Ombre koji je najlakši za održavanjeKoji je najzahvalniji ombre za uraditi?

Ombre koji je najlakši za održavanje je onaj ombre koji će vam biti postojan na kosi više od dva meseca nakon što ste napustili frizerski salon. Ombre je sam po sebi zahvalan kolor na kosi jer je obojeno samo pola krajeva kose ukoliko ne želite farbati gornji deo kose do korena. Ombre je tehnika izvlačenja boje iz krajeva kose posvetljivačima ili farbama. Posvetljivači za kosu mogu do osam tonova da posvetle vašu kosu dok farbe mogu samo nekoliko tonova i koriste se za toniranje ili rađenje preliva. Farbom se pravi ombre na svetlijoj prirodnoj kosi ili ako želite samo malo da posvetlite krajeve.

Proces koji morate proći kada izvlačite krajeve više od tri tona sa posvetljivačem

Kosu treba izvući posvetljivačem sa hidrogenom (6% 20vol, 9% 30vol ili 12% 40vol) zavisno od toga koliko želite jako da vam kosa posvetli. Nakon posvetljivanja potrebno je uraditi preliv na kosi sa kojim ćete istonirati podlogu krajeva koju ste izvukli posvetljivačem.

Šta je to preliv na kosi?

Preliv na kosi je toniranje, dodavanje željenih pigmenata kosi koja je posvetljivana a i ne mora nužno išta biti rađeno na njoj. Preliv možete uraditi i na sasvim prirodnoj kosi koja nikad nije farbana. Preliv držite na kosi zavisno koliko želite jak efekat toniranja. Kada se koriste pepeljaste nijanse za preliv, mora se paziti da kosa ne ode previše na sivo ili čak pozeleni. Pepeljaste (ash) nijanse preliva su veoma agresivne i preporučuje se da se svetla kosa drži samo nekoliko minuta kako bi poprimila tek pepeljasti odsjaj. Ako želite da kosa bude jako siva, onda ćete ostaviti više od deset minuta izrazito pepeljastu farbu kao preliv na kosi.

E sad najzahvalniji tonovi ombre kolora

Najzahvalniji su oni koji se ne ispiru brzo a to su prirodne neutralne nijanse i bež nijanse na kosi. Topli tonovi koji idu na zlata odsjaj su takođe dosta zahvalni. Ash pepeljasti prelivi i odsjaj na kosi su zahvalni ukoliko kupite sivi šampon za održavanje pepeljastog pigmenta u kosi. Najnezahvalniji su crveni tonovi koji se veoma brzo ispiru. Crvene tonove možete očuvati korišćenjem kozmetike koja čuva crvenu boju na kosi i preventuje ispiranje crvene boje sa kose.

Naš izbor najzahvalnijih ombre kolora

Daćemo vam preporuke koje mi mislimo da će vam biti najzahvalnije na kosi. I uz naše preporuke najbolje je da se konsultujete sa profesionalnim frizerima koji će da procene vašu kosu i nje tonalitet i koji će da vam predlože najbolju soluciju.

ombre preporuka
Ombre kosa

Neutralna ombre varijata će vam izdržati više od dva meseca na kosi do sledećeg preliva. Kosa bez dodanih bež, ash, golden, crvenih aditiva i tonova će prirodno zadržati svoj neutralni pigment koji je temelj tonaliteta i koji se ne ispire.

Pastelni ombre: Veoma popularan o nošen

ombre pastel

Sivo seda pastelna kosa sa plavim odsjajem je najpopularniji ombre look u narednoj godini. Ash pastelni tonovi su zahvalni ali je potrebno da u svom asesoaru koristite sivo plavi šampon za čuvanje boje.

Platinasti ombre na dugoj kosi

ombrenadugoj-kosi
balejaz

Ombre na dugoj kosi koji je ovako urađen će vam sigurno zadržati dobar izgled i do tri meseca. Kosa će za tri meseca da poraste 3-4cm što se sigurno neće primetiti jer je ombre i imitacija porasle kose.

Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)