Intervju: Poznati beogradski frizer Predrag Miki PanjkovićPredrag Miki Panjković je uspešan frizer, vlasnik akademije koja radi još od davne 1997.godine i koja je formirala preko pedeset generacija frizera. Predrag Miki Panjković je uspešna medijska ličnost koja iza sebe ima mnogo emisija koje su gledane širom balkana i sveta. Pored svega toga, on je i uspešan otac. Miki je danas naš gost i odgovaraće na neka naša pitanja koja se vežu za frizerski posao.

Miki Panjković
Miki Panjković

P: Šta je ove godine izašlo u prvi plan što se tiče frizure, i šta najčešće preporučujete svojim klijenticama kada vam daju odrešene ruke?

O: Duga, zdrava i negovana kosa je uvek u trendu. Ono što je karateristično za ovu sezonu je LOB ( Log bob), koji može da se oblikuje na različite načine. Takođe, dominiraju raskošne frizure koje naginju “boho” estetici sa obiljem talasa, pletenica i neobaveznih punđi.

P:Vaša akademija je nedavno učestvovala na velikom događaju Fashion Selection. Videli smo neverovatne kreacije koje deluju komplikovano, koliko su se akademci spremali za ovakav događaj?

O: Polaznicima naše akademije koji izaberu više nivoe obuke škola obezbeđuje profesionalni angažman na prestižnoj, modnoj manifestaciji Fashion Selection, što je ujedno i njihova maturska revija frizura. Na poslednjoj manifestaciji u aprilu ove godine , naši studenti su se predstavili revijom muških frizura, koje su osmislili i sproveli u delo , uz puno mašte i kreativnosti.

P: Sad ćemo malo o vama i vašim početcima. Kako se stvorila želja za ovim poslom, kada ste otkrili talenat i počeli ozbiljnije da se bavite frizerskim poslom?

O: Moji početci su od najranijeg detinjstva. Pred kraj osnovne skole, javila se potreba za ličnim izražavanjem putem oblikovanja kose, intezivna angažovanja kroz frizersku kreativnu liniju. Na samom početku, kao i kasnije , kada sam te svoje potrebe počeo da kanališem kroz edukaciju, imao sam bezrezervnu podrsku svoje porodice.

P:Ima vas u salonu i na televiziji , u raznim časopisima, sa decom. Odakle energija za tolike godine napredovanja?

O: Dupli rak u horoskopu , rođen u šumama Švarcvalda… Hahahaha, geografsko punjenje energijom. Kroz inspiraciju i zadovoljstvo, podižem svoj hormon sreće, radom u salonu. TV doživljavam apsolutno prirodno, kao produženu ruku licnog izražavanja. Porodica i deca me ispunjavaju zadovoljstvom. U poziciji oca se osecam sigurno, ponekad znatiželjno i nadahnuto, a nadasve odgovorno, što mi godinama sve više prija.

P:Šta mislite da je presudan faktor kod jedne mlade osobe zainteresovane da postane ozbiljan frizer?

O: Presudan faktor u izboru je ljubav prema poslu koji pruža mogućnost stalnog napredovanja i usavršavanja, kao i kreativnog izraza. Takođe je jako važan, veoma kratak put od školovanja do osamostaljivanja u profesionalnom smislu.

P:Da li vam je težak vaš posao, i koliko je uopšte danas lako živeti od ovog posla u Srbiji?

O:Dok radim, ja se zabavljam. Nisam neki ekonomista, jer je teško biti kreativan i umeti sa parama. Između prazne i polu pune čaše, moj izbor je uvek ova druga. Kad god pomislim da mi je najteže.

P:Da li klijenti u Srbiji mogu da prate i nose svetske trendove? Imate li problem sa još uvek ukorenjenom klasikom?

O:Ukorenjena klasika u nekim formama se takođe može nazvati “večna frizura”. Postoje određene forme, koje su prkosile vremenu i zauvek ostale trend. Što se tiče svetskih trendova, njih na prvom mestu donose frizeri i plasiraju svojim klijentima , koji to vrlo rado prihvataju. Ono što je za veliku pohvalu je sve veći broj muškaraca , sa trendi frizurama. Muškarci sve vise brinu o svojim frizurama, o nameštanju kose i uredjenju brade koja je izuzetni trend. Bravo muškarci!

P:Najčešće pitanje čitateljki. Koju nam kozmetiku preporučujete kada je kosa u pitanju. Možemo li se danas snaći u invaziji maloprodajne frizerske kozmetike?

O:Preparati koji su namenjeni za profesionalno korišćenje , pokazuju daleko najbolje rezultate. Najbitnije pri samom izboru je prepoznati tip kose i vrstu problema i na osnovu toga preporučiti proizvod.

P:Kakve sve tretmane oporavka kose nudite u svom salonu?

O: U našem salonu to zavisi od tipa kose i kože glave i eventualnih problema. Bavimo se svakim klijentom po naosob, uz duge i iscrpne konsultacije, pa preporučujemo konkretan preparat za tog klijenta. Ujedno pratimo svetske standarde uz ozbiljan tehnološki pristup.

P:Prvi ste se na ovim prostorima počeli baviti profesionalno nadogradnjom kose. Možete li nam reći kako danas stoji potražnja za nadogradnjom kose i, da li je trend šišanja na bob uticao na nadogradnju kose?

O: Trend šišanja kratkih frizura , uvek za sobom nosi veliku potrebu žena za promenom (dugom lepom kosom). Voleo bih da istaknem, da je na tržištu , velika ponuda niskobudžetnih sistema nadogradnje kose, što pravi ozbiljnu smetnju nama ,koji imamo standardizovani, svetski, sistem nadogradnje kose. Tako bitnu potrebu zena ( prelepa, duga kosa) ,mozemo postaviti za sat vremena u visokom svetskom standardu. Fatastično. Zar ne?

ndogradnja1
nad2
nad3

P: Vaš primer savršenog klijenta?

O: Klijente, koji pokazuju, visok stepen pripadnosti i doslednosti, mozemo nazvati sjajnim klijentima.

P:Vaš savet za odlazak na more. Šišati se pre ili posle i kako sačuvati kosu od sunca?

O: Nega i zastita kose od uticaja sučanih zraka je veoma bitna. Obavezno korišćenje krema za kosu, sa visokim zaštitnim faktorom.  Tokom sunčanja izbegavati nanošenje ulja na kosu. Nakon letovanja , potrebno je uraditi tretman i skratiti krajeve.

Hvala vam Miki što ste bili gost frizerskog portala eFrizer.com!

Naši čitatelji će sigurno biti oduševljeni što mogu iz prve ruke da čuju preporuke ovakvog profesionalca. Frizerska akademija i salon se nalaze u Njegoševoj ulici u samom centru Beograda. Posetite ovaj salon i ako ste dobili motivaciju i ideju da postanete frizer upišite „Akademiju Panjković“!

Nastavite Čitati:
Svečana Frizura sa Revlon Seminara

Jedna od najzanimljivijih svečanih frizura sa ovogodišnjeg Revlon Seminara u Banja Luci. Radi se o imitaciji rajfa na prednjoj strani Pregledaj

Frizeri odradili fantastičan posao na X Factor-u Adria 2015

X Factor Adria serijal je bio rekordno gledan u celom balkanu a sama emisija je bila propraćena neverovatnim majstorima svog PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)