Volite li kod muškarca dugu kosu?Duga kosa kod muškarca: Da ili ne??

Da li je duga kosa kod muškarca privlačna večitoža je dilema kod mnogih žena. Muškarci su najzainteresovaniji za to šta žene misle o njihovom izgledu, kao što su žene uvek zainteresovane za isto. Proveli smo istraživanje, koliko je duga kosa privlačna na muškarcu i koliko je duga kosa opterećenje i kako se provlači kroz stare i aktuelne modne trendove.

Očekivanu podršku ženske populacije od ispitanih 300 žena u našem istraživanju odnele su sledeće varijante frizura: Oko 120 žena (oko 40%) se izjasnilo da voli više kratku kosu kod muškarca. 60 žena ( oko 20%) se izjasnilo da voli dugu kosu. Da voli srednju dužinu kose kod muškarca izjasnilo se 25% žena.

Što se tiče teme redovnog šišanja. Redovno i pedantno ošišana kosa je odnela pobedu sa 30% pozitivnih ocena. Samo 7% se izjasnilo da ih privlače neobične frizure, a 9% da voli muškarce sa ćelavom glavom.

Kosa kod muškarca je često povezana sa stilom života, vrstom muzike. Muškarci koji imaju dugu kosu su u većini slučajeva pobornici rock and roll muzike, ali ne i nužno.

duga kosa kod muškarca
duga kosa kod muškarca

Duga kosa ne služi za prikrivanje vaših mana

Često vidimo muškarce koji puštanjem kose pokušavaju da prikriju velike zaliske ili rupu na zadnjem delu glave. Gubitak kose je prirodna stvar pa bi se tako trebali zapitati da li želite celi život nešto da sakrivate što na kraju svi opet i vide. Duga kosa može da bude lepo ošišana i da vam lepo stoji samo ako je vaš oblik lica i glave kompatibilan sa dužom kosom. Sitno lice kod muškarca ne voli dugu kosu. Duga kosa kompletno proguta sitno lice i sa malom sitnom glavom najbolje je da se ipak odlučite na skraćivanje kose.

Održavanje duge kose kod muškarca

Ovaj segment je možda i najbitniji. Koliko ste spremni da se odreknete sat vremena više nego muškarac sa kratkom kosom? Čućete komentare na poslu od kolega, kako oni jednostavno peru kosu dok se umivaju ujutro. Ako vam duga kosa zadaje muku i često izbegavate da je perete, onda bi takođe trebali da razmislite o skraćivanju kose jer ne možete da se nosite sa prevelikom obavezom.

Ako se vaša kosa preterano masti, moraćete da je perete svaki dan. Da li ste spremni da sušite i perete dugu kosu svaki dan nakon napornog dana na poslu? Ako jeste, onda vam vaša kosa daje zadovoljstvo i držite je urednom. Duga kosa jedino izlgeda lepo ako je uredna!

Trendovi u svetu muških frizura

Duga kosa je uvek tu negde u trendu. Sada vidimo zadnjih godina da se vrti u varijantama top knot, zavezanog repa kod muškarca. Duga kosa od sedamdesetih pa do sad nikako nije totalno ispala iz mode, samo joj se menja definicija sa aktuelnim trendovima. To je dobar znak za sve koji baš sad žele da se isprobaju u puštanju kose.

Nastavite Čitati:
Najmodernije muške frizure za 2015!

Muške frizure i stil su otišli u smeru puštanja brade zajedno sa kosom i u smeru velikih razlika između ošišane Pregledaj

Moderna klasična muška frizura za leto 2015!

Muške frizure evoluiraju kao i ženske iz godine u godinu i raznim varijacijama na oblike kose, dobijaju nove dimenzije. Naš PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)