Ravne, guste šiške su ponovo u modi!Ravne guste šiške su ponovo aktuelne nakon par godina vladavine šiški na stranu. Poznate ličnosti, modeli i svi ostali nose ravne šiške ovih dana. Zamolili smo profesionalce da nas posavjetuju kako da nosimo ovaj stil.

Mnogo žena je skratilo dugu kosu na lob i bob frizuru. Ti isti ljudi sad hoće određenu promjenu a šiške su idealno rješenje. One vam omogućuju da osvježite frizuru dok i dalje možete zadržati istu dužinu. Na ove stvari bi trebali obratiti pažnju prije nego što se odlučite za promjenu.

Tekstura kose je bitna!

guste šiške

Nažalost, istina je ovakva: Za ovu frizuru trebaće vam dosta vremena. Ravne šiške najbolje funkcionišu na prirodno ravnoj kosi, srednje gustoće. Ako morate da se borite sa frizurom svaki dan kako bi postigli određeni izgled možda bi bilo najbolje da izbjegavate šiške. Čak iako ste spremene da provedete određeno vrijeme namještajući frizuru, vlažnost vazduha može da pokvari sav trud. Ne smatramo da svi oni sa kovrdžavom kosom ne treba da imaju ravne šiške ali razmotrite i sve nedostatke prije nego što se odlučite na ovaj korak. Ako vam je kosa tanka izbjegavajte ove šiške. Budite realni i posavjetujte se sa frizerom kojem vjerujete. 

Veoma je bitan i oblik glave!

ravne guste šiške

Baš kao što je to slučaj sa šminkom, oblik glave je veoma bitan kad biramo savršenu frizuru. Okrugli oblik glave izgleda veoma zaobljeno sa ravnim, gustim šiškama pa prema tome probajte drugi tip šiški. Za one koji imaju četvrtast oblik glave, guste šiške mogu bit izbor ako im dodate malo teksture. Osobe sa okruglim oblikom glave mogu da nose bilo koji tip šiški. Svako bi trebao da uzme u obzir teksturu kose, početak kose na čelu, gustinu i način rasta.

Šiške morate oblikovati na pravi način!

Na ovaj način ćete dobiti savršene šiške. Isfenirajte šiške s jednog kraja na drugi koristeći četvrtastu četku ili češalj kako bi se riješili vlage i dobili ravnomjernu raspodjelu. Okruglu četku trebate izbjegavati pod svaku cijenu jer velike šiške kao ’80-ih nisu više u modi. Malo volumena je dobra stvar i donosimo vam par trikova koji će pomoći da šiške učinite odličnim. Prirodni volumen možete dobiti tako što ćete nanijeti sprej za volumen na oba kraja šiški. Kad su vam šiške skoro pa suhe, četvrtastom četkom ugladite krajeve i napravite blagu kosinu sa umutrašnje strane. Savršeno ravne šiške izgledaju veoma neprirodno.

oblikovanje-siski

Preskočite ulje za kosu!

Ako koristite ulje na ostatku kose to nije nikakv problem, ali izbjegavajte njegovu upotrenu na šiškama. Ulja i sredstva za kosu bazirana na ulju će vam izmastiti kosu za čas posla.

guste šiške

Ako vam se ravne, guste šiške ne sviđaju isprobajte ove!

Ako vam se ne sviđaju guste, ravne šiške onda vam preporučujemo da isprobate duge šiške podijeljene po sredini. Ove šiške neodoljivo posjećaju na Brigitte Bardo i ’60e godine. Ove duge šiške su idealne za sve oblike lica.

duge-siske-podijeljene-po-sredini
Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)