Nedeljom uz eFrizer: Tijana – Moja Kosa, Stil, PutovanjaOve nedelje smo ugostili Tijanu koja nam je skrenula pažnju na sebe svojim neverovatnim duhom. Svojim šarmantnim izgledom i svojom predivnom plavom kosom. Prateći Tijanu na njenim novim putovanjima, možete dobiti razne ideje i nove inspirativne poglede u životu. Pa hajmo da vidimo šta nam to Tijana može reći o sebi, svojoj kosi, putovanjima i stolu života..

1. Tijana, blogerica ste, avanturistica, volite putovanja, modu, vaš život se čini veoma interesantan. Otkrijte nam tajnu vašeg duha?

Nije mi lako da odgovorim na ovo pitanje jer je to što ste naveli oduvek deo mene. Od malih nogu sam neko ko voli da istražuje nove stvari, nova mesta. Osoba sam koja voli život u svim njegovim bojama i uvek iznova učim da se fokusiram na njegove pozitivne strane jer zdrav i pozitivan odnos prema životu su nešto u šta čvrsto verujem. Tome doprinosi i taj neki kosmolitski duh koji je u meni oduvek bio prisutan. Npr. rođena sam u Beogradu i živim u Barseloni ali se zapravo najbolje osećam kada sam nekom novom mestu jer su putovanja deo mene i za mene najvažnija sporedna stvar na svetu. Pri tome podrazumevam i jednodnevne izlete na sat vremena razdaljine, kao i odlazak u neki nepoznati deo grada, ako nisam mogućnosti da otputujem. Taj neki spoj stvari koje sam navela utiče na sve sfere mog života.

tijana2. Vaša kosa uvek izgleda predivno na vašim novim blog člancima, da li sami imate talenat da sređujete kosu ili neki frizer stoji iza toga?

Hvala na kompimentu. U poslednje vreme sama sređujem kosu jer moja frizura nije posebno zahtevna za održavanje, a takođe sam neko ko voli da uči nove stvari, pa tako i one koje se tiču kose. To mi i daje slobodu da sama istražim svoje mogućnosti i da ne zavisim od nekog konkretnog frizera ili salona.

3. Koju to frizuru volite najviše da nosite dok snimate editorijale?

Najviše volim da nosim blago talasastu kosu i na taj način ne brinem da li je svaka dlaka na svom mestu kao što je slučaj sa ravnom kosom ili malo zahtevnijim frizurama. Mislim da mi ta frizura uliva samopouzdanje i jednostavno se osećam prijatno i opušteno dok je nosim, a upravo ta opuštenost i samopuzdanje su možda i najbitnije stavke kada je fotografisanje u pitanju.

4. Koja su sve egzotična mesta na kojima ste snimali i koje izdvajate kao najbolje iskustvo?

Najegzotičnija mesta koja sam posetila su se zapravo desila pre nego što sam počela da se bavim blogovanjem, npr. Meksiko, a što se tiče destinacija koje su se pojavile na blogu, izdvojila bih ostrvo Lansarote čiji vulkansi pejzaži podsećaju na neku drugu planetu, kao i čuvene Pamukale u Turskoj.

5. Čime se inače bavite, kako stižete da upotpunite posao, hobi i život?

Hispanista sam po profesiji i bavim se prevođenjem. Trenutno sam sama svoj šef, što mi daje slobodu da organizujem posao, blog, koji se na neki način polako pretvara u drugo zanimanje, kao i sve ostale stvari. Nije uvek lako jer takva vrsta posla ne podrazumeva vikende, praznike i odmore, i nekada je prosto nemoguće organizovati dan jer je svaki drugačiji, ali to mi takođe daje beskrajnu slobodu koju ne bih menjala ni za šta drugo.

6. Jeste li oduvek plavi ili ste nosili i neku drugu boju kose?

Bila sam plava kao dete i onda je, kako je to često slučaj, moja kosa postajala tamnija. U pitanju je neka pepeljasto smeđa nijansa koja je i danas moja prirodna boja kose. Farbam se u plavo već nekih 5 godina, a pre toga sam nosila šatiranu kosu.

7. Vaš izgled za novogodišnju noć, šta to tijana nosi i kakvu frizuru nosi na dočeku 2015/2016?

Kako još uvek ne znam gde ću biti i šta ću raditi za doček nove godine, nemam konkretan odgovor na ovo pitanje, ali u svakom slučaju, kad su specijalne prilike u pitanju, volim da nosim neku frizuru koju bih nosila i ovako svakodveno, a kada želim nešto posebno, volim da nosim neki svetlucavi detalj u kosi.

8. Kako opisujete vaš lični stil, da li je to street, elegantan, sportski?

Moj stil je mešavina navedenih stilova, sve zavisi od prilike i raspoloženja. Volim najrazličitije stvari, pre svega udobnost, haljine svih mogućih dužina i stilova, ženstvene detalje, vesele i pastelne boje…

9. Kad ste počeli da blogujete i je li se teško danas progurati na internetu kao uspešna blogerica? Posetite Tijanin blog na tijana2adresi http://fashionabejita.blogspot.ba/

Počela sam da blogujem u maju 2013. godine. Mislim da je teško napraviti neki veći uspeh jer je tržište prebukirano i broj blogova raste iz dana u dan. To vam smanjuje mogućnost da neko zapravo sazna za vaš blog i da se istom i vraća, ali smatram da ako se ovim bavite iz ljubavi i fokusirate se na kvalitet, naći će i vaša publika koja će to prepoznati pa će se potom nadovezati i uspesi. Sve je jedan veliki proces i nepoznanica koja može da vam oduzme vreme i da vam ne donese ništa za uzvrat, a isto tako može da vam stvori bezbroj novih mogućnosti. Nema pravila.

10. Može li se zaraditi od bloganja na internetu i spojiti ugodno sa korisnim?

Može se zaraditi od blogovanja ali retko ko postigne da živi isključivo od toga. Niko vam ne garantuje da je to moguće jer je potrebno da se poklopi više stvari koje često ne zavise lično od vas. Na novac od blogovanja gledam kao na dodadtnu zaradu koja je uvek dobrodošla.
 Drago nam je da ste nam gostivali i podelili sa nama svoje vreme! Našim čitaocima toplo preporučujemo da uživaju u našim nedeljnim gostovanjima i čitaju o ženama koje su uzdrmale internet sa svojim stilom! Čitajte i pratite i dalje eFrizer nedeljnu kolumnu!
Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)