Korisni savjeti za sve one koji koriste peglu za kosu!Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju je koje pločice najbolje odgovaraju vašem tipu kose. Mini pegla za kosu s tankim pločicama je najbolja za sve one koji imaju pixie frizuru i šiške. Ako vam je kosa kratka onda je najbolje da koristite peglu čije su pločice širine 2,50 cm. Za kosu koja je do ramena ili srednje gustoće korsitite peglu za kosu sa širinom pločica 3 cm. Dugu i jaku kosu možete peglati koristeći peglu za kosu kod koje su pločice širine 5 cm. Glavno pravilo koje treba slijediti je što je kosa kraća i tanja to pegla treba biti uža i manja.

keramicka pegla za kosu

Različite vrste pegli za kosu različito raspoređuju toplotu. Keramičke pločice dozvoljavaju toploti da se jednako raspoređuje i samim tim su šanse manje da se kosa ošteti. Najbolje je koristiti peglu s pločicama koje su u potpunosti keramičke, prilikom kupovine obratite pažnju na materijal koji je korišten.

Pegle s pločicama od titanijuma se brže zagrijavaju i raspoređuju toplotu bolje, tako da je manja vjerovatnoća da se kosa uništi. Isto tako, ako peglu predugo zadržite na kosi posljedice mogu biti dramatične jer ćete uništiti kosu.

Upotrebljavajte sprej za zaštitu kose!

Veoma bitna stvar, ako često koristite peglu za kosu, je da upotrebljavate sprej za zaštitu. Ako na kosu stavite nešto što ima visoku temperaturu to uzrokuje suhoću, pucanje i sprženu kosu. Našpricajte sprej za zaštitu dok vam je kosa vlažna kako bi napravili prepreku između pločica pegle i kose.

Nikada nemojte koristiti peglu na najjačoj temperaturi. Neka vam uvijek bude na srednjoj kako bi izbjegli potencijalna oštećenja.

S peglom za kosu možete i kovrdžati kosu a ne samo ravnati. Pramen samo obmotajte oko pegle i provucite i zatim nastavite obmotavati. Dobićete lokne kao i da koristite figaro za kosu. S tanjom peglom za kosu možete napraviti i valove kao sa plaže. Krenite od korjena i presavijte peglom za kosu, zatim pomjerite peglu niže niz pramen i ponovo uradite isto. Ponavljajte sve dok ne dođete do kraja.

Peglu čistite tako što ćete koristiti alkohol i čistu krpu.

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)