Oblici licaOblici lica su jedan od najvažnijih uslova za izgled frizure na nečijem licu. Oblici lica su ovde podeljeni na sedam kategorija sa slikama da lakše prepoznajete o kojem obliku lica se radi. Ni jednu promenu frizure što se tiče šišanja nebi trebali da započinjete ako niste ustanovili o kakvom obliku lica je reč.

Okruglo lice

okruglo

 

Okruglo lice je jedno od najzastupljenijih na našim prostorima. Osobe sa prekomernom težinom će vam u većini slučajeva biti dobar primer okruglog lica. Okruglo lice je najvažnije zatvoriti frizurom.

Okruglo lice treba pokriti kosom tako što ostavljamo duge šiške koje iz centralnog razdeljka padaju na bočne strane i prikrivaju deo lica. Druga varijanta je da napravite veoma uske šiške, dakle ne previše široke a ostalu kosu ošišate prema licu.

Drugo najzastupljenije je sitno lice. Sitno lice treba otvoriti tako što ćemo ošišati široke šiške ili čitavu bočnu stranu ošišati postepeno u padu ka konačnoj dužini.

Kakve šiške za okruglo lice ošišati -> pročitajte

Oblici lica: Duguljasto lice

duguljasto

Duguljasto lice je teritorij na kojem nikad nećete raditi frizure koje naravno izdužuju lice. Sve frizure koje se baziraju na širini i volumenu su odgovarajuće za ovaj oblik lica. Frizure poput stepenastog bob-a su jedno od najboljih rešenja za duguljasto lice.

Oblici lica: Kvadratasto – Kockasto lice

uglasto-kockasto

Kockasto lice uvek gledajte da razbijete sa nekim frizurama koje su nepravilne jer su uglovi na licu pravilni na glavi. Nepravilne šiške na stranu, asimetrične kratke frizure su dobra rešenja za ovakav slučaj lica.

Objasnili smo vam tri najučestalija oblika lica na našim prostorima a ostali oblici su izvedeni i usko povezani za definisanje ovih oblika lica.

trouglasto
Trouglasto
dijamantni
Dijamantni oblik
ovalno
Ovalni oblik lica

Trouglasti oblik lica spada u sličan oblik kockastom – uglastom licu. Tako ćete odluke o odabiru frizure prilagoditi objašnjenju, kako da izaberete frizuru za kockasto lice.

Dijamantni oblik lica spada u oblik lica koji apsolutno odgovara skoro svim frizurama. Ako vam klijen ima dijamantni oblik lica onda relativno imate dosta slobode da eksperimentišete sa šišanjem klijenta.

Ovalni oblici lica vole kosu koja nije na licu i koja je od lica. Takođe, veoma visok profil glave koji možete postići šišanjem agresivnog stepena i naglašavanjem profila, razbiće ovalno ravni oblik lica. Stepenaste varijante su dobar izbor šišanja ovalnog lica.

Preporučujemo za pročitati:

Šiške za razne oblike lica: https://www.efrizer.com/siske-kako-podeliti-siske-sisanje-ravnih-siski-siske-na-stranu/

Šiške za okruglo lice: https://www.efrizer.com/siske-za-okruglo-lice/

Nastavite Čitati:
Uvijanje Kose

Istorija Uvijanja Kose Uvijanje kose je menjanje strukture dlake iz ravne u uvijenu. Veoma često se sretnemo sa izjavama žena Pregledaj

Pranje Kose

Kako izvesti efikasno pranje kose klijenta? Glavno pravilo kada je pranje kose u pitanju je da je urađeno temeljito i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)