Ombre: 5 Pravila koja morate znati pre nego što ga napraviteombre
ombre

Ombre kolori nisu ništa novo ove sezone, oni se nose iz sezone u sezonu sa novim modernijim načinima pravljenja i novim nazivima, sombre, balayage itd. Ali, pre nego što vas zagolica ovaj modni trend neka pravila morate znati ukoliko ne želite da se razočarate. Svaki tip kose podnosi i ne podnosi neke tretmane i svaka boja kose ima nijanse u farbanju koje joj odgovaraju i koje joj ne odgovaraju. Pažljivo pročitajte pet pravila pre nego što se odlučite da uradite ovu tehniku na svojoj kosi.

1. Svetloća kose i željeni ton ombre kolora

Većina savršenih kolora koje viđamo na pinterestu, instagramu, facebook-u su urađeni na svetlijoj kosi koja nije farbana. Ako želite svetlo plavi ombre, za svakog frizera je veoma bitno da li ste farbali svoju kosu ranije u neke tamnije nijanse ili ne. Svetli se najbolje postiže na nefarbanoj prirodnoj dugačkoj i stepenasto ošišanoj kosi. Prelaz je najblaži ukoliko prilagodite i način šišanja kose.

2. Ne brkajte pojmove poput ombre i balayage kolora

Ombre je sasvim jedna tehnika, a blayage oslikavanje kose sasvim druga. Balayage je moderniji način oslikavanja kose koji se radi na prirodno nefarbanoj kosi i bez folija. Prelaz se radi tako što se pramenovi nasumično iscrtavaju trakasto i sa gornjeg dela glave. Dakle nije sva kosa pola tamna i pola svetla, nego je i prošarana klasičnim islikanim pramenovima.

Više o razlikama OVDE

3. Prilagodite željeni ton sa vašim tonom kose

ombre
Ombre kosa

Ako imate crveni i narandžasti pigment u kosi, onda ćete naravno i tražti savet od frizera o tome da razmislite o toplim zlatnim nijansama. Ne mešajte hladne tonove sa svojom podlogom koja ima topli pigment.

4. Tražite od frizera što blaži prelaz

ombre kosa
ombre kosa

Prelaz je najbitnija staka svakog ombre-a. Prelaz se dobija prelivom i radi sa profesionalnim tehnikama tapiranja kose, ili razmazivanjem preliva pri završnoj fazi izrade. Dobro pazite da ste se razumeli sa svojim frizerom.

5. Obratite pažnju o tome da li vam je kosa zdrava

zdrava kosa
zdrava kosa

Zdravlje kose je na prvom mestu. Ako vam je kosa tanka, slaba i ispucala, onda se možda i predomislite da je izlažete hemijskim tretmanima. Krhka kosa se krza od upotrebe svetlih farbi sa jakim hidrogenima ili korišćenjem posvetljivača.

Predlog : Pročitajte o Najlepšim sombre pramenovima ove godine

Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)