Šta se krije iza velikih popularnih šešira ove zime?Šešir je veoma lep ukras koji može da naglasi žensku lepotu i bujnu kosu. Šešir je oduvek bio detalj stila i otmenosti. Visoko pozicionirane i dame koje su bile prepoznatljive po dobrom ukusu su nosile šešire i izgledale veoma seksipilno u njima. Pojavom boho stila i šeširi su pronašli ponovo svoje mesto u svetskoj modi. Boho stil je udarni trend već dugo vremena a veliki šeširi su se ubacili kao zimski detalj za dame koje vole da izgledaju kao sa naslovne strane.

Ove jeseni i zime veliki šeširi se ponovo nose, a ispod saznajte šta sve stoji iza ovog trenda i pregledajte galeriju na kraju članka.

Istorija nošenja velikih šešira kod žena

veliki sesirIstorija nošenja šešira ili sličnih predmeta na glavi žene vuče korene još iz neolitskog doba 8000-4000 godina p.n.e i kasnijih pronađenih mesopolitanskih skulptura 2600 godina p.n.e. Dokaz da su se nosili razni modeli i da je to bilo veoma popularno kreće još iz doba krete 1600 godina p.n.e, mnoge ženske figure iz tog doba su imale nekakve oblike šešira na glavi.

U mnogim religijama širom sveta se tumačilo da bi žena trebala da pokrije i sakrije kosu dok se moli bogu. Žene su iz tog razloga počele da izrađuju velike šešire.

U novijoj istoriji humanizam i renesansa u Italiji početkom petaestog veka, doneo je i začeo moderni kapitalizam, gde se visoka klasa odvojila od srednje klase tako što su počeli da se razlikuju po nošenju šešira i garderobe. Šešir je bio vrhunac mode i ležernosti koju su mogle da dostignu samo dame iz visokog društva.

U devedesetim godinama prošlog veka, pogotovo u 1920-tim godinama, nošenje šešira je eksplodiralo i svaka dama na ulicama Rima, Pariza, Londona je nosila neku vrstu velikog šešira. Danas vidimo da se veoma štuju rane godine dvadesetog veka i sredina dvadesetog veka. Moda se vraća i veliki šeširi su neizostavni zimski asesoar.

Frizure sa velikim šeširom

Sa velikim šeširom mogu da se kombinuju razne frizure od puštene do podignute. Šešir pore estetskog utiska služi i kao zimska zaštita glave usled niskoh temperatura. Pripremili smo za vas frizure koje možete kombinovati uz nošenje velikog šešira, pa pogledajte ispod!

1

2

3

4

5

6

7

8

Nastavite Čitati:
Top 7 Najlepših frizura sa dodele “Zlatnog Globusa” u 2017!
seksi kratki bob

Ako ste u nedelju pratili dodelu Zlatnog Globusa u Americi, sigurno ste se oduševili ovogodišnjom izgledom svetskih zvezda. Romantične podignute Pregledaj

Zašto je trend šišanja mašinicom na kratko kod žena toliko popularan ove godine?
žene obrijana glava

Svi smo svedoci veoma brzog menjanja svetskih trendova, a za to su najveći krivci upravo svetske zvezde koje pomeraju granicu PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *