Da li klijenti uvijek vole da pričaju sa vama dok su u salonu?Šta je ćaskanje u salonu?

Za neke ljude, ćaskanje je odlično dok drugima može biti pretjerano i nelagodno. Ponekad je veoma teško procijeniti da li je klijent došao samo da se ošiša ili i da proćaska usput. Umjesto da se stalno pitate o čemu da razgovarate i da li možda forsirate razgovor a klijent ne želi da priča, izbjegavanje neugodne situacije se čini kao pravo rješenje, zar ne?

“Tiha stolica” – Novitet koji je veoma interesanstan

To je upravo ono što frizerski salon u južnom Walesu nudi svojim mušterijama. Daje im opciju da sjednu na „tihu stolicu“. Da, dobro ste pročitali. Imaju stolicu posebno namjenjenu za one mušterije koje se odluče za šišanje bez ćaskanja. Zastanimo na trenutak i izrazimo divljenje ovoj genijalnoj ideji.

Ne žele sve mušterije da ćaskaju kad sjednu da se friziraju ali osjećaju dužnost da bi trebali, što nije tako rijetko. Upravo ove činjenice je bio svjestan pronalazač „tihe stolice“, Scott Miller. Rekao je da poznaje ljude koji su odbili da se šišaju kod istog frizera jer su se plašili razgovora i nisu znali šta da očekuju.

2F0ECDE600000578-3345850-image-m-10_1449234211399

Istina je da se određene mušterije ponašaju kao da im je frizer najbolji prijatelj ili čak terapeut. Isto tako, postoje i ljudi koji ne žele da razgovaraju tokom friziranja. Određene mušterije se brinu da nisu dobre u ćaskanju i zbog toga ne žele to da rade, prije bi da se opuste uz kvalitetan časopis.

„Tiha stolica“ je dostupna na dvije lokacije u Cardiffu. Miller se nada da će ova vrsta usluge pružiti svima upravo ono što žele i učiniti da posjeta frizerskom salonu bude pozitivno i opušteno iskustvo za sve, bez obzira koliko željeli ili ne željeli ćaskati taj dan.

2

Drugi način kako da izbjegnete ovu situaciju, bez da imate „tihu stolicu“ je da jednostavno upitate mušterije da li su raspoloženi za ćaskanje ili ne, kad ih upoznate. Na ovaj način možete izbjeći neugodne situacije s obje strane.

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)