Repigmentacija KoseUradite repigmentaciju na profesionalan način

Repigmentacija kose je postupak vraćanja pigmenta u kosu koja je izgubila pigment. Kosa gubi piglent izvlačenjem boje iz nje. Izvlačenje boje se vrši blanšom skidačima boje i drugim hemijskim preparatima. Uzećemo za primer plavu blajhanu kosu koja je izgubila pigmente i koja u sebi ima vrlo malo samo žutog pigmenta jer je sve izvučeno blanšom iz nje. Kada bi hteli da se ofarbate u smeđu boju i da vratite kosi pigmente nije dovoljno da se samo kosa ofarba u smeđe. Tu morate primeniti pravilan postupak repigmentacije kose.

repigmentacija
repigmentacija

Postupak:

U smeđu boju koju ste odabrali ubacite crveni korektor ili neku crvenu boju i istisnite je u dužini kao zrno pasulja.

Znači na cijelu smeđu boju istisnete malo samo crvene u nju.

Dobro pomešajte i sastavite tu smesu boje pre nanošenja na glavu.

Šta ste sa dobili mešanjem crvenog korektora sa bojom za kosu?

Dobili ste preko potreban izvučen crveni pigment. Vratili ste crveni pigment u plavu kosu koji joj je blajhanjem izvučen i bez tog crvenog pigmenta svaka boja nanešena na plavu kosu bi vukla na ekstremno sivo ili bi imalo zelenkast odsjaj. Crveni pigment će vratiti prirodni balans boje u vašoj dlaci i smeđa će na Vama izgledati kao da nikad i niste blajhali kosi.

Postupak repigmentacije ponavljajte dva do tri farbanja jer će se svaka boja nanešena na plavo ispirati i gubiti pigment.

Blajhana kosa ima otvorenu kutikulu te je veoma porozna. Poroznost znači ispiranje i gubljenje boje. Svaka boja koju nanesete će se brže ispirati nego na kosi koja nije blajhana.

Nastavite Čitati:
Bili Ajliš? Postupak farbanja kose u tirkizno plavo

Frizura i kolor koji mnogo podsecaju na Bili Ajliš. Da li je ova boja kose novi trend u novoj godini? Pregledaj

Kako do frizure za tanku kosu?

Katica Topčić: "Kako na kosama koje nemaju volumena napraviti pletenice sa volumenom i frizuru dva u jedan koju možete lako PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *