Neophodna oprema za frizere početnikeKažu da je majstor dobar onoliko koliko i njegov alat, i to je zaista tako kada se radi o frizerskom poslu. Započeti bilo kakav novi zanat nije lako, ali ukoliko odaberete odgovarajuću opremu, to će vam značajno olakšati vežbanje koje je zaista neophodno da savladate frizerske veštine. U ovom članku, mi vam donosimo neophodnu opremu koja će biti vaš najveći saradnik u budućem frizerskom poslu.

Češljevi za šišanje kose

Češalj za šišanje kose
Češalj za šišanje kose

Oprema za frizere početnike je neophodna za rad i dalje usavršavanje. Osnovna oprema vam je neophodna da bi počeli da radite sa klijentima.

Češalj možete imati jedan ili više. Preporučujemo vam da imate jedan mali jedan veliki i jedan veliki češalj za prelaz.

Efilir makaze za teksturisanje i tanjenje kose

makaze za tanjenje kose
makaze za tanjenje kose

Efilir makaze su vam potrebne kako bi tanjili i teksturisali kosu. Teksturisana kosa ima mekšu strukturu nakon podšišavanja i sve jake linije prilikom rezanja kose su uklonjene.

Tanjenje kose je uklanjanje nepotrebne debljine kose. Kada neko ima jako gustu kosu i želi da se oslobodi te gustine, potrebno je da kosu istanjite efilir makazama.

Makaze za šišanje kose

Makaze za šišanje kose
Makaze za šišanje kose

Idealan set za muškog frizera bi bio sledeći. 5″5 inča male makaze za šišanje preko prsta. 5″5 efilir makaze za teksturisanje i tanjenje kose. 6″5 ili 7″ velike makaze za šišanje prelaza preko češlja. Velike makaze su neizostavni alat u šišanju kratkih frizura.

Fen za kosu

fen za kosu
Profesionalni fen za kosu

Ne bi trebali da većinu budžeta trošite na fen. Fen vam nije toliko važan. Priuštite sebi neki solidan fen srednje klase i cene. Potrebno je da imate nastavak za fen.

Četke za stilizovanje kose

cetka za stilizovanje kose
Četka za stilizovanje kose

Kupite sebi barem jednu četku za kratku kosu. One izgledaju jednostavno sa plastičnim ili gumenim zubcima.

Četka za fejd

cetka za fejd
Četka za fejd

Ova četka vam pomaže prilikom uklanjanja kose koja se zalepila za skalp glave prilikom šišanja na veoma kratke dužine poput nule. Ovu četku možete držati u levoj ruci dok šišate. Kada primetite na se kosa nakupila na koži glave, uredno je počistite sa ovom četkom. Korištenjem ove četke imaćete daleko bolju preglednost jer je površina kože čista.

Četke za čišćenje klijentovog vrata

cetka za ciscenje vrata
četka za čišćenje vrata

Potrebno je da imate četku sa kojom čete klijenta očistiti. Izaberite četku koja nije previše kruta i koja vam najbolje uklanja dlake sa klijenta.

Četka za bradu

cetka za bradu
Četka za bradu

Poželjno je da u svom setu imate i jednu četku za iščešljavanje brade. Prilikom podšišavanja brade, mnogo dlaka se zadrži u samoj bradi. Ovakva četka će vam dobro doći.

Pumpica za vodu

pumpica za vodu
Pumpica za vodu

Pumpicom za vodu kvasite klijentovu kosu kako bi je lakše šišali.

Mašinice za šišanje kose

Mašinica za šišanje kose
Mašinica za šišanje kose

Mašinice sa kablom su vam jeftinija opcija za početak. Potrebno je da imate jednu veću mašinicu koja ima snagu da prođe kroz sve tipove kose. Idealno bi bilo kada bi kupili još jednu manju sa kojom bi detaljisali. Nakon nekog izvesnog vremena preporučujemo vam da sebi kupite malo skuplje mašinice bez kabla visokih performansi. Skuplje su od ostalih, ali svaki novac uložen u alat je ulaganje u vas same!

Trimeri za obrađivanje oko ušiju i vrata

Trimer za šišanje kose
Trimer za šišanje kose

Trimer takođe možete da kupite sa kablom ili bez kabla. Proizvođači opreme brendovi poput wahl ili oster uglavnom imaju setove gde u setu možete kupiti i mašinicu i trimer.

Britve za brijanje

britva za brijanje brade
britva za brijanje brade

Sa britvama eksperimentišite. Najbolje je da probate par vrsta i onda odlučite koja vam je najpraktičnija i koja vam najbolje leži u ruci.

Električni brijač

električni brijač
električni brijač

Možete ga kupiti ali i ne morate u samom početku. Služi za izbrijavanje na nulu prilikom šišanja bočnih stranica na nulu.

Šnale za odvajanje sekcija

klipse za odvajanje kose
klipse za odvajanje kose

Dugačke ili kratke klipse. Obe će vam pomoći da određenu sekciju kose pokačite i odvojite onako kako to vama odgovara.

Sredstva za dezinfekciju opreme sa kojom radite

Ukoliko vam poslodavac nije omogućio sredstva za dezinfekciju opreme, potrebno je da sami sebi obezbedite istu.

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate Pregledaj