5 detalja na koje treba obratiti pažnju prije nego što otvorite vlastiti frizerski salon!Kako uspeti sa novim salonom na današnjem tržištu?

Nije tajna da se tržište i industrija mijenja. Društvene mreže su dodale određeni kreativni aspekt i omogućile da odlučite u kom smjeru želite ići. S tim dolaze novi ciljevi i nove želje. Možda sanjate o većim stvarima, možda želite da jednog dana otvorite vlastiti frizerski salon u kome ćete moći stvoriti, kontrolisati i samostalno odlučiti kako želite voditi posao. Evo šta trebate znati prije nego što se upustite u ovu avanturu.

radna atmosfera u frizerskom salonu
radna atmosfera u frizerskom salonu

Učite od nekoga ko već uspješno vodi biznis

Kad se odlučite za sopstveni biznis budite spremni na puno posla. Istina je da je potrebno mnogo planiranja kako bi vodili sopstveni posao. Morate biti spremni na povremene inspekcijske kontrole, na pronalazak odgovarajućeg osiguranja. Morate razumjeti koliko poreza morate plaćati i kako voditi svakodnevne rezervacije. Potražite savjet od nekoga ko već vodi uspješan posao.

Odgovornost na prvom mjestu!

Ako želite postati sam svoj gazda budite spremni na mnogo odgovornosti. Postoji mnogo stvari koje trebate imati na umu kad se odlučujete na ovaj veliki korak. Koji prostor će najbolje odgovarati vašim potrebama? Gdje ćete nabaviti sav potreban namještaj za frizerski salon? Koju paletu proizvoda ćete koristiti? Da, ovo su pitanja koje bi svako trebao upitati sebe prije nego što otvori vlastiti posao.

Iskoristite prednost socijalnih mreža

Morate biti socijalni. Iskoristite prednost društvenih mreža. Ako ste zadovoljni frizurom, budite sigurni da ste sliku okačili na instagram, facebook, twitter. Društvene mreže igraju veoma bitnu ulogu u današnjem svijetu bez obzira da li ste šef ili zaposleni. Jednom kad postanete sam svoj šef, veoma je bitno da budete prisutni i u online svijetu. Postavljate slike svojih radova i koristite heštagove.

Važno je biti u toku i praiti poslednje trendove

Ova se industrija uvijek razvija a jednom kad imate svoj biznis onda je veoma bitno održati stvorenu sliku. Važno je da pratite zadnje trendove i tehnike. Kako bi stalno išli u korak s poslom i razvijali se na kreativnom polju posvetite se obrazovanju. Seminari, konvencije i stručno usavršavanje je ono što vas održava na vrhu i uči vas kako održati posao.

Da li ste sigurni da ste shvatili koliko detaljno sve treba proučiti?

Shvatili ste sve tehničke detalje vođenja vlastitog salona, napravili ste listu sa stvarima koje trebate i ne trebate uraditi prije nego što ste se odlučili na veliki korak. Posao, marketing i društvene mreže su pod kontrolom. Spremni ste da se upustite u avanturu. Okačite radno vrijeme, uredite prostor onako kako želite i uživajte u svakoj minuti posla jer ste sad konačno sam svoj šef!

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)