Muške frizure – 10 Najboljih vrsta i oblika muških frizura!

Koja muška frizura je trenutno najmodernija?

  • Undercut frizura sa nonšalantno začešljanom kosom u nazad
  • Klasično podeljena kosa na stranu je veoma moderna i vratila se u sami top najpoželjnijih muških frizura ove godine.
  • Veoma lepo isenčena niska ili srednje niska fejd frizura.
  • Duža varijanta pompadur kose začešljane na nazad.

Da li je kovrdžava kosa atraktivna kod muškaraca?

Studije su pokazale da je kovrdžava kosa više privlačnija nego ravna. Većina žena je izjavila da su im stariji muškarci sa kovrdžavom kosom izrazito privlačni.

Koliko košta muško šišanje?

Muško šišanje je uglavnom i dalje jeftinije od ženskog šišanja. U gradu Beogradu, za muško šišanje potrebno je izdvojiti od 5 pa do 25 eura. Cena varira od lokacije i biznis modela barberšopa ili salona za lepotu.

Najatraktivnijih deset muških frizura trenutno

Muške frizure su daleko više zastupljene u medijima nego ranije. Više se priča o muškoj kosi, licu, kozmetici i stilu nego ranije. Muškarci više kupuju proizvode za kosu, više posećuju mesta u kojima im je u ponudi i brijanje lica i kompletna nega samo za muškarca. Na ulici viđamo sve više barber-šopova (brijačnica) – pravih mesta za opuštanje i relaksaciju modernog muškarca. Danas izdvajamo i pravimo kratak osvrt na današnjih desetak muških frizura koje dominiraju.

Nula niski prelaz – duga zalizana kosa

muške frizure
muške frizure sa dugačkom kosom na vrhu glave

Kako definisati ovu frizuru kada odete na šišanje?

Jednostavno. Ponesite sliku i objasnite da je nula veličina, dakle veoma kratko pri koži oko ušiju. Prelaz ne sme da bude visok i previše kratak. Kako i sami vidite na slici, trebalo bi da se na prelazu ostavi deblji deo kose.

Moderni pompadur

muske frizure
moderni pompadur

Veličina 1.5 ili 2 češalj sa strane i srednje duga kosa na vrhu glave. Moderni pompadur je modernizovana verzija pompadura koji je naglašavao dužinu kose na vrhu tako što bi podigli šiške jako u vis. Ovom modernijom verzijom prelaz sa kratkog na duže je agresivniji sa upečatljivijim prelazom.

Srednje duga muška frizura – Opušteno i razbacano

muska frizura
srednje kratka muška frizura

Ovo je savršena frizura za vas ako niste ljubitelj proizvoda za kosu i volite prirodno i lepršavo da formirate svoju frizuru. Poželjno je da imate gušću i blago talasastu kosu za ovakav stil šišanja.

Savet: Ne idite kraće od 12 mm dužine sa strane. Poželjno bi bilo da nabavite fen i četku i probate lagano da fenirate šiške na gore. Rezultat toga bi bio povećan volumen i bolja tekstura kose.

Zalizano na nazad

zalizana kosa na nazad
zalizana kosa na nazad

Ova frizura se šiša 9 do 12 mm sa strane dok se cela gornja kapa glave odvaja kako bi ostala duža. Dužina gornje kape trebala bi da prelazi 10cm kako bi oblik bio potpun.

Savet: ‘Pomade’ za kosu su savršeni proizvodi za pravljenje ovakve frizure.

Muške frizure sa upečatljivim razdeljkom – Štreber look

muske frizure
kosa na stranu grubo podeljena

Moderni grubo podeljeni izgled. Veoma naglašena podela kose daje vam poslovni i učenjački izgled. Malo neurednije stilizovana gornja kapa glave daje jedan više trendi moderan rez podeljen na stranu.

Duga kosa sa izbrijanim stranama

muska kosa
duga kosa

Veoma dobro iskorištena kovrdžava tekstura kose. Izbrijani zolufi daju jednu modernu notu, lepršavo i divlje bi bilo pravo objašnjenje.

Muški rep – Man bun

muski rep
muški rep

Muški rep se i dalje nosi. Definitivno moćnije izgleda uz bradu, ali i ne mora da bude presudno za ovu frizuru.

Pustite kovrdže da pričaju! Muška frizura sa kovrdžama

kovdrze
kovrdže

Ako ste srećni dobitnik kovrdžave kose, evo ideje kako da iz kratke obične frizure pređete u nešto mnogo originalnije. Radi se o srednje dugoj kosi podeljenoj na pola sa veoma naglašenim kovrdžama.

Linija kao ukras na kosi

muške frizure
muska kratka frizura

Ravne poravnate šiške sa linijom kao ukrasom sa strane. Veoma pedantno i uredno, specijalno dobra solucija za gustu i oštru kosu.

Bez puno muke i brige oko frizure

muške frizure
muške frizure

Muške frizure koje zahtevaju najmanje vremena za nameštanje!

Podignute šiške na gore sa 6 do 9 mm sa strane. Idealno ako ne želite preterano da obraćate pažnju na kosu ili jednostavno nemate vremena za to!

Kozmetika za muškarce – Ovde možete kupiti proizvode za kosu i bradu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *