Šta se krije iza velikih popularnih šešira ove zime?Šešir je veoma lep ukras koji može da naglasi žensku lepotu i bujnu kosu. Šešir je oduvek bio detalj stila i otmenosti. Visoko pozicionirane i dame koje su bile prepoznatljive po dobrom ukusu su nosile šešire i izgledale veoma seksipilno u njima. Pojavom boho stila i šeširi su pronašli ponovo svoje mesto u svetskoj modi. Boho stil je udarni trend već dugo vremena a veliki šeširi su se ubacili kao zimski detalj za dame koje vole da izgledaju kao sa naslovne strane.

Ove jeseni i zime veliki šeširi se ponovo nose, a ispod saznajte šta sve stoji iza ovog trenda i pregledajte galeriju na kraju članka.

Istorija nošenja velikih šešira kod žena

veliki sesirIstorija nošenja šešira ili sličnih predmeta na glavi žene vuče korene još iz neolitskog doba 8000-4000 godina p.n.e i kasnijih pronađenih mesopolitanskih skulptura 2600 godina p.n.e. Dokaz da su se nosili razni modeli i da je to bilo veoma popularno kreće još iz doba krete 1600 godina p.n.e, mnoge ženske figure iz tog doba su imale nekakve oblike šešira na glavi.

U mnogim religijama širom sveta se tumačilo da bi žena trebala da pokrije i sakrije kosu dok se moli bogu. Žene su iz tog razloga počele da izrađuju velike šešire.

U novijoj istoriji humanizam i renesansa u Italiji početkom petaestog veka, doneo je i začeo moderni kapitalizam, gde se visoka klasa odvojila od srednje klase tako što su počeli da se razlikuju po nošenju šešira i garderobe. Šešir je bio vrhunac mode i ležernosti koju su mogle da dostignu samo dame iz visokog društva.

U devedesetim godinama prošlog veka, pogotovo u 1920-tim godinama, nošenje šešira je eksplodiralo i svaka dama na ulicama Rima, Pariza, Londona je nosila neku vrstu velikog šešira. Danas vidimo da se veoma štuju rane godine dvadesetog veka i sredina dvadesetog veka. Moda se vraća i veliki šeširi su neizostavni zimski asesoar.

Frizure sa velikim šeširom

Sa velikim šeširom mogu da se kombinuju razne frizure od puštene do podignute. Šešir pore estetskog utiska služi i kao zimska zaštita glave usled niskoh temperatura. Pripremili smo za vas frizure koje možete kombinovati uz nošenje velikog šešira, pa pogledajte ispod!

1

2

3

4

5

6

7

8

Nastavite Čitati:
Svečana Frizura sa Revlon Seminara

Jedna od najzanimljivijih svečanih frizura sa ovogodišnjeg Revlon Seminara u Banja Luci. Radi se o imitaciji rajfa na prednjoj strani Pregledaj

Frizeri odradili fantastičan posao na X Factor-u Adria 2015

X Factor Adria serijal je bio rekordno gledan u celom balkanu a sama emisija je bila propraćena neverovatnim majstorima svog PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)