Najbolji savjeti i preparati za mekanu i tanku kosu!Da li imate tanku i krhku kosu bez volumena koja je beživotna i lomljiva? Vjerovatno ste se često pitale kakvi preparati za mekanu i tanku kosu stvarno pomažu i kako riješiti ovaj problem. Ne možete da je pustite da naraste do željene dužine jer vam stalno puca i lomi se a ako je tretirate različitim preparatima onda se brzo masti. Ovaj problem može biti još više izražen ako kosu farbate u svjetliju nijansu. Vjerovatno ste isprobale različite preparate koje ste vidjele na policama. Ravnotežu je veoma teško uspostaviti ako imate ovakav tip kose ali nije nemoguće.

Brzo Mašćenje Kose

Ako imate problema sa tim da vam se kosa brzo masti a znate da je svakodnevno pranje može više oštetiti nego učiniti dobro možete se poslužiti malim trikom. Kupite dječiji baby puder. Nanesite ga na masno tjeme i utrljajte. Nakon toga kosa će vam izgledati znatno bolje. Pripazite ako vam je tamna kosa da puder ne bi bio previše vidljiv. Kao alternativu dječijem puderu možete koristiti šampon za suho pranje kose.

pranje kose

Šamponi i Regeneratori

Pri kupovini šampona i regeneratora uvijek se odlučite za one koji su namijenjeni suhoj i oštećenoj kosi. Šamponi sa avokadom i shea maslacem će odlično odraditi posao. Omekšaće kosu i pomoći da se sporije lomi i puca. Nemojte izbjegavati popularna pakovanja za kosu. Jednom sedmično odvojite vrijeme i nanesite masku koja obnavlja oštećenu kosu. Pri nanošenju pripazite da to uradite od uha ka vrhovima kako ne bi zamastile tjeme.

kratka blajhana kosa
kratka tanka i blajhana kosa

Konsultujte se sa Iskusnim Frizerima

Budite sigurne da se šišate kod iskusnog frizera. Svako ko ima tanku i mekanu kosu se toliko trudi da bude što duža da svako šišanje predstavlja noćnu moru jer ne želite da vam se kosa previše skrati. Nemojte se bojati promjena. Ako ste se spremne odreći ispucale i oštećene kose postoji toliko frizura za vaš tip kose koje će vam savršeno pristajati. Porazgovarajte sa profesionalcem kome vjerujete i razmotrite sve opcije, sigurno se nećete razočarati.

kratka frizura

Šiške i Tanka Kosa

Izbjegavajte pod svaku cijenu šiške i slojeve na zadnjem dijelu kose. Ako vam je kosa tanka izbjegavajte guste šiške koje jednostavno ne funkcionišu. Šišanjem šiški uzimate kosu sa zadnjeg dijela glave i tako cjelokupnom izgledu oduzimate volumen. Isti je slučaj i sa slojevitom kosom. Svaki pramen je veoma dragocjen a treba vam dosta vremena da vam kosa ponovo naraste do određene dužine.

tanka plava farbana kosa
Plava blajhana i tanka kosa

Farbanje

Prilikom farbanja kose odlučite se za nijansu gdje će vam korijen biti tamniji od ostatka. Uz pomoć ovoga kosa će izgledati punije i imaće određenu dimenziju, obavezno se odlučite za ovu opciju ako želite kosi dodati određeni volumen. Tamniji korijen stvara iluziju gustoće. Izvlačenje pramenova je odličan način da ovo učinite. Pripazite ako se farbate u svjetlije nijanse jer tako možete još više oštetiti kosu.

Ponekad je veoma teško prihvatiti činjenicu da imamo tanku i mekanu kosu ali što se prije pomirite sa tim naučićete cijeniti ovakav tip kose.

Nastavite Čitati:
Monica Bellucci: “Kako negujem svoju kosu”
monica bellucci

Glumica Monica Bellucci je jedna od najlepših žena na svetu. Zanosna pedesetogodišnja glumica se može pohvaliti licem, pa da ne Pregledaj

Kako pravilno negovati kosu?

Pravilna nega kose zavisi od vaših dobrih i loših navika i poznavanja svoje kose. Kako pravilno negovati kosu je večito PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)