Zdravlje i bezbednost na radnom mestuOpšti način rada i protokola u salonu

Bezbednost na radnom mestu je od velike važnosti kako za vas tako i za klijente sa kojima budete radili. Pročitajte svako poglavlje koje smo pripremili za vas. Svaka zemlja reguliše svoje zakone na svoj način. Dobro se upoznajte o regulatornim propisima pre nego što krenete u potragu za poslom ili pre otvaranja vašeg sopstvenog biznisa.

Pridržavajte se procedura za zdravlje i bezbednost na radnom mestu tako što ćete praktikovati dobro održavanje higijene na radnom mestu -uklanjanje opasnog materijala, nošenje prikladne čiste odeće, podešavanje, održavanje i zamena sečiva koja dolaze u dodir sa ljudima, zaštitna odeća i oprema; i stavljanje bošče na klijenta.

Praktikujete dobro održavanje higijene na radnom mestu tako što ćete održavati radnu stanicu čistom i bez otpadnih i opasnosnih materijala na istoj; bezbedno skladištenje alata, kablova i opreme; čišćenje tečnosti za dezinfekciju; čišćenje dlaka na podu. Sa navedenom predostrožnošću potencijalne nezgode i povrede na radu su svedene na minimum.

bezbednost na radu

Uklonite opasni materijal poštovanjem protokola za odlaganje štetnih i zaraznih materijala prema zahtevima poslodavaca, zdravstvenim i bezbednosnim zahtevima proizvođača navedenih proizvoda.

Nosite, prilagodite, održavajte i menjajte ličnu zaštitnu odeću i opremu, uključujući rukavice, maske i smokse, kao što je određeno zdravstvenim rizikom ili funkcijom posla,da obezbedi ličnu zaštitu i spreči širenje zaraznih bolesti, prema zdravstvene i sigurnosne zahtjeve i standarde poslodavaca.

Stavite bošču na klijenta odabirom mokrog ili suvog ogrtača za servisiranje, obezbeđujući barijeru između kože klijenta i ogrtača. Čvrsto obezbedite kopču ogrtača oko vrata klijenta kako bi se osigurala klijentova udobnost i sigurnost, u skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima i standardima poslodavca.

Nastavite Čitati:
Koja frizerska kozmetika je štetna?
bezbednost na radu

Štetna frizerska kozmetika i bolesti od kojih najčešće obolevaju frizeri Dermatitis se može javiti kada koža dođe direktno u kontakt sa Pregledaj

Neophodna oprema za frizere početnike
andis električni brijač

Češljevi za šišanje kose Oprema za frizere početnike je neophodna za rad i dalje usavršavanje. Osnovna oprema vam je neophodna PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *