Par saveta za frizere koji žele da usavrše muško šišanjeMuške frizure su nauka za sebe i većina salona je opredeljena za samo muške frizure, brijanja brade i oblikovanje iscrtavanje glave ili brade. Sa par pravila i pitanja koja trebate postaviti muškarcima, mnogo će vam biti jasnije kako perfektno ošišana muška frizura treba da izgleda u profesionalnom muškom salonu.

  1. Standardna pitanja

U standardna pitanja spadaju pitanja poput: Koliko želite kratko sa strane a koliko na vrhu glave. Ili da li želite samo sa lakazama ili i sa mašinicom šišanje. Da li nosite kosu na stranu, ili na nazad. Da li možda šišate vrh glave sa mašinicom takođe.

  1. Kompleksnija pitanja oko uređivanja vrata

Da li želite da vam vrat bude urađen sa linijama u obliku kvadrata ili sa zaobljenim uglovima ili želite da vam postepeno napravimo lagan prelaz na vratu bez ikakvih linija. Sa ovakvim pitanjima daćete klijentu utisak da ste veoma pažljivi kada se radi o detaljima. Izdvojićete se iz onog kruga ostalih frizera koji ne obraćaju pažnju na to i uopšte ne pitaju takva pitanja.

  1. Alat

Finišer – takozvana mala mašinica za iscrtavanje detalja je nešto što morate imati u svom asortimanu mašinica. Mnogi frizeri ne koriste finisher pa ne mogu da naprave mušku frizuru detaljno kao kada koristite finisher mašinicu.

  1. Obavezno čišćenje ušiju, nosa i obrva mašinicom

Mnogi frizeri takođe ne dovrše posao čišćenjem sitnih dlačica sa ušiju, nosa ili obrva. Klijent će možda zaboraviti da vas pita za te detalje, ali bi bilo profesionalno da sami predložite korekciju istih.

  1. Odvojite vreme za svakog klijenta

Da bi se uradilo savršeno i veoma dobro šišanje kose potrebno je vreme i koncentracija. Nemojte ići na količinu, izgubićete kvalitet. Podignite malo cenu ali zato odvojite 40 minuta za svakog klijenta i ošišajte ga polako i detaljno tako da će i sam taj klijent da uvidi razliku celokupnog asortimana koji je dobio za veću cenu.

  1. Vrući peškir preko lica dok perete kosu

Vrući peškir preko lica je senzacija u inostranstvu koja još nije došla kod nas. Vrući peškir oko lica otvara pore klijentovog lica i pruža jednu neverovatnu relaksaciju tokom pranja kose. Posle ovakvog tretmana klijent će se osećati sveže i odmorno nakon celog dana posla. Želeće što pre da vam se vrati u vašu stolicu.

  1. Predložite preparat koji klijent može da kupi u vašem barber šopu

Klijenti ponekad ne znaju šta treba da koriste na svom tipu kose. Vi ste stručnjak koji treba da proceni klijentov tip kose i da mu predloži proizvod za kosu. Pitanje koje takođe ne treba da izbegnete je da li želite da vam kosa sija ili da ima mat ne sijajući preparat na kosi.

Neki klijeti žele prirodan preparat i izgled koji ne sija u kosi. Bave se ozbiljnim poslovima i žele da frizura ne iskače iz okvira dres koda.

Nadamo se da smo vam malo otvorili vidike oko toga šta muškarci vole u frizerskom salonu. Ako smo vam dali dobru ideju, osećajte se slobodno da nam u komentaru na članak date dodatne sugestije i upotpunite ovaj koristan članak.

Nastavite Čitati:
Uvijanje Kose

Istorija Uvijanja Kose Uvijanje kose je menjanje strukture dlake iz ravne u uvijenu. Veoma često se sretnemo sa izjavama žena Pregledaj

Pranje Kose

Kako izvesti efikasno pranje kose klijenta? Glavno pravilo kada je pranje kose u pitanju je da je urađeno temeljito i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)