Zvuči zanimljivo: Četka za kosu koja otkriva zdravlje dlakeIzgleda da će od 2017 godine obične četke za kosu da odu u istoriju. Kompanije Loreal, Kerastase i Nokia, su se dale u proizvodnju jednog neobičnog patenta kada se radi o četkama za kosu. Naime, ova sofisticirana četka za kosu bi trebala da skenira vaše vlasi i da ustanovi koliko je vaša kosa oštećena i koliko bi trebali da se šišate.

Četku su nazvali “Hir Coach” i trebala bi da pomogne frizerima da ustanove i bolje prepoznaju stanje na klijentovoj glavi. Kako ova tehnologija funkcioniše?

Dok četkom prolazite kroz kosu. Svaka dlaka odašilje određene mikrotalase koje će softver u četki da pokupi i ustanovi pomoću svika vlasi u kakvom je stanju vlas. Četka će moći da identifikuje stepen isušenosti i oštećenosti.

Žiroskop i brzina prolaska kroz kosu

Četka će takođe da ima u sebi ugrađen žiroskop koji će prikupljati podatke o brzini i lakoći prolaska četke kroz kosu. Sve podatke moći ćete da pratite na mobilnoj aplikaciji. Aplikacija će čuvati informacije kroz vremenske intervale i tako ćete moći da testirate koliko vam je neki proizvod pomogao a koliko odmogao.

Kompanija Loreal je objavila da bi se četka trebala naći na tržištu polovinom Januara i da bi trebala da košta ispod 200$, što je za ovo tehnološko dostignuće prihvatljiva cena za frizere profesionalce.

Izvor: Behind the Chair magazin

Nastavite Čitati:
5 Najboljih Šampona Za Jačanje Kose
šamponi za jačanje kose naslovna slika

Ne postoji žena koja ne želi da ima jaku i zdravu kosu. Žene koje nisu te sreće da se rode Pregledaj

Najbolji Šamponi Za Suvo Pranje Kose Na Našem Tržištu

Šta je šampon za suvo pranje kose i kako deluje Šamponi za suvo pranje kose rade na bazi alkohola i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *