5 korisnih savjeta za buduće frizere!Bez obzira da li ste tek krenuli u kozmetičku ili frizersku školu ili ste negdje na pola puta do posla iz snova uvijek možete poslušati savjete profesionalaca. Kako bi bili što bolji mi vam nudimo par savjeta na kojima ćete nam biti zahvalni.

Greške nisu fatalne

Mi ne pravimo greške već otkrivamo nove stvari. Veoma je bitno zadržati pozitivno razmišljanje i kad se naprave greške. Jednom je student na kozmetičkom kursu slučajno izdepilirao komp0letnu obrvu mušterije. Instruktor je jednostavno rekao, kakvo ste zadivljujuće otkriće upravo postigli. Hoće li student ikada više ponoviti ovu grešku? Neće. A zbog čega je ovo bilo pozitivno učenje i otrkiće za studenta – jedno od onih iz kojih se može samo učiti – a ne greška koja će napraviti više štete nego koristi? Odgovor je zbog toga što nije bilo negativnog reagovanja instruktora. Student je bio u mogućnosti da nauči iz greške i nastavi dalje.

budući frizeri u frizerskoj školi

Budite spremni da učite

Veoma često smo zarobljenici sopstvenog ega. Onda kad osjetimo da znamo sve desi nam se stagnacija i rizikujemo da sami sebe blokiramo. Veoma je bitno biti svjestan i konstantno podsjećan da je veoma važno stalno učiti i nadograđivati stečeno znanje.

Smopouzdanje je ključno

Samopouzdanje je moć a iskustvo dragocjenost. Ako sebe više otvorite ka različitim prilikama dok još uvijek studirate onda ćete imati više samopouzdanja kad završite školu i postanete profesionalac.

Prvo savladajte osnove

Fokusirajte se na osnove i na kvalitet, ispraksajte se dajeći sve najbolje od sebe svaki dan. Jednom kad savladate osnove i zaista shvatite kosu, stvorićete temelje na kojima možete dalje razvijati kreativnost i biti inovativni.

Budite sam svoj promoter

Veoma je lako sjediti i čitati časopise i nekoliko puta dnevno otići do obližnje trgovine po kafu ali to neće izgraditi posao. Na samom početku promovišite sebe. Dijelite letke po tržnim centrima, bankama, restoranima, poslovnim centrima i ostalim javnim mjestima.

Nastavite Čitati:
Da li šišati na suhoj ili mokroj kosi?
da li sisati na mokroj ili suvoj kosi

Stvari koje trebate znati pre nego što započnete šišanje na suhoj ili mokroj kosi. Ovo pitanje je večite polemika među Pregledaj

Neophodna oprema za frizere početnike
oprema za frizere pocetnike

Kažu da je majstor dobar onoliko koliko i njegov alat, i to je zaista tako kada se radi o frizerskom PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *