10 Stvari koje trebate znate pre nego što odaberete frizuru za sebeIzaberite frizuru po obliku vašeg lica

frizura po obliku lica

Oblik lica je najčešći uzročnik pogrešne frizure na nekome. Ne stoji svakom obliku lica svaka frizura i postoje neka pravila. Na primer, ako imate četvrtasto lice, nikako nećete šišati ravni paž i jož više dodati ravnih linija pod 90 stepeni na sebi. Razbijaćete četvrtasti oblik šiškama u stranu i što neravnijim asimetrijama na kosi.

OVDE možete pronaći frizuru

Izaberite frizuru po Boji vašeg tena

boja tena

Najčešće greške pri farbanju kose dešavaju se kada ne poznajete svoj ten. Boja tena određuje koliko svetlo i koliko tamno bi trebali da idete na svojoj kosi. Ako imate jako taman ten i zimi ste čak tamnoputi, onda vam neće odgovarati svetle nijanse koje imaju u sebi zlatnog pigmenta. Postoje odstupanja kod tamnog tena i svetle kose ali samo ako dobijete izrazito hladne biserne i pepeljaste nijanse, što je slučaj kod tamnih žena poput Kim Kardashian koja je nosila plavo.

Tamnu kosu i mnogo svetao ten ne treba kombinovati. Izgledaćete bledo i bolesno. Na svetao rozikast ten najbolje je staviti neke crvene nijanse bakarne ili crvene rubin nijanse.

Patlidžan nijanse savršeno pristaju tamnijem meleskom tenu i super su pratioc tamnih boja kada ide kao modna nijansa odsjaja u tamnim nijansama boja za kosu.

Izaberite frizuru po Boji očiju

frizura po boji očiju

Boja očiju nije presudan faktor, ali vam može takođe da bude zvezda vodilja kroz vaš make over. Plave oči – plava kosa, braon oči – tamna kosa. Ne mora da bude sve tako kliše. Plave oči možete upariti i sa braon i tamnim nijansama koje u sebi nemaju toplog žutog ili crvenog pigmenta. Takođe braon oči možete upariti sa lepim pramenovima plavim neutralnim platinastim na kosi.

Dužina kose

frizura po dužini kose

Kada je u pitanju dužina kose trebate se opredeliti da li želite kratko ili dugo. Imate pregršt atraktivnih frizuru i za dugu kosu i za kratku kosu. Stvari na koe trebate obratiti pažnju je koliko vam intenzivno kosa puca i da li je vredi puštati. Ako imate krtu i tanku dlaku onda je definitivno bolje da se opredelite za neku kratku frizuru i frizure koje dodaju volumen vašoj slaboj kosi.

Ako imate previše kose koja je gusta i žilava, onda problematiku pokušajte rešiti sa kvalitetnom kozmetikom a ne šišanjem. Kosu koja se naduvava i koja je gusta pustite dugu na ravno kako bi je povukla dužina i ispravila. Sa vremena na vreme je istanjite iz cele dužine kako bi izgubila snagu.

Gustina kose

frizura za gustu kosu

Gustinu kose možete vizuelno da popravite frizurama koje dodaju ili oduzimaju volumen. Slabu i tanku kosu ne šišajte ekstremno stepenasto sa puno slojeva jer će ti slojevi pojesti volumen sa krajeva. Imaćete volumen u gornjoj kapi ali slabe i mršave krajeve. Ako je možda to frizura koju želite onda slobodno se tako ošišajte. Sva pravila padaju u vodu kada se vama nešto dopada.

Tekstura dlake

Tekstura vaše kose je nešto što ne smete takođe zanemariti. Da li je kosa tanka ili gusta možete proveriti iz par koraka:

  • Uhvatite kosu u rep i vidite koliko je debeo
  • Kada sušite kosu, ako vam treba dosta vremena da osušite kosu onda je vaš dlaka definitivno tanka jer se slepi sa drugom dlakom i sporo se oslobađa hidratacije i vode sa površine dlake.
  • Kada češljate kosu, tanka dlaka je sklonija mršenju nego debela. Debela dlaka se sama za sebe formira i ne pelja sa drugom dlakom.

Ovo su sve načini kako možete proveriti debljinu svoje kose. Kada ustanovite debljinu vaše dlake onda ste već na drugoj stepenici od prve na kojoj ste bili. Već ste naučili od čega da krenete.

Posao kojim se bavite

frizura za sportiste

Vaše zanimanje je bitan čimbrenik. Ako ste profesionalni sportista, nećete šišati šiške koje će vam smetati dok trenirate. Kratke paž poludužine koje ne možete pohvatati u gubicu takođe će vam zadavati poteškoće prilikom treninga.

Koliko se jako znojite

Ako se puno znojite, ne nosite šiške koje će vam se mastiti iz dana u dan. To će vam zadati velike glavobolje oko održavanja frizure. Takođe, uglađene ravne ili frizure sa loknama izbegavajte. Nosite kosu više otvoreno i kežual u slobodnoj varijanti.

Koliko vam se brzo masti kosa

masnakosa

Kosu možete da vaiknete da se malo sporije masti. Ostavite je par dana masnu i odgodite pranje. Vaš koren će prestati da reterano luči mast.

Koliko imate godina

frizura za stariju damu

Godine nalazu i neke promene u imidžu. Skraćivanje kose sa veoma duge na dužinu do ramena je logičan izbor kada se pređu četrdesete godine. Posvetljivanje kose kako bi se sede manje videle je takođe korak koji trebate preduzeti kada se pređu četrdesete godine života.

Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)