Kako ugurati dva klijenta u jedan termin a da su oba zadovoljna?Allen Ruiz Body Image_orig_largeAko želite povećati svoj promet u salonu i povećati prihode za duplo, morate početi razmišljati o duplim terminima. Vlasnici salona, mušterije, kolristi, svi imaju različito mišljenje o ovoj temi, da li je ili nije profesionalan utisak imati dva klijenta u isto vreme? Naš odgovor se zasniva na tome da se duplo zakazivanje može uraditi kako treba, ako možete napraviti sistem po kom će klijent dobiti nivo profesionalnosti i svoje vreme uporedo sa drugim klijentom.

Četiri vlasnika salona će danas podeliti sa nama svoj dupli sistem zakazivanja. Sami nam priznaju da su sa tim zaposlili sve svoje radnike koji su ranije imali previše slobodnog vremena i malo bakšiša. Na kraju su svi zadovoljniji.

Zašto je dupli termin u isto vreme dobra stvar?

“Dupli termin daje koloristima mogućnost da naprave više kolora za jedan dan, a takođe i frizerima početnicima priliku da upadnu u gužvu i pripomognu par stvari, da ih vaši klijenti vide, pa možda jednog dana i oni dobiju priliku da im sami rade kosu.

“Dupli termin i povećana aktivnost u salonu daje savršen primer vašem učeniku kako da kombinuje poslove u isto vreme. Ne postaje samo frizer kojem nešto naredite, nego i budući organizator rada u salonu.” – reče vlasnik salona u Americi Allen Ruiz.

Kako početi sa duplim zakazivanjem?

“Počnite polako. Gledajte svoju knjigu narudžbi svaki dan i pamtite koliko vam je trebalo vremena da završite sa jednim procesom na jednom klijentu. Ako vam je na primer potrebno 45 minuta da završite šišanje i feniranje, to je savršeni teritorij da uduplirate termin. Prvom klijentu pre nego što ste drugog počeli šišati namažete farbu i objasnite mu da će farba da stoji oko 30 minuta na kosi a da ćete vi za to vreme da radite na drugom klijentu. Za početak probajte svaki dan da uduplate dva klijenta u jedan termin. Radite tako par sedmica polako kako bi ispoštovali svačije vreme i stekli iskustvo koliko vam treba za koji proces, da se niti jedan klijent nebi ljutio. Kada se uvežbate sa takvim narudžbama počnite da cele svoje dane duplate termine, koliko možte stići uraditi. Ključ ove metode je da svojim iskustvom budete tačni u razumevanju koliko će vam vremena trebati za proces na klijentu.

Melissa Ryan Upload_orig_large

“Najbitnija je komunikacija! Objasnite klijentu šta radite. “Završavam nanošenje boje na tvoje pramenove i doću da proverim kako su izvukli za 30 minuta. Radiću na drugom klijentu dok se ti odmaraš uz magazin. Ne brini neću zaboraviti da pogledam u sat kad treba da te obiđem. Kada ti boja izvuče, odmah ćemo ti prati kosu, staviti masku pa šišati”. Ključ toga je da klijenti žele da znaju plan delovanja. Kada im sve lepo objasnite, shvatiće da je to način vašeg funkcionisanja. Ako se klijent uznemiri zbog duplog termina, to je uglavnom jer nezna šta ga čeka, a vi mu niste objasnili da njegov proces dok stoji komotno možete završiti nešto drugo. Sve to može davati utisak da ste neorganizovani, ako klijentu ne objasnite proces. Klijenti ako im ne objasnite mogu pomisliti da niste zainteresovani za njih ili da nećete dobro i pedantno obaviti njihovu uslugu.”

“Kada klijent želi samo svoj termin i ne želi da ikog drugog imate u salonu. Imate dva izbora. Kažete uredu i pristanete na uslove na uštrb sebe, ili im naplatite više. Vaše vreme je onakvo kakvo ste sami naučili da ga kreirate a od toga zavisi zarada” – reče Melissa Ryan iz Festoon Salon-a

Duplim zakazivanjem možete zaraditi i do 150 eura više svaki dan. Izračunajte koliko je to više novca na godišnjem nivou.

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)