Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?talenat za frizera
frizer sa makazama

Talenat za frizera

Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne u građenju karijere frizera. Potrabno je da ste pedantni, precizni, da ste umetnički nastrojeni i što je najbitnije u svakom poslu da ste veoma uporni do postizanja svog cilja. Prvi korak do početka vaše karijere jeste da se prepoznate da li ste za frizera ili ne. Mnogi pogreše tako što prvo upišu frizersku školu ili privatnu frizersku akademiju a ne znaju da li su uopšte talentovani ili možda uopšte nisu za taj posao.

Prvi utisak talentovanog frizera u budućnosi ostavljaju deca koja su jako dobri crtači i već su povezani sa umetnisti. Oni će jako dobro raspolagati kolorimetrijom i simetričnim i asimetričnim geometrijskim frizurama.

Fiziološki profil kandidata: Frizer nebi trebao da je višlji od 185cm. Razlog za to je grbljenje i savijanje koje jedan frizer trpi godinama. Ako je frizer previsok, stepen grbljenja i savijanja će biti veći i zbog toga će mu zdravlje biti ugroženo.

Budući frizer nebi trebao da pati od alergijskih reakcija na boje i sve hemijske elemente kiselina i hidrogena sa kojim će biti u dodiru.

Preporučujemo vam da pre upisivanja frizerske škole ili akademije probate dogovoriti barem mesec dana neke osnovne prake u nekom salonu, gde ćete u suštini videti kakav je to posao i šta vas čeka. Probajte farbati, dajte sve od sebe da što brže očnete napredovati. U današnje vreme sve vam je dostupno na internetu, kupite sebi lutku za trening i počnite na njoj vežbati pletenice pre nego što krenete vežbati šišanje i svu je ošišate.

Nadamo se da smo vam malo približili korake re samog odlučivnja o upisu srednje frizerske škole. Zapamtite talenat je samo 10% uspeha, 90% je trud, volja i RAD!

Nastavite Čitati:
Koja frizerska kozmetika je štetna?
bezbednost na radu

Štetna frizerska kozmetika i bolesti od kojih najčešće obolevaju frizeri Dermatitis se može javiti kada koža dođe direktno u kontakt sa Pregledaj

Neophodna oprema za frizere početnike
andis električni brijač

Češljevi za šišanje kose Oprema za frizere početnike je neophodna za rad i dalje usavršavanje. Osnovna oprema vam je neophodna PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *