Ombre na kratkoj kosi – Kako uraditi solidan ombre kod kućeombre-kod-kuce-1Ombre na kratkoj kosi je moderan već par godina, takođe i dan danas i kako nam se čini ostaće još u vrhu svetskih trendova. Ove godine je došlo do promene pa su sobre varijante postale zadnja reč mode, popularno zvani lagani ombre (sa što lakšim i nevidljivijim prelazom na kosi). Za razliku od jakog prelaza, sombre se zasniva na pretapanju par svetlijih i tamnijih tonova umesto da je prelaz samo na dve boje. Prošle godine sam išla kod svog frizera da mi uradi sombre, ali mu to nije baš išlo za rukom, dosta se namučio a ja opet nisam bila potpuno zadovoljna. Zaista sam htela da mi prelaz bude lagan, da ne bude klasični ombre, i znala sam da folije neće odraditi taj zadatak kako treba (odlučila sam sama da probam bez folije za kosu). Odlučila sam sama da probam da napravim sombre bez folija na svojoj kosi. (Pitajte mog muža o mojim prethodnim pokušajima bojenja kose hahahah!)

Moja frizerka nije imala ništa protiv da probam sama, pa me posavetovala da ne koristim prejak hidrogen u kombinaciji sa blanšem za kosu. Ovako lep sombre što sam ja dobila ne mora da znači da ćete i vi da uspete iz prve. Svako poznaje svoju kosu najbolje, pa vam tako preporučujem da budete veoma oprezni dok radite ovo sami na svojoj kosi. Zamolila bi vas da budete veoma oprezni i da se posavetujete sa frizerom pre nego što počnete da radite kući sa svojom kosom. Vaša kosa može biti tanja od moje pa da vam se više i ošteti, opet za razliku od moje može biti i deblja i otpornija. Dakle opet ponavljam, najbolje je kad dobro poznajete šta sve vaša kosa može da podnese što se tiče frizerske kozmetike. Možda sam vam dosadna, ali ja sam vežbala dosta puta pre nego što mi je ispalo ovako lepo.

Pažnja: “Efrizer internet stranica ne podržava ikakav rad kod kuće ako niste profesionalni frizer. Sve što radite sami i naučite ovde kako da radite, radite na vlastitu odgovornost.”

Ombre na kratkoj kosi: Potrebna oprema

  • 10 VOLUMEN razvijač (Hidrogen 3%)
  • Blanš u kesici – plavi
  • Četkica za farbanje
  • Posuda za farbanje
  • Četkica za zube
ombre-alat
Oprema za pravljenje ombre na kratkoj kosi kolora kod kuće

Ombre na kratkoj kosi: Kako umutiti blanš i hidrogen?

Blanš i hidrogen mutite u odnosu 1:1. Znači koliko ste sipali blanša toliko sipate i hidrogena. Dobro četkicom izmešajte smesu da bude kremasta i laka za premazivanje.

kako umutiti hidrogen i blanš
kako umutiti hidrogen i blanš

Koliko blanš treba da bude gust?

Blanš treba da bude što gušći. Sa gušće zamešanim blanšem dobijate bolje i efikasnije rezultate. Sa retkim blanšem nećete izvući kosu onoliko tonova koliko to može gust blanš.

blanš
mućenje blanša za kosu

Počinjem sa nanošenjem blanša na krajeve ali sa suhom kosom, i pregledala sam u ogledalu gde sve želim da posvetlim kosu – na prednjoj strani, na zadnjoj strani i sa strane. Neću svuda mazati i posvetljivati istom visinom. Na stranicama ću ići višlje, a nazad kraće delove kose samo malo vrhove izvući.

blajhanje-kose
Početak pravljenja ombre kolora

Počnite mazati sa strane

Počnite mazati sa strane ka nazad. Obratite pažnju da ne mažete previsoko da vam nebi ostalo veoma malo tamnije kose.

ombre1

Napravite odgovarajući prelaz

Odgovarajući prelaz ćete napraviti tako što ćete uzeti četkicu za zube i lagano skidati određeni deo blanša i spuštati ga prema krajevima.

prelaz-ombre

Namazane obe strane kose

Ovako treba da izgledaju obe strane namazane. Namočite krajeve što više dok prema gore treba da bude sve ređi blanš.

ombre2

Zadnja strana kose

Na zadnjem delu glave ne nanosite previše blanša, Pomalo prstima rasprostranite blanš po krajevima.

zadnjastrana

Zagrejavanje kose

Na kosu je dobro staviti kapu i zagrejati je kako bi kosa što bolje izvukla u svetlije. Upozorenje: Nemojte kosu zagrejavati ukoliko primetite da na vašoj kosi to ne reaguje dobro.

susenje-kose

Finalni rezultat ombre kolora na kratkoj kosi

ombre4 ombre5

Nastavite Čitati:
Brza Svečana Frizura

Uradi sama svoju brzu svečanu frizuru. U par koraka koje smo Vam pokazali sami ćete uspijeti da napravite svečanu frizuru. Pregledaj

12 Najboljih i najbolje urađenih ombre kolora svih vremena

Ombre još uvek dominira svetskom scenom, modnim pistama, holivudom i muzičkim svetom. Nagledali smo se raznih ombre varijanti na raznim PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)