Japanska jabuka kaki: Dokazano lekovita i za kosuJapanska jabuka: Koliko je zdrava i zašto Japanci žive 100 godina?

Japanska jabuka, poznata i pod nazivom “kaki jabuka” potiče kako i sama reč kaže iz Japana. U Japanu je ova kultura negovana vekovima a u evropu japanska jabuka dolazi tek krajem šesnaestog veka. Do devetnaestog veka njena učinkovitost je razotkrivena i mnoge studije su pokazale da visoka starosna dob japanaca ima za uzrok veliku konzumaciju ribe i voća bogatog retkim vitaminima u koje spada i japanska jabuka. U današnjem modernom vremenu se može pronaći u velikim marketima i ako do sad niste jeli japansku jabuku, trebali bi da je unesete ponekad jer naš organizam nije dobijao takve egzotične vitamine.

Japanska kaki jabuka je bogata C, B2, B9, E, K vitaminima i pravi je mali labaratorij vitamina. Japanska jabuka je takođe bogata antioksidansima, vlaknima i za kosu presudnim beta karotenom posebno u letnjim danima kada nam se kosa isušuje zbog uticaja sunca.

Ako želite da jedete japansku jabuku, onda je potrebno da je potpuno oljuštite, jer njegova kora može da ako se uzima u velikim količinama da ošteti zidove želudca. Takođe, kaki ne treba jesti na prazan stomak.

japanska jabuka

Kako napraviti masku za kosu od japanske jabuke?

  • Prvo ogulite japansku kaki jabuku.
  • Zatim maslinovo ulje pomešate sa prirodnim medom i avokadom.
  • Avokado i japansku jabuku izblendate u blenderu kako bi dobili čorbastu masu.
  • Kada ste sve izblendali spojite med maslinovo ulje avokado i japansku kaki jabuku
  • Smesu namažete na krajeve kose i stavite kesu na glavu.
  • Držite na kosi 15-25 minuta i onda isperete kosu

kaki

 

Ova maska će obogatiti vašu kosu i vaše krajeve kose. Preporučiljvo za suvu kosu koja je tretirana i mnogo puta farbana. Japanska jabuka je bogata vitaminom B i beta karotenom koji će vašu kosu čuvati od uticaja sunca u vrućim letnjim danima. Japanska jabuka je veoma zdrava i za konzumaciju, tako da ne propustite da je i probate kao voćnu salatu.

Nastavite Čitati:
Kako se rešiti peruti?
kako se resiti peruti

Kako je se rešiti? Perut se može pojaviti kao posledica suhog temena ili kožnog poremećaja poznatog pod nazivom seboroični dermatitis Pregledaj

Prirodni Preparati za Brži Rast Kose
prirodni preparati za brzi rast kose

Prirodni preparati za brži rast kose su svugde oko nas. Potrebno je samo da ih pronađemo u zdravim namirnicama. Danas PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *