Kako sprečiti opadanje kose kod muškaraca prirodnim putemZašto muškarcima opada kosa?

Za mnoge od naših preporuka sigurno nikad do sada niste ni čuli. U današnjem izdanju ćete čitati o masažama temena glave uljima, kokosovom ulju, jajima, avokadu, soku od narandže, ale veri, majonezi, medu, biberu, octu, i soku od limuna, kao i unošenju crvenog mesa, pirinča koji pojačavaju B kompleks vitamina.

Milioni muškaraca širom sveta, različitih kultura, nacija, rasa, nacionalnosti, ali svi pate od istog problema. Mali je procenat srećnika koji ne izgube ništa od mladosti do starosti i koji se u sedamdesetoj mogu pohvaliti identičnom kosom kao iz mladosti. Većina problema opadanja kose se dešava u četrdesetim godinama a kod nekih slučajeva i mnogo ranije, posle puberteta. Razlozi su različiti poput alopecije, infekcije korena glave, psiholoških poremećaja ili rezultata kemoterapije kod obolelih od raka, nedostatka vitamina ili divljanja hormona u organizmu. Takođe, nedostatak cirkulacije krvi u skalpu glave može uzrokovati ćelavost kod muškaraca i žena.

Opadanje kose i kod žena

Važno je napomenuti da se ćelavost i opadanje kose javlja i kod žena, i to zbog sličnih razloga ali i par drugačijih razloga nego kod muškaraca. Mnogi muškarci pate na ličnom nivou od opadanja kose i ne osećaju se ugodno sa izgledom koji moraju da podnesu. Zato smo danas napravili specijalni članak o tome kako da sebi pomočnete da barem odgodite ili spasite što više kose na glavi, ili da podstaknete koren glave da nastavi da proizvodi novu kosu kako bi se rast posle opadanja regenerisao.

Sada kada smo saznali šta su to uzroci opadanja kose, vreme je da pogledamo kako to da usporimo i sprečimo. Ako se ozbiljno prihvatite problema i počnete ga rešavati od glavnog uzroka, onda ćete verovatno i pobediti u toj bitci. Mi ćemo danas pričati o prirodnim dijetama i aktivnostima koji mogu preventisati opadanje kose.

Masiranje skalpa kože glave sprečava opadanje kose

Ovo je jedna od najviše testiranih i najproverenijih metoda. Čitali smo gore da je jedan od uzroka manjak cirkulacije u kozi skalpa glave. Krv donosi preko potreban kiseonik do folikule dlake što je preko potrebno dlaci za njen zdravi razvoj. Regularnim masažama korena glave možete povećati cirkulaciju krvi. Preporučujemo da koristite usluge masaže glave u frizerskim salonima. Opustite se i oslobodite stresa.

opadanje kose kod muškarca
Slika pokazuje: Muškarca koji je primetio da mu se kosa proredila

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko je bogato nutrijentima i vitaminima koje vaša kosa treba kako bi rasla zdravo. Kokosovo mleko pomaže folikuli dlake da bude otpornija i zdrava a takođe i stimuliše rast nove kose. Kokosovo ulje ili mleko možete redovno mazati u koren ili unositi u redovnoj ishrani. U svakom slučaju ćete imati koristi od kokosovog mleka.

kokosovo mleko - opadanje kose

Jaja

Jaja su kao i mnoštvo drugih stvari jako zdrava za kosu. Redovnim unošenjem jaja u organizam povećavate količinu proteina u krvi koji su preko potrebni dlaci da bi bila jaka i zdrava. Od jaja možete napraviti i masku za kosu. Dovoljno je da par minuta pre pranja kose utrljate jaja u skalp glave. Kosa će vam biti zdravija i sjajnija nego ikad.

jaja kao bogat nutrijent opadanje kose

Biber i jogurt

Biber je u kombinaciji sa jogurtom eoma dobra pasta za skidanje nečistoće sa kože glave. Ovaj miks vam može poslužiti kao prirodni šampon za zdravo ispiranje masnih naslaga sa kose. Nekoliko minuta nakon nanošenja isperite pastu sa glave.

biber protiv opadanja kose

Vitamini za kosu – Sprečavaju i smanjuju šanse za opadanje kose

Razni ostali vitamini koje ćemo posebno istaći su vitamin B i E za kosu. Pšenične klice i sve vrste koštunjavog voća bi trebali da uđu u vašu redovnu ishranu. Zdravlje dolazi iznutra pa tako i zdravlje kose. Kako se zdravo hranite toliko ćete i zdravi biti i toliko će vaša kosa da bude jaka. Nemojte zaboraviti takođe braon tamni pirinač koji je prebogat biotinom. Biotin je jedan od najvažnijih vitamina za kosu.

vitamini za kosu

Da sumiramo

Medinicina još uvek nema 100% efikasnu soluciju u lečenju problema opadanja kose. Međutim, kosi možete pomoći da redovno dobija sve vitamine i ostale sastojke koji su joj potrebni. Prirodan način lečenja se po mnogim mišljenjima ljudi pokazao itekako efikasan. Nadamo se da smo vam pomogli da naučite nešto više o ovoj temi. Pišite nam svoje komentare ispod.

Nastavite Čitati:
Zašto kosa opada?
zašto kosa opada

Kako bi vam bolje pojasnili šta je to opadanje kose, zašto kosa opada i kako sprečiti opadanje kose, oslonićemo se Pregledaj

10 Najboljih Šampona za Brži Rast Kose
šamponi za brži rast kose

Zdrava i duga kosa je odraz nas samih. Sasvim je normalno da želimo da imamo dugu, zdravu i bujnu kosu. Pregledaj2 komentara na “Kako sprečiti opadanje kose kod muškaraca prirodnim putem

  1. Koristan link: Zašto kosa opada?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)