Zdravlje i bezbednost na radnom mestuOpšti način rada i protokola u salonu

Bezbednost na radnom mestu je od velike važnosti kako za vas tako i za klijente sa kojima budete radili. Pročitajte svako poglavlje koje smo pripremili za vas. Svaka zemlja reguliše svoje zakone na svoj način. Dobro se upoznajte o regulatornim propisima pre nego što krenete u potragu za poslom ili pre otvaranja vašeg sopstvenog biznisa.

Pridržavajte se procedura za zdravlje i bezbednost na radnom mestu tako što ćete praktikovati dobro održavanje higijene na radnom mestu -uklanjanje opasnog materijala, nošenje prikladne čiste odeće, podešavanje, održavanje i zamena sečiva koja dolaze u dodir sa ljudima, zaštitna odeća i oprema; i stavljanje bošče na klijenta.

Praktikujete dobro održavanje higijene na radnom mestu tako što ćete održavati radnu stanicu čistom i bez otpadnih i opasnosnih materijala na istoj; bezbedno skladištenje alata, kablova i opreme; čišćenje tečnosti za dezinfekciju; čišćenje dlaka na podu. Sa navedenom predostrožnošću potencijalne nezgode i povrede na radu su svedene na minimum.

bezbednost na radu

Uklonite opasni materijal poštovanjem protokola za odlaganje štetnih i zaraznih materijala prema zahtevima poslodavaca, zdravstvenim i bezbednosnim zahtevima proizvođača navedenih proizvoda.

Nosite, prilagodite, održavajte i menjajte ličnu zaštitnu odeću i opremu, uključujući rukavice, maske i smokse, kao što je određeno zdravstvenim rizikom ili funkcijom posla,da obezbedi ličnu zaštitu i spreči širenje zaraznih bolesti, prema zdravstvene i sigurnosne zahtjeve i standarde poslodavaca.

Stavite bošču na klijenta odabirom mokrog ili suvog ogrtača za servisiranje, obezbeđujući barijeru između kože klijenta i ogrtača. Čvrsto obezbedite kopču ogrtača oko vrata klijenta kako bi se osigurala klijentova udobnost i sigurnost, u skladu sa zdravstvenim i sigurnosnim zahtjevima i standardima poslodavca.

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)