Zvuči zanimljivo: Četka za kosu koja otkriva zdravlje dlakeIzgleda da će od 2017 godine obične četke za kosu da odu u istoriju. Kompanije Loreal, Kerastase i Nokia, su se dale u proizvodnju jednog neobičnog patenta kada se radi o četkama za kosu. Naime, ova sofisticirana četka za kosu bi trebala da skenira vaše vlasi i da ustanovi koliko je vaša kosa oštećena i koliko bi trebali da se šišate.

Četku su nazvali “Hir Coach” i trebala bi da pomogne frizerima da ustanove i bolje prepoznaju stanje na klijentovoj glavi. Kako ova tehnologija funkcioniše?

Dok četkom prolazite kroz kosu. Svaka dlaka odašilje određene mikrotalase koje će softver u četki da pokupi i ustanovi pomoću svika vlasi u kakvom je stanju vlas. Četka će moći da identifikuje stepen isušenosti i oštećenosti.

Žiroskop i brzina prolaska kroz kosu

Četka će takođe da ima u sebi ugrađen žiroskop koji će prikupljati podatke o brzini i lakoći prolaska četke kroz kosu. Sve podatke moći ćete da pratite na mobilnoj aplikaciji. Aplikacija će čuvati informacije kroz vremenske intervale i tako ćete moći da testirate koliko vam je neki proizvod pomogao a koliko odmogao.

Kompanija Loreal je objavila da bi se četka trebala naći na tržištu polovinom Januara i da bi trebala da košta ispod 200$, što je za ovo tehnološko dostignuće prihvatljiva cena za frizere profesionalce.

Izvor: Behind the Chair magazin

Nastavite Čitati:
10 Najboljih Profesionalnih Figaro [Uvijača] za kosu
najbolji figaro za kosu

Danas ćemo vam pokazati naših testiranih na više od trideset devojaka: Koji je to najbolji figaro za kosu? Dobar figaro Pregledaj

10 Najboljih Profesionalnih Pegla za Kosu
pegla za kosu naslovna slika

Pegle su naprave za kosu sa kojima pomoću toplote ispravljamo kosu. Čelične - Keramičke ploče se zagreju na određenu temperaturu. PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *