Zvuči zanimljivo: Četka za kosu koja otkriva zdravlje dlakeIzgleda da će od 2017 godine obične četke za kosu da odu u istoriju. Kompanije Loreal, Kerastase i Nokia, su se dale u proizvodnju jednog neobičnog patenta kada se radi o četkama za kosu. Naime, ova sofisticirana četka za kosu bi trebala da skenira vaše vlasi i da ustanovi koliko je vaša kosa oštećena i koliko bi trebali da se šišate.

Četku su nazvali “Hir Coach” i trebala bi da pomogne frizerima da ustanove i bolje prepoznaju stanje na klijentovoj glavi. Kako ova tehnologija funkcioniše?

Dok četkom prolazite kroz kosu. Svaka dlaka odašilje određene mikrotalase koje će softver u četki da pokupi i ustanovi pomoću svika vlasi u kakvom je stanju vlas. Četka će moći da identifikuje stepen isušenosti i oštećenosti.

Žiroskop i brzina prolaska kroz kosu

Četka će takođe da ima u sebi ugrađen žiroskop koji će prikupljati podatke o brzini i lakoći prolaska četke kroz kosu. Sve podatke moći ćete da pratite na mobilnoj aplikaciji. Aplikacija će čuvati informacije kroz vremenske intervale i tako ćete moći da testirate koliko vam je neki proizvod pomogao a koliko odmogao.

Kompanija Loreal je objavila da bi se četka trebala naći na tržištu polovinom Januara i da bi trebala da košta ispod 200$, što je za ovo tehnološko dostignuće prihvatljiva cena za frizere profesionalce.

Izvor: Behind the Chair magazin

Nastavite Čitati:
Revlon: 60 dana zdrava i sjajna boja pomoću nutri kolor kreme

Nutri kolor kreme su osmišljene kao čuvar vaše boje i sjaja tokom meseca do sledećeg farbanja. Svim ženama je uvek Pregledaj

Olaplex: Revolucija u posvetljivanju kose

Mnoge brinete i tamnopute žene nikad nebi ni pomislile da idu u svetlo plavu boju kose do sad. Olaplex je PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)