Kako ošišati lob (long bob)?before_orig_largeOvo je jedan strukturalno klasični, ali veoma moderni bob koji popularno zovu lob. Na ovakvim bob frizurama možete pokazati darovitost u kombinovanju kosine i konačne dužine na zadnjem delu glave u modernijim varijantama. Ako pogledate sliku modela sa dugom kosom, jasno vam je da je ovo itekako bolji izbor frizure za ovog modela. Modelova dugačka i tanka kosa je sve samo ne frizura, zato za takav tip tanke dlake koja nema volumen na scenu stupa lob(long bob – dugački moderni bob). Pa pogledajmo kako da napravimo od našeg modela neprepoznaljivu damu posle našeg makeover-a!

Podelite kosu na dve strane

2_orig

Kosu podelite što pravilnije od polovine vrata do polovine glave kod čela, celom dužinom. Sekcije delite što pedantnije kako bi vam bilo lakše što preciznije uraditi šišanje.

Izdvojite prvu sekciju

3_orig

Vodoravna sekcija ne treba da bude puno debela, treba da bude pravilno podeljena i na toj prvoj sekciji ćete da napravite temelj konačne dužine frizure na zadnjem delu glave.

Odredite dužinu i počnite sa šišanjem

4_orig

Češalj zabijte u gornji dio pramena i povucite ga do mesta gde ćete seći kosu. Kosa treba da bude ravnomerno zategnuta.

Odvajate sledeću sekciju

5_orig

Odvajate sledeću sekciju tako da vidite meru koj ste napravili sečenjem prošle sekcije kose. Po toj meri ravnate ostale sekcije na zadnjem delu glave dok ne završite sa zadnjim delom. Pazite da vam je klijent nagnut na napred dok šišate jer tako ćete izbeći da vam donji deo prve sekcije viri ispod završenog šišanja.

Prelazimo na šišanje bočne stranice

6_orig

Odvojite prvu sekciju bočne stranice i jedino na šta ćete paziti jest da šišate u koso od zadnjeg dela rema napred, kako bi bočne stranice ostale duže napred.

Bočne strane – tajna pravljenja kosine

7_orig

Celu bočnu stranu povlačite češljem i spajate sa dužinom nazad. Ovim povlačenjem na nazad dobićete efekat prednjeg kosog pada, koji želite.

Finiširanje rada

9_orig

Na kraju nagnete klijentu glavu na anpred pa pogledate šta strši i šta treba popraviti.

Rezultat na kraju (long bob)

after_orig

Oduševljeni smo krajnjim rezultatom makeovera. Komentarišite sa nama naše makeovere. Željno čekamo vaše sugestije!

Nastavite Čitati:
Uvijanje Kose

Istorija Uvijanja Kose Uvijanje kose je menjanje strukture dlake iz ravne u uvijenu. Veoma često se sretnemo sa izjavama žena Pregledaj

Pranje Kose

Kako izvesti efikasno pranje kose klijenta? Glavno pravilo kada je pranje kose u pitanju je da je urađeno temeljito i Pregledaj1 komentar na “Kako ošišati lob (long bob)?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)