrata

Trimer takođe možete da kupite sa kablom ili bez kabla. Proizvođači opreme brendovi poput wahl ili oster uglavnom imaju setove gde u setu možete kupiti i mašinicu i trimer.

Britve za brijanje

Sa britvama eksperimentišite. Najbolje je da probate par vrsta i onda odlučite koja vam je najpraktičnija i koja vam najbolje leži u ruci.

Električni brijač

Možete ga kupiti ali i ne morate u samom početku. Služi za izbrijavanje na nulu prilikom šišanja bočnih stranica na nulu.

Šnale za odvajanje sekcija

Dugačke ili kratke klipse. Obe će vam pomoći da određenu sekciju kose pokačite i odvojite onako kako to vama odgovara.

Sredstva za dezinfekciju opreme sa kojom radite

Ukoliko vam poslodavac nije omogućio sredstva za dezinfekciju opreme, potrebno je da sami sebi obezbedite istu.

Nastavite Čitati:
Da li je neophodno pranje kose posle šišanja?
muske frizure

Pranje kose smo sa razlogom napravili kao posebnu sekciju. Veoma bitan deo usluge je upravo pranje kose. "NIkada ne završim Pregledaj

Pravilno držanje tela prilikom rada u frizerskom salonu

Vaša fizička prezentacija Važan aspekt profesionalnog imidža je vaša fizička prezentacija. Vaša fizička slika na poslu sastoji se od vašeg Pregledaj