Preporuka za pramenove: Platinasti pramenoviPlatinasti pramenovi su nešto novo i inovativno ove godine. Nagledali smo se medeno plavih, svetlo prirodno plavih urađenih raznim tehnikama, imbre, heklanje, balayage, sombre, ali nas je oduševio ovaj primer platinastih pramenova. Platinasto plava boja kose se malo teže dobija nego ostale plave boje jer podloga na koju farbate sa platinastom farbom mora biti izvučena do maksimuma (do belih pramenova). Na ovom primeru ćemo vam pokazati pramenove urađene heklanjem na foliju, koji su rađeni sa jačim hidrogenom i izvučeni da budu beli.

Na kojoj i kakvoj kosi možete postići veliku svetloću pramenova?

Visoku svetloću poput ove možete postići samo na već svetlijoj podlozi koja može ovoliko da izvuče. Nikako vam ne predlažemo da se borite sa pretamnom podlogom koja ne može ovoliko da posvetli blajanjem. Onda možete samo izgoriti kosu jer ćete pokušavati da posvetlite kosu agresivnim metodama.

3ce381f2e7a54a4a130fe9659eb2dad2

Obratite pažnju kako ovaj model ima prvenstveno srednje svetlu podlogu kose, ima hladan ten i hladnu boju očiju što su veoma dobre karakteristike da se radi platinasta boja pramenova. Veoma je važno da dobro procenite mušteriju i kakav joj je ten, kosa i boja očiju. Nikako nećete tamnoputim ženama sa puno crvenog pigmenta i u koži i u kosi predložiti da ide ovoliko svetlo i u tako hladne tonove.

Kako se rade ovakvi pramenovi?

  • Ovi pramenovi se rade tako što se kosa jako sitno ishekla i namaže u metalnim folijama.
  • Koristite jako gusto zamućen blanš sa 9% hidrogenom ili čak 12% hidrogenom ako procenite da kosa nije oštećena ili slaba da to podnese.
  • Blanš držite i do 40 minuta na kosi.
  • Koristite beli blanš sa hladnim tonom koji ubija žute i crvene tonove.
  • Nakon 40 minuta pogledajte da li su pramenovi potpuno pobeleli.

highlight-hair

Preliv

E sad, u prelivu je jako bitno da iskoristite pravu farbu za kosu. Morate naći odgovarajuću platinasto plavu.

revlon-color-effects-platinum-hair-color-platinum_2694035

Mi imamo predlog marke REVLON Color effects platinum. Sa ovim prelivom smo dobijali fantastične rezultate i kosa nam je dobijala pravi beli platinasti odsjaj. Ne morate se držati ovog proizvođača i ako se odlučite da radite ovu boju kose, samo je bitno da pronađete platinum blond oznaku svoje boje i jako svetlu. Najveći nivo svetloće koji možete naći.

Nastavite Čitati:
Bijela Boja Kose

Veoma neobična i pomalo avangardna boja kose. Jako rijetko ćemo vidjeti mlađu osobu kako nosi totalno bijelu kosu. Za bijelu Pregledaj

(Preporuka) Pramenovi: Crvena podloga sa bakarnim pramenovima

Crvena paleta boja odiše jednom svežinom i jarkim bojama koje pojačavaju boju tena i naglašavaju oči. Žene sa zelenim i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)