Osnovna ulja za zdravo tjeme i kosu!Ulja koja pomažu vašoj kosi

Ko ne želi predivnu kosu koja sija i izgleda zdravo? Tajna leži u zdravom tjemenu i njegovanoj kosi. Morate se pobrinuti da redovno čistite tjeme tako da nema znakova peruti ni crvenila. U isto vrijeme, morate se truditi da omogućite redovan dotok krvi u folikule kako bi vam kosa bila jaka i brže rasla. Neophodna ulja su vam pomoć koja omogućava da imate zdravu kosu i tjeme.

Ulja levande, majčine dušice, žalfije i ždralinjaka

olympic-lavender-oil

Ako imate normalnu kosu onda koristite ulje lavande, muškatne žalfije, majčine dušice ili ždralinjaka. Normalna kosa nije ni suha ni masna. U principu je sjajna i zdrava. Možete koristiti ulje badema ili ulje jojobe kao bazno ulje.

Ulja za suhu i krutu kosu

roseoil

Suha kosa ima hrapavu i gustu teksturu. Često se mrsi i krajevi su joj skloni pucanju. Potrebama suhe kose odgovaraju ulja sandalovine, ždralinjaka, lavande, ruže, limuna i jilanga. Masaža uljima pomaže u stimulisanju lojnih žlijezda tako da mogu da proizvedu više ulja. Koristite ulje jojobe, avokada, susama i badema kao bazu.

Ulja za masnu kosu

Masna kosa se brzo prlja i obično je beživotna i bezizrazna. Ovom tipu kose odgovaraju osnovna ulja kao što su ulje limunske trave, mente, majčine dušice, cedrovine, čempresa, eukaliptusa i bosiljka. Masirajte tjeme koristeći jedno od ovih ili pomiješajte neophodna ulja kako bi kontrolisali lučenje masti koje proizvode lojne žlijezde. Ulje sezama ili jojobe možete koristiti kao bazu.

ulje lavande

Tri osnovna ulja koja vam pomažu da imate zdravu kosu i tjeme su: Ulje lavande koje odgovara svakom tipu kose. Antiseptička, analgetička i anti upalna svojstva pomažu pri tretiranju suhog tjemena tako što ga smiruju i hrane. Redovna upotreba ovog osnovnog ulja s slatkim i cvjetnim aromama je poznata po tome da smanjuje gubitak kose i čini je sjajnom i mekom.

Kamilica kao odličan regenerator

Korištenje ulja kamilice s slatkim i voćnim mirisom pomaže u održavanju kose dodajući mekoću i sjaj krajevima. Pomaže pri smanjenju svrbeža a ima antiseptička i anti upalna svojstva koja pomažu pri tretiranju suhoće tjemena, upala, pojave peruti i ekcema.

ulje kamilice

Iskoristite poklon koji nam je majka priroda dala i zasigurno ćete imati sjajnu i zdravu kosu.

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)