Muške frizure – 10 Najboljih vrsta i oblika muških frizura!Pričaćemo o mnogo toga. Pokazaćemo vam ne samo deset kao što smo obećali već preko trideset frizura. Muške frizure i moda konstantno se menjaju tako da ćemo i mi konstantno da radimo na poboljšavanju ovog izbora. Dakle, videćete:

  • 30 frizura
  • Naš izbor najboljeg proizvoda za kosu ove godine
  • Daćemo vam savete šta da probate i koje su to frizure lakše a koje teže za održavanje

Pre nego što počnemo sa frizurama hajde da vam odgovorimo na par najčešće postavljenih pitanja..

Koje su to muške frizure trenutno najmodernije?

  • Undercut frizura sa nonšalantno začešljanom kosom u nazad
  • Klasično podeljena kosa na stranu je veoma moderna i vratila se u sami top najpoželjnijih muških frizura ove godine.
  • Veoma lepo isenčena niska ili srednje niska fejd frizura.
  • Duža varijanta pompadur kose začešljane na nazad.
  • i naravno nula, nula i nula fejd sa strane.

Da li je kovrdžava kosa atraktivna kod muškaraca?

Studije su pokazale da je kovrdžava kosa više privlačnija nego ravna. Većina žena je izjavila da su im stariji muškarci sa kovrdžavom kosom izrazito privlačni.

Koliko košta muško šišanje?

Muško šišanje je uglavnom i dalje jeftinije od ženskog šišanja. U gradu Beogradu, za muško šišanje potrebno je izdvojiti od 5 pa do 25 eura. Cena varira od lokacije i biznis modela barberšopa ili salona za lepotu.

Najatraktivnijih deset muških frizura trenutno

Muške frizure su daleko više zastupljene u medijima nego ranije. Više se priča o muškoj kosi, licu, kozmetici i stilu nego ranije. Muškarci više kupuju proizvode za kosu, više posećuju mesta u kojima im je u ponudi i brijanje lica i kompletna nega samo za muškarca. Na ulici viđamo sve više barber-šopova (brijačnica) – pravih mesta za opuštanje i relaksaciju modernog muškarca. Danas izdvajamo i pravimo kratak osvrt na današnjih desetak muških frizura koje dominiraju.

Chris Hemsworth

chris hemsworth frizura
chris hemsworth frizura iz filma

Ova frizura zaslužuje da bude prva na listi. Jedna je od najtraženijih muških frizura nakon zadnjeg filma u kojem se Chris Hemsworth pojavio sa istom. Radi se o nižem prelazu. Najniži broj okolo uđiju je otprilike 1.5 ili 2. Grub prelaz sa dosta ostavljene kose kod ćoškova glave. Dugačko na vrhu glave i zalizano razbacano u stranu.

Nula fejd: Kropovane šiške

nula fejd kropovane siske
jako kratke kropovane šiške: nula fejd

Nula sa strane i dalje dominira. Ovde se radi o niskom prelazu sa ne predugačkom kosom na vrhu glave. Šiške su jako kratke tkz. kropovane. Ova frizura je veoma jednostavna za nošenje i održavanje. Jedina mana ove frizure jeste i generalna mana nula fejd frizura a to je da veoma brzo preraste. Preporučljivo je da svake dve sedmice obiđete okolo i ponovite fejd.

Naš izbor: Proizvod koji pogoduje kratkoj kosi

Davines: Glina za prirodan mat izgled kose

Jedan od najboljih proizvoda za kratku kosu. Davines glina za kosu vam daje potpuno mat finiš i izgleda kao da uopšte nemate proizvod u kosi. Odlično drži i otporan je na sve vremenske uslove.

Odličan za tanku kosu u koju ne smete da stavite puno proizvoda za kosu.

Davines: Mat finiš glina za kosu
Davines: Mat finiš glina za kosu (Ovaj proizvod nije promovisan i izričito je izabran od strane našeg tima po svojoj kvaliteti)

Pročitajte više o Davines brendu: Davines Oficijalna Stranica

Još jedan fejd sa Davines glinom

Nula fejd muška frizura sa glinom u kosi
Nula fejd muška frizura sa glinom u kosi

Moderni Pompadur

moderna pompadur varijanta
moderna pompadur varijanta

Kratko sa strane oko 1 ili 1.5 dužina na mašinici. Veoma blag stepenovan prelaz. Dugačko na vrhu glave u predelu šiški i zalizano prema nazad. zadnji deo glave je značajno kraći od šiški. Modernija je verzija klasičnog pompadura, gde se na bočnim stranicamo išlo duže sa makazama umesto izbrijavanja na broj 1 kao što je ovde slučaj.

Pletenice i nula fejd

muška frizura - pletenice i nula sa strane
muška frizura – pletenice i nula sa strane

Da li ste ikada probali pletenice uz glavu? Ova frizura je veoma moderna i nosi se ponajviše u rnb i hip hop krugovima. Ako želite nešto novo i posebno, uradite pletenice sa nulom sa strane!

Poludugo – klasično – moderno

frizura na stranu - muškarac
frizura na stranu – muškarac

Jedna poslovnija varijanta. 3 ili 4 sa strane. Dosta duže na vrhu. Podeljeno i zalizano sa kremom za kosu.

Retro devedesete

Modernija varijanta retro muške frizure
Modernija varijanta retro muške frizure

Malo modernija varijanta frizure. Jako duge šiške sa dosta kratkim vratnim delom i delom zolufa. Sve se šiša makaza osim zadnje linije vrata koja se može blendati mašinicom.

Nula Fejd (zero fade, bald fade)

Spušteni prelaz - nula fejd
Spušteni prelaz – nula fejd

Već dobro poznat ula fejd. Ovde se radi o srednje visokom fejdu. Prelaz je negde na sredini i odlično je utopljen. Dužina kose na vrhu može da variria zavisno od želje klijenta.

Gusta kosa – Šiške na licu

Dobra varijanta za gustu kosu
Dobra varijanta za gustu kosu

Nešto malo smelije. Jako dugo na vrhu glave i jako kratko sa strane. Na strani je oko broja 2. Prelaz je niži, nije se išlo previsoko sa mašinicom. Sačuvan je kockasti oblik prelaza.

Spušteni prelaz

nisku prelaz - veoma kratko na zolufima
nisku prelaz – veoma kratko na zolufima

Nula na zolufima. Veoma nizak prelaz. Budite oprezni sa nulom. Potrebo je da ostavite sebi dovoljno prostora za blendanje a da u istom trenutku ne odete previsoko.

Mohavk

Moderni mohavk
Moderni mohavk

Tvrdo odrezani mohavk. Nije se preterano blendalo. Modernija varijanta mohavka iz 2000-tih. Blago kovrdžava kosa pogoduje bolje nego tanka i ravna ovoj frizuri.

Duža varijanta

duža varijanta - tamna kosa - muška frizura
duža varijanta – tamna kosa

Odlično oblikovana poluduga – duga varijanta. Kosa je rastrešena i prirodno je valovita. Ova frizura nebi izgledala isto na ravnoj i tankoj kosi.

Super kratko

Super kratka muška frizura
Super kratko

Visoki prelaz, jedan broj, verovatno 1 ili 1.5 broj sa strane. Jako visoko podignut prelaz.

Još jedan mohavk

mohavk muška frizura
mohavk muška frizura

Malo drugačiji mohavk od prijašnjeg. Radi se o nuli kod zolufa i kružnom blendanju.

Men Bun

duga kosa - izbrijano okolo - men bun
duga kosa – izbrijano okolo

Nisko izbrijano sa nule do 1.5. Ukrasna linija urađena trimerom okolo naglašava odvajanje od duge kose.

Nula niski prelaz – duga zalizana kosa

muške frizure
muške frizure sa dugačkom kosom na vrhu glave

Kako definisati ovu frizuru kada odete na šišanje?

Jednostavno. Ponesite sliku i objasnite da je nula veličina, dakle veoma kratko pri koži oko ušiju. Prelaz ne sme da bude visok i previše kratak. Kako i sami vidite na slici, trebalo bi da se na prelazu ostavi deblji deo kose.

Moderni pompadur

muske frizure
moderni pompadur

Veličina 1.5 ili 2 češalj sa strane i srednje duga kosa na vrhu glave. Moderni pompadur je modernizovana verzija pompadura koji je naglašavao dužinu kose na vrhu tako što bi podigli šiške jako u vis. Ovom modernijom verzijom prelaz sa kratkog na duže je agresivniji sa upečatljivijim prelazom.

Srednje duga muška frizura – Opušteno i razbacano

muska frizura
srednje kratka muška frizura

Ovo je savršena frizura za vas ako niste ljubitelj proizvoda za kosu i volite prirodno i lepršavo da formirate svoju frizuru. Poželjno je da imate gušću i blago talasastu kosu za ovakav stil šišanja.

Savet: Ne idite kraće od 12 mm dužine sa strane. Poželjno bi bilo da nabavite fen i četku i probate lagano da fenirate šiške na gore. Rezultat toga bi bio povećan volumen i bolja tekstura kose.

Zalizano na nazad

zalizana kosa na nazad
zalizana kosa na nazad

Ova frizura se šiša 9 do 12 mm sa strane dok se cela gornja kapa glave odvaja kako bi ostala duža. Dužina gornje kape trebala bi da prelazi 10cm kako bi oblik bio potpun.

Savet: ‘Pomade’ za kosu su savršeni proizvodi za pravljenje ovakve frizure.

Muške frizure sa upečatljivim razdeljkom – Štreber look

muske frizure
kosa na stranu grubo podeljena

Moderni grubo podeljeni izgled. Veoma naglašena podela kose daje vam poslovni i učenjački izgled. Malo neurednije stilizovana gornja kapa glave daje jedan više trendi moderan rez podeljen na stranu.

Duga kosa sa izbrijanim stranama

muska kosa
duga kosa

Veoma dobro iskorištena kovrdžava tekstura kose. Izbrijani zolufi daju jednu modernu notu, lepršavo i divlje bi bilo pravo objašnjenje.

Muški rep – Man bun

muski rep
muški rep

Muški rep se i dalje nosi. Definitivno moćnije izgleda uz bradu, ali i ne mora da bude presudno za ovu frizuru.

Pustite kovrdže da pričaju! Muška frizura sa kovrdžama

kovdrze
kovrdže

Ako ste srećni dobitnik kovrdžave kose, evo ideje kako da iz kratke obične frizure pređete u nešto mnogo originalnije. Radi se o srednje dugoj kosi podeljenoj na pola sa veoma naglašenim kovrdžama.

Linija kao ukras na kosi

muške frizure
muska kratka frizura

Ravne poravnate šiške sa linijom kao ukrasom sa strane. Veoma pedantno i uredno, specijalno dobra solucija za gustu i oštru kosu.

Bez puno muke i brige oko frizure

muške frizure
muške frizure

Muške frizure koje zahtevaju najmanje vremena za nameštanje!

Podignute šiške na gore sa 6 do 9 mm sa strane. Idealno ako ne želite preterano da obraćate pažnju na kosu ili jednostavno nemate vremena za to!

Za kraj

Trk u salon po novi friz! Nadamo se da ste pronašli svoju idealnu frizuru. Stvarno smo se potrudili da ubacimo frizure za sve dužine i tipove kose. U narednim izdanjima potrudićemo se da vam ubacimo još po koji proizvod za stilizovanje kose i brade.

Nastavite Čitati:
Najmodernije muške frizure za 2015!

Muške frizure i stil su otišli u smeru puštanja brade zajedno sa kosom i u smeru velikih razlika između ošišane Pregledaj

Moderna klasična muška frizura za leto 2015!

Muške frizure evoluiraju kao i ženske iz godine u godinu i raznim varijacijama na oblike kose, dobijaju nove dimenzije. Naš PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)