Kako senčiti taman porast sa svetlijim krajevima?Senčenje kose

Mnogo taman porast zna biti jako nezgodan u uklapanju boja na glavi. Desiće se da ste izvukli kosu u svetlo ali da vam je kosa izrasla i da vam poras jednostavno ne polazi od ruke. Sa senčenjem porasta, održavanje je veoma lako i kosa u ombre obliku može da vam izgleda savršeno.

kako senčiti koren sa pramenovima

Kako se radi senčenje na kosi?

Uvek birate dva tona svetliju boju od vaše tamne kose. Recimo ako imate tamnu (4 – nivo svetloće) – mi to zovemo stručno nivo četvorka, onda ćete za senčenje izabrati šesticu za preliv i senčenje.

4

Prirodni nivo svetloće (4)

Kako nanositi na glavu boju prilikom senčenja kose?

Kao što ćete videti u video snimku a obavezno ga pogledajte dole, četkicu nakosite u vertikalan položaj i balejaž tehnikom iscrtavajte u dubinu boju posle mazanja korena. Ovakvim nanošenjem i položajem četkice nećete dobiti jake i ravne preseke tamnijeg i svetlijeg. Kada ste naneli na svu kosu, prsima pravite prelaz laganim utrljavanjem, pa onda sve to češljem još jednom svačite ka konačnoj dužini. Ovako ćete dobiti savršen prelaz i tranziciju tamnog u svetlo kao na snimku.

Sa dva tona svetlijom bojom razbili ste bazu (4) jako tamne boje na svojoj kosi i sa tim dobili savršen sklad sa skoro celom paletom plavih nijansi. Razbijanje baze će takođe da smanji efekat žutila u kosi ako imate problem sa tim pigmentom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nastavite Čitati:
Uvijanje Kose

Istorija Uvijanja Kose Uvijanje kose je menjanje strukture dlake iz ravne u uvijenu. Veoma često se sretnemo sa izjavama žena Pregledaj

Pranje Kose

Kako izvesti efikasno pranje kose klijenta? Glavno pravilo kada je pranje kose u pitanju je da je urađeno temeljito i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)