Guy Tang: Koji balayage izabrati na tamnoj kosi koja je bojana mnogo putaKao što već znate Guy Tang je Američki hair artist i veoma priznat kolorista. Danas će sa nama podeliti svoje mišljenje o tamnoj kosi i klijentima koji bi hteli da rade balayage na tamnoj kosi koja je veoma težak teritorij za posvetljivanje. Svaki kolorista zna da će na tamnoj bojanoj kosi naići na probleme, raznovrsnih boja na kosi, svetlih, tamnih neujednačenih nijansi koje će različito reagovati kad na te delove nanesete posvetljivač. Negde će izvući više, negde manje, negde pri korenu će zagrijavanje glave da omogući lakše posvetljivanje boje a nede na tamnim krajevima ćete dobiti žutilo ili narandžaste tonove koji vam se ne dopadaju.

Prvi proizvod koji nam preporučuje Guy Tang je Artego balayage bleach koji je specifično napravljen za tamnu južnjačku, azijsku kosu koja ima dosta žutog i crvenog pigmenta.

artego balayage

“Drugi proizvod koji vam preporučujem i koji ja koristim je Wella Freelights sa 40 volumen 12% Razvijačem. Prvi put sam koristio na svojoj kosi, malo se igrao da vidim i proučim, jer ja to tako radim haha. Veoma mi se sviđa što je veoma dobar za razvijanje i po 7-8 tonova, i na prirodnoj svetloj kosi se može dobiti veoma svetal rezultat. Proizvod nije jeftin, moraćete da podignete cenu svog balayage tretmana ako ga mislite koristiti na svojim klijentima. Wella Freelights ćemo koristiti danas u današnjem balayage tretmenu na tamnoj kosi sa crvenim i narandžastim pigmentom.”

wellafreelights

Moram vam pokazati i još ponešto iz mog ličnog arsenala. Ja još koristim i Redken Powerlift dve vrste koji takođe izvlače do 7 tonova ali sad ću da vam objasnim koja je razlika u ta dva proizvoda koja koristim često.

redken1

Ovaj koristim za bazne kose sa tonovima većim od šestice, dakle sa svetlijim kosama i on mi izvlači više na prirodno zlatne sunčane nijanse.

redken2

Ovaj sledeći je sa plavom bazom u sebi. Sa njim dobijate hladnije tonove i predviđen je za slučajeve tamnije kose, i ubijanje žutila.

redken-3

Razvijate ga naravno sa Redken razvijačem 40 volumen za veoma svetle rezultate.

maxresdefault“Često čujem kako se ljudi žale na to kako neki proizvodi ne rade. Važno je da razne proizvode proučite i upotrebite ih na raznim tipovima kose. Ne radi svaki proizvod jednako na svakom tipu kose. Najbitnije je da pratite uputstva o merama u mešanju ovih proizvoda. Morate stavljati pravu gramažu kako bi proizvod radio onako kako očekujete. Morate znati pravila pre nego što ih počnete kršiti. Ako vam je previše razvijača u odnosu na posvetljivač, nećete dobiti željeni efekat, i obrnuto. Ja znam iz ličnog iskustva jer sam probao svakakve proizvode i mešao sam ih i po meri a i kršio pravila i shvatio gde grešim.”

Uredu, počnimo,

guytang2

Njena kosa je prošla sve i svašta, razne su boje na njenoj kosi i to će vam otežati izvođenje balayage tretmana, jer će vam na raznim mestima različito posvetljivač reagovati, negde će više izvući a negde manje.

guytang3

Evo, kao što vidite na uvećanoj slici, negde je svetliji deo, negde tamniji, pri korenu je kosa u pečatu svetla od rođenja na modelu. Nadam se da će Wella Freelights imati snage da nam posvetli te tamne krajeve i da na ovoj kosi napravimo predivni balayage kolor.

guytang4

Pre svakog bojenja kose, prvo kosu ošišam i napravim joj oblik koji ćelim da imam u vidu dok pravim balayage. Zašto to radim? Zato što dok slikam na kosi slobodnim balayage stilom, želim da vidim gde padaju koje konture stepenova i kako će to na kraju da izgleda.

balayage01

Kosu podelite u deblju sekciju u “V”, nikad kod prirodnih tehnika poput balayage ne delite kosu ravno u ravne sekcije. Kosi uglovi će dati prirodnost u pomeranju glave i zabacivanju kose. Hvatajte nasumično i oslikavajte pramenove tamo gde vi mislite da treba da ih stavite. Dakle, trebate da razvijete osećaj za poziciju balayage pramena.

balayage02

Vadite pramenove rukom i slobodnim stilom. Neću vam davati nikakve šablone, osetite gde treba da stoji svaki pramen.

balayage03

balayage04

Ovo što vidite u levoj ruci je od velike pomoći kad radite balayage. Pramen ćete lakše namočiti bojom na krajevima ako imate podupirač ispod sa kojim ćete držati kosu. Panje ćete isprljati ruke, takođe.

balayage05

Pramen mažete u špic tako što ćete se spuštajući se mazati celi pramen na krajevima u obliku slova “v”.

balayage06

Celu kosu sam uvio u providne folije kako bi dobio na extra toploti koja će pomoći da kosa što bolje izvuče.

balayage07

Dobili smo kao što vidite kosu sa tonovima 7,8,9 na raznim mestima. Sve to skupa je jedan nered koji ćemo morati utonirati i srediti. Ludost bi bila da ovako tamnu kosu koju nismo svu posvetlili forsiramo na neku svetlu i presvetlu završnicu. Morate pronaći sklad sa ovim trenutnim stanjem koji će zadovoljiti kvalitet balayage kolora.

kenra 7bc

Odlučio sam se da izaberem Kenra 7BC boju koja u sebi ima copper ton koji će se utonirati sa kosom koja ima ovako jak narandžasti pigment.

oprana-kosa

Ovako izgleda kosa posle posvetljivanja. Koristio sam samo 20 volumen razvijač jer nisam hteo da negativno forsiram njenu tamnu kosu i da je tom prilikom oštetim.

oprana-kosa2

Dok radite balayage nikad ama baš nikad ne znate da li ćete dobiti ujednačeno ili šareno. Vidite kako je na gornjem delu pri glavi gde je veća temperatura glave kosa više posvetlila a na krajevima tamnija i neujednačena.

copper

Copper od Kenra-e je nešto što ja obožavam da upotrebim u ovakvim slučajevima i da svu kosu obogatim sjajnim copper tonom koji će kosi dati zasićenost umesto ispranog izgleda.

guy1

Nakon što ste namazali copper koretor i zasitili kosu narandžastim tonom, uzmite peškir i skinite boju peškirom sa kose, strljajte je sa kose ali ne ispirite kasično, neka ostane. Preko toga ćemo naneti završnu boju. Ovaj postupak će vam osigurati da će sve na kraju biti dobro i da će sva kosa na kraju biti jednaka i jednako pokrivena.

guy2

Završna boja koju ću stavljati je 7BC i 6BC Kenra pola pola. Premazaću svu kosu koju sam peškirom obrisao od copper korektora sa tom bojom. Desiće se sledeće. Kosa će biti veoma bogata, sva jednako pokrivena i veoma sjajna od popunjenosti.

E evo ga kraj

kraj1 kraj2

Zšto volim Kenra BC tonove? Daju kosi jednu bogatu crvenkastu copper boju drveta koja je veoma seksi. Šta mi se sviđa kod Kenre, to što je BC odsjaj crven a opet i nije crven, daje kosi jednu posebnu mističnu senku.

kraj3

Video celog tutorijala na engleskom

Nastavite Čitati:
Uvijanje Kose

Istorija Uvijanja Kose Uvijanje kose je menjanje strukture dlake iz ravne u uvijenu. Veoma često se sretnemo sa izjavama žena Pregledaj

Pranje Kose

Kako izvesti efikasno pranje kose klijenta? Glavno pravilo kada je pranje kose u pitanju je da je urađeno temeljito i PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)