Ombre sa blagim prelazom – Kompletan tutorijalOmbre tehnike bojenja kose se nadograđuju i postaju sve lakše i raznovrsnije za uraditi na klijentu. Ova metoda ombre bojanja kose je sasvim nešto novo na svetskom tržištu, a zahteva i pomalo dodatne nove opreme za vaš salon. Invisibobble je nova spravica koja će vam pomoći da iz četiri repa napravite veoma lagani prelaz.

Potreban alat

IB


Invisibobble su gumice napravljene od silikona i gume, koje pomažu da pravilnim postavljanjem na kosu što više uklopite tamniju i svetliju stranu ombre kolora.

Češalj koji ćete videti u videu koja se koristi za blendanje korena sa ostatkom krajeva, možete improvizirati pa koristiti bilo koji profesionalnu četku za iščešljavanje kose.


Farbe za postizanje ovog kolora

Poželjno je da koristite što hladnije tonove tamne braon boje na korenu kose i da nivo tamnoće ne bude veći od nivoa 5, da bi razlika u tamnoći bila dovoljna. ZNači, ne smete presvetlo ofarbati koren kose.

Za posvetljivanje vrhova, možete koristiti bilo koji posvetljivač pa kad isperete posvetljivač, preliv uradite sa tonom koji želite da ubija žutilo. Možete koristiti bež plavu, neutralnu plavu, pepeljastu plavu, platinastu plavu.

1
Podeliti kosu u Z poziciju nazad i odvojite u Z poziciju dve bočne stranice napred
2
Istu podelu u Z poziciju napravite i na bočnim stranicama glave
3
Namažite koren kose na prvoj bočnoj stranici i postavite prvu invisibobble gumicu na poziciji gde završava farba
4
Isto uradite na sve četiri sekcije
6
Drugu invisibobble gumicu vežete otprilike desetak santimetara od prve i povučete je na gore da skupi kosu do prve gumice
7
Identičnu stvar uradite na ostale četiri sekcije
8
Namažete posvetljivačem za kosu krajeve ispod druge gumice
9
Sve četiri kraja namažete na identičnoj visini
10
Nakon otprilike pola sata isperete sve boje i uradite blagi preliv na krajeve sa nekim tonerom
11
Rezultat je i više nego dobar, zato probajte i vi ovaj način izrade ombre kolora sa blagim prelazom!
12
Blago prelomite kosu sa figarom ili peglom, kako bi dobili moderne blage valove i još više naglasili predivnu boju kose!
Nastavite Čitati:
Ideje Za Farbanje Kose: 10 Zanimljivih Kolor Ideja
ideje za boju kose

Farbanje kose: Ponekad nam je jednostavno potrebna neka promena Ponekad ne znate šta bi sa svojom kosom, koju boju kose Pregledaj

Ombre koji je najlakši za održavanje

Koji je najzahvalniji ombre za uraditi? Ombre koji je najlakši za održavanje je onaj ombre koji će vam biti postojan PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *