Puder Obrve: Sve Šta je Potrebno da Znate o Ovoj TehniciObrve su najbitniji i najupečatljiviji deo lica. Obrve pomažu u naglašavanju očiju, oblikovanju lica i igraju  moćnu ulogu u komunikaciji. Naravno, nisu svi rođeni sa savršeno uređenim obrvama; tako da bi se postigao estetski ugodan izgled,  obrve treba rutinski podrezati, oblikovati i popuniti.  

Međutim, popunjavanje obrva oduzima previše vremena i ne ispadne uvek onako kako smo zamislili. Zato, postoje polutrajne tehnike iscrtavanja obrva koje će omogućiti da se svako jutro budite sa savršeno  oblikovanim i punim obrvama, jedna od tih tehnika je iscrtavanje puder obrva. 

Šta su Puder Obrve?.  

Puder obrve su polutrajna kozmetička procedura šminkanja, u kojoj umetnik koristi mašinu za  tetoviranje dizajniranu za PMU za ubacivanje pigmenta u gornje slojeve kože koristeći tehniku tačkanja  ili pikselizacije. 

Puder obrve,ili takozvano mikrosenčenje je najtraženija tehnika senčenja obrva na svetu. 

Puder obrve su metod postizanja obrva punijeg izgleda. Ovaj proces je poznat i kao ombre obrve i dolazi  sa nekoliko prednosti u odnosu na mikroblading obrve. U poslednje vreme puder obrve mnogo su  traženije nego mikroblading, iz razloga što ova metoda stvara meke i prirodne obrve, koje nisu previše  napadne.  

Puder obrve su odlične za ljude koji već imaju pune obrve, ali samo žele malo dodatne definicije bez  muke sa popunjavanjem obrva svakog dana. Medjutim, pored toga, idealne su i za osobe koje imaju  slabe i retke obrve. 

Čitaj: Kokosovo ulje za kosu, zašto ga trebate koristiti

Procedura Iscrtavanja Puder Obrva 

Način na koji se rade puder obrve veoma je sličan microblading-u. Tretman traje oko 2 sata uključujući  celu proceduru. Razlika izmedju procedure micrloblading-a i puder obrva je ta što je iscrtavanje puder  obrva mnogo manje bolno, čak i umirujuće. 

Za Kog su Puder Obrve?  

Puder obrve traju znatno duže u poređenju sa microblading obrvama, iz tog razloga puder obrve se  preporučuju osobama sa masnom kožom. Microblading obrve moju trajati samo od 6 do deset meseci na masnoj koži, dok će puder obrve izdržati mnogo duže. 

Koliko Traju Puder Obrve? 

Nakon prvog tretmana potrebno nakon 2 meseca uraditi korekciju obrva, nakon toga obrve će trajati od  1 do 3 godine. 

Nega Puder Obrva

Trebate imati na umu da će izgled vaših obrva mnogo zavisiti od načina na koji ste negovali svoje obrve  prvih nekoliko dana.. Nakon obavljenog tretmana dobićete instrukcije kako da negujete svoje obrve.  Ovih instrukcija treba se čvrsto držati da bi se postigao najbolji rezultat.  

Prvih 10 dana je kljucno, tako da u tom periodu treba izbegavati: 

 • Dodirivanje, češanje ili trljanje obrva 
 • Šminka 
 • Spavanje na licu 
 • Fizičke aktivnosti koje mogu izazvati mnogo znojenja 
 • Situacije u kojima će obrve biti izložene prljavštini ili prašini 
 • Saune, bazene i dugačko tuširanje 
 • Izlaganje suncu i sunčanje 
 • Tretmane lica 
kako izgledaju puder obrve

Instrukcije za negu puder obrva: 

Prvi dan – Utapkajte obrve čistom maramicom sa vrlo malo sterilne vode. 

Od drugog do četvrtog dana – Nežno perite obrve rukama koristeći nežni sapun i vodu, ponavljati 2-4 puta  dnevno. 

Od petog do desetog dana – Nanesite tanak sloj kreme ili masta koji vam je preporučen od strane vašeg  mejkap umetnika.  

Šta Očekivati Po Završetku Tretmana 

Odmah nakon tretmana obrve će izgledati tamno sa manjom količinom krvi u boji, i biće grubog oblika. 

Tokom perioda zarastanja, trebalo bi da bude minimalno ljuštenje kože. Ako postoji ljuštenje, nemojte  povlačiti ili trljati. Dozvolite da se ljuspice same odvoje. Ovaj proces može trajati do 2 nedelje.  

VAŽNO: Kada ljuspice otpadnu, sjajni sloj zaceljujuće kože u potpunosti će prekriti dlake. Može izgledati  kao da je tetovirano područje potpuno nestalo ili se posvetilo. U roku od 1-2 nedelje, dlake će se polako  ponovo pojaviti u svetlijoj nijansi kako se vaša koža regeneriše. 

Kompletan proces zarastanja traje otprilike 6 nedelja, kada je prava boja tetovaže očigledna. Tokom  ovog procesa, vaša tetovaža će omekšati / posvetliti. Budite strpljivi, čak i ako mislite da je previše boje  izgubljeno. Imajte na umu da se koža regeneriše između 18-45 dana, vašoj koži će biti potrebno vreme  da se potpuno zaceli.  

Koja je Prosečna Cena za Puder Obrve? 

Cena ombre puder obrva varira i obično zavisi od toga u kom gradu i državi se nalazite. Međutim,  prosečna cena se može kretati od 100 do 200 eura. 

Zašto Odabrati Puder Obrve? 

 • Ombre puder obrve su odlične za bilo koji tip kože, za razliku od microblading-a, koji možda neće biti  dobar za osobe sa masnom kožom. 
 • Vaše obrve će izgledati punije, definisanije i dramatičnije. 
 • Ombre obrve traju duže od mikroblejdovanih obrva, obično do 3 godine. 
 • Tehnika ombre pudera je malo manje invazivna od microbladinga. 

Česte Zablude u Vezi Tehnike Puder Obrva 

Jedno od uobičajenih pitanja u vezi ove tehnike je „da li obrve izgledaju lažno“? Odgovor je ne – puder  obrve nisu klasična tetovaža, jer igla nikada ne zasenči obrve na takvoj dubini. Tehnika pudera je nežna,  mnogo manje invazivna, a sama tehnika ne dozvoljava pigmentu da uđe duboko u kožu. Štaviše, obrve  nikada neće izgledati previše tamno, upravo suprotno! Obrve će biti naglašene, prozračne i iznad svega – prirodne. 

Cilj je da vaše obrve budu zasenčene i definisane, bez česte potrebe za retuširanjem i upotrebom  olovaka za obrve. Tehnika pudera je takođe veoma raznovrsna; ako više volite prirodniji izgled obrva,  možete da tražite manje senčenja za prozračniji, puderasti izgled. Ako ste ipak pristalica izraženih,  definisanih obrva, puder tehnikom možete da postignete željeni izgled. 

Osobe Koje bi Trebalo da Izbegavaju Trajnu Šminku  

U grupu osoba koje bi po svaku cenu trebalo da izbegnu bilo kakav vid trajnog šminkanja kao i puder  obrve spadaju:  

 • Osobe mlađe od 18 godina.  
 • Osobe sa ozbiljnijim srčanim problemima.  
 • Trudnice I dojilje.  
 • Osobe koje imaju Lupus.  
 • Osobe koje su prethodno imale transplantaciju organa.  
 • Osobe koje imaju neko od kožnih oboljenja kao što su: ekcema, dermatitis i psorijaza.  Osobe alergične na metal ili boje. 

Zašto Se Puder Obrve Smatraju Najpopularnijom Tehnikom Iscrtavanja Obrva? 

Tehnika puderastih obrva je najpopularnija zbog prednosti i efekata koje daje trajna šminka. Puder  obrve izgledaju prirodno, bez oštrih ivica, a lagano senčenje pomaže da se obrve i oči lepo uokvire. 

Piksel tretman za tetoviranje obrva može da se uradi čak i na masnoj koži. Metoda je pogodna za  apsolutno sve, bez obzira na starost, i obrve izgledaju fantastično veoma dugo. 

Da sumiramo

Nadamo se da ste danas dosta toga naučili o puder obrvama. Pričali smo o dosta toga i dali vam dosta parametara na koje trebate obratiti pažnju pre nego što kod nekoga sednete u stolicu i uradite ih.

Obuhvatili smo:

 • Procedure iscrtavanja puder obrva
 • Šta su puder obrve
 • Za koga je dobra ova tehnika a za koga ne
 • Koliko traje kada se uradi
 • Kako ih negovati nakon tretmana
 • Šta treba izbegavati u prvih deset dana
 • Instrukcije za negu
 • Kakva očekivanja imati i čemu se nadati u najboljem ili najgorem slučaju
 • Koliko košta da se uradi
 • Zašto odabrati ovu tehniku
 • Česte zablude i verovanja o ovoj tehnici
 • Ko bi trebao da izbegava da radi puder obrve
 • Zašto su najpopularnije kod nas
Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)