Šiške za okruglo liceOkruglo i široko lice zahteva posebnu pažnju pri šišanju. Klijent koji dođe i zahteva promenu treba da čuje par saveta koji su nužni kako se promena frizure i nove šiške za okruglo lice ne bi pretvorila u katastrofu. Kada je slučaj okruglo široko lice, nikako ne želite sa nekim modernim širokim šiškama koje idu na lukove da ga još više zaokružite i zaoblite. Ako klijent nema šiške a ima okruglo lice, vaša preporuka da uradite kratke uske šiške koje će suziti lice, može se činiti kao veoma dobra ideja.

Kako izgleda okruglo lice?

Okruglo lice, kako i sama reč kaže, ima prepoznatljiv širok zaokruženi oblik. Žene ponekad kažu kako im se čini da izgledaju deblje jer im je lice okruglo. Ne brinite, postoji rešenje i zove se šiške!

Da li je teško pronaći frizuru za okruglo lice?

Usporešujući ovaj oblik sa drugim oblicima, da, ovo jeste jedan od težih zadataka za frizere. Okrugli oblik lica treba pažljivo ukrojiti sa frizurom. Šiške su definitivno jedan od alata frizera i maskiranju ovog oblika.

Šiške za okruglo lice uske i protanjene

šiške za okruglo lice
Šiške za okruglo lice usko ošišane

Ovo su šiške koje su idealan primer onoga što vam želimo objasniti. Obratite pažnju kako se šiške rastežu samo od polovine jedne obrve do polovine druge i tako pokrivaju većinu čela i zatvaraju okruglost. Kosa na bočnim stranicama je takođe na licu a nije od lica, što ovu frizuru čini odličnom idejom za problem okruglog lica.

Šiške za okruglo lice – Šiške na stranu

siske-na-stranu
Šiške za okruglo lice ošišane na stranu

Šiške na stranu su veoma dobar način izolacije okruglih oblika. Šiške na stranu padaju u asimetrične kreacije, gde se nepravilnosti i kosine sa jedne strane na drugu izražavaju na šiškama. Kratka bob frizura sa šiškama u stranu može biti veoma dobro rešenje za okruglo lice. Dužina šiški do jagodica je najidealnija kako bi većinu lica pokrili sa šiškama.

Šta ne raditi na okruglom licu – Šiške i frizura za okruglo lice

okruglo lice sa kratkom frizurom
Prikaz veoma kratke frizure sa kratkim šiškama

Nikako ne otvarati okruglo lice kao što vidite na primeru iznad. Kratke frizure nekad treba izbegavati kod ovakvog tipa lica. Sa kratkom kosom i otkrivenim licem, vizualni utisak je još više fokusiran na okruglost lica, lice dobija na debljini, punijim obrazima.

Na pitanje da li šiške dobro idu uz okruglo lice

šiške za okruglo lice
Šiške za okruglo lice

Na pitanje da li šiške idu dobro uz okruglo lice? Naravno da idu! Dobro urađen oblik šiški okruglom licu značajno smanjuje proporcije.

Šiške na bujnoj dugačkoj kosi

šiške na dugoj bujnoj kosi
šiške na dugoj bujnoj kosi

Morate priznati da ova frizura nebi izgledala ovako moćno bez šiški. Radi se i o okruglom licu koje se uopšte ne prepoznaje jer su šiške promenile izgled lica.

Šiške na stranu

šiške na stranu
šiške na stranu

Kada kažemo šiške, ne mora samo da znači da su to ravne, jako odrezane dosadne šiške. Ovakve šiške u stranu neće padati na lice i veoma lako se nose. Značajno rešavaju vizuelni problem zaobljenosti.

Nonšalanto podeljene na stranu na kratkoj kosi

šiške za okrugli oblik lica
šiške za okrugli oblik lica

Veoma atraktivne nonšalantno nošene šiške sa kratkom frizurom.

Tanke šiške u stranu

tanke šiške u stranu
tanke šiške u stranu

Tanke šiške u stranu koje izgledaju veoma atraktivno.

Interesantni izvori za pročitati:

Sve o šiškama

Oblici lica

Da sumiramo

Nadamo se da smo vas nadahnuli da promenite frizuru i probate nositi šiške. Ako patite od visokog čela, okruglog lica, šta čekate? Trk kod frizera! Pišite nam u komentarima kako vam se sviđa ovaj članak i da li ste i vi odsekli svoje šiške.

Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)