Koje su najčešće greške u farbanju sede kose?Seda kosa je izazov svakom frizeru. Poznato je da se seda kosa teže pokriva nego kosa sa zdravim pigmentom. Kako dolazi do sedenja kose? Svaka dlaka u sebi nosi određene pigmente koji se hrane i održavaju vašu kosu živom, zdravom i sjajnom. Kada dođemo u određene godine genetski zapisane kao godine kada ćete vi početi da sedite, kutikula dlake se otvara i kosa gubi prirodne pigmente. Sigurno ste svi videli sedu kosu i svedoci ste toga da je ta dlaka suvlja, sa manje sjaja i žilavija. E pa u tome leži problem, takva kosa teško nazad prima pigmente i posebno poznavanje kolorimetrije je potrebno.

Zlatno pravilo kojeg se svaki frizer treba držati je da za sedu kosu koristi samo prirodne tonove farbi. Znači boje samo prirodnog spektra bez dodataka ostalih pigmenata. Takođe ćemo vam preporučiti nove boje za kosu koje su specijalno urađene za dobro prekrivanje sede kose. Na nedavnom seminaru Revlon farbi za kosu, slušali smo o novoj kolekciji boja za kosu koje su specijalizovane za dobro pokrivanje.

Najveće frizerske greške u pokrivanju sede kose su:

  • Korištenje polupermanentnih boja za kosu koje nisu napravljene kako bi dobro pokrivali i nemaju snagu jer su bez amonijaka
  • Nedovoljno dugo držanje boje za kosu, boja bi se trebala držati i do sat vremena posle mazanja
  • Korištenje toniranih farbi koje ne pokrivaju dobro a to su uglavnom kombinacije 5.32, 6.32, 7.32 i slične koje u sebi imaju žute, bež, narandžaste pigmente.
  • Ne poznavanje postupka prepigmentacije
Nastavite Čitati:
Bili Ajliš? Postupak farbanja kose u tirkizno plavo

Frizura i kolor koji mnogo podsecaju na Bili Ajliš. Da li je ova boja kose novi trend u novoj godini? Pregledaj

Kako do frizure za tanku kosu?

Katica Topčić: "Kako na kosama koje nemaju volumena napraviti pletenice sa volumenom i frizuru dva u jedan koju možete lako PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *