Kako do zdrave kose? Detoksom tjemena do zdravije kose!Kako do zdrave kose?

Kako do zdrave kose nije više misterija. Zdrave folikule kose su veoma važne kako bi imali zdravu kosu i podsticali je na rast. Svakodnevni preparati koje koristimo mogu prouzrokovati začepljenje pora, podsticati mrtvu kožu koja se nakuplja na tjemenu i koja čini kosu beživotnom i masnom što joj usporava i rast. Detoks tretman uključuje masku za kosu i masažu tjemena koji sprečavaju perut i pomažu tjemenu da slobodno „diše“.

Maske za zdraviju kosu!

Za ovu masku potrebno vam je:

  • 1 kašika sode bikarbone,
  • 2 kašike maslinovog ulja i
  • ¼ kašike cimeta u prahu

Kako se koristi ova maska?

Kako do zdrave kose
detoks

Na tjeme nanesite veću količinu maske. Prstima masirajte tjeme blagim, kružnim pokretima. Kosu i tjeme u potpunosti prekrijte kapom za tuširanje. Ostavite masku na kosi 10 do 15 minuta. Kosu operite i nanesite regenerator kao što to obično radite. Ovakvu masku bi trebali da praktikujete barem jednom u dva meseca. Idealno bi bilo jednom mesečno. Kosa bi u tom slučaju svaki mesec dobijala optimalan broj novih vitamina i proteina.

Masažama tjemena glave do zdrave kose

masaža tjemena glave
masaža tjemena glave

Masaža tjemena vrhovima prstiju pomaže pri stimulaciji tjemena, podstiče cirkulaciju i pomaže pri uklanjanju mrtvih ćelija koje začepljuju pore. Ovaj detoks tretman vam pomaže da tjeme održite zdravim i spriječite da se u folikule nakupe prljavština i masnoća. (Prije isprobavanja ove alternativne metode posavjetujte se s dermatologom, naročito ako imate osjetljivu kožu i tjeme).

Završna faza detoks tretmana

Detoks tretman završite tako što ćete kosu isprati s jabučnim octom. Ovakvo ispiranje će pomoći da ubijete bakterije koje uzrokuju perut i crvenilo na tjemenu. Ispiranje će ostaviti tjeme čistim i zdravim dodajući kosi poseban sjaj.

Nadamo se da smo vam uspjeli pomoći da promjenite način tretiranja svoje kose. Ne budite lijeni, koristite sve što vam je pri ruci i rešite da jednom za svagda imate zdravu i lijepu prirodnu kosu!

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)