Frizure za dugu kosuFrizure za dugu kosu mogu biti raznih oblika, dužina, sa volumenom i bez volumena. Frizure za dugu kosu zahtevaju i poznavanje teksture kose. Tekstura kose je veoma bitna kako bi dobili frizuru koju možete lako sami da održavate i koja vam neće zadavati glavobolje i dugosatno sređivanje. Najbolja frizura je ona frizura koja se lako namešta, često ćete čuti tu izreku od poznatih frizera stručnjaka. Šta je to duga kosa i šta smatramo dugom kosom?

Za dugu kosu smatramo sve dužine koje prelaze grudi. Duga kosa može biti ravno ošišana i stepenasto ošišana. Ispod u narednom delu ovog članka ćemo vam objasniti metode šišanja ravne i stepenaste duge kose, da bi se lakše odlučili šta bi nosili i šta je najbolje za vašu teksturu kose.

Šišanje duge kose

Objasnićemo vam osnovne principe šišanja duge kose na ravno i stepenasto. Frizure za dugu kosu zavise od načina kako ste ošišani. Šišanje je najvažniji faktor kako bi svaka frizura za dugu kosu ležala i izgledala savršeno za vas.

stepenastafrizura
Naglašeno stepenasta frizura za dugu kosu koja nazad ide u špic

Frizure za dugu kosu sa jednakom dužinom

ravnakosa
kosa ošišana na jednaku dužinu

Jednaka dužina podrazumeva istu dužinu gornje kape kose i konačne dužine. Ova forma šiša se tako što se odvajaju precizne sekcije (od vrata) srednje debljine i šišaju se na određenu dužinu. Svaka sledeća sekcija se odvaja i šiša tako da ostane malo duža par milimetara od sekcije ispod, kako kosa ne bi izvirivala ispod zadnjeg gornjeg sloja. Ovo se posebno odnosi na šišanje ravne guste kose. Ako je kosa veoma retka, moguće ju je šišati i bez odvajanja sekcija, iz jednog poteza.

blagostepenasto
blago stepenasta frizura za dugu kosu, par dugačkih stepenova

Frizure za dugu kosu: Stepenasto šišanje

stepenasto
Stepenasto ošišana kosa može da se isfenira na veoma lep volumen i uvijene krajeve

Stepen je razlika između dužine u gornjoj kapi i konačne dužine. Šiša se kroz četiri zone šišanja (I, II, III, IV zona). Stepen može biti veoma naglašen, naglašen i blag stepen. Naglašen stepen se šiša kroz sve četiri zone a blag samo kroz treću i četvrtu. Četvrta zona se ne šiša na bočnoj stranici.

cetvrta-zona
Šišanje u (I zoni) agresivno stepenasto, naglašeno

Šišanje bočne stranice

Bočna strana može biti ošišana “u padu” od šiški ka konačnoj dužini, od bočne strane ka konačnoj dužini. Bočna strana se šiša tako što se:

  1. Precizno odvoji sekcija (dva prsta iza uveta)
  2. Precizno iz korena kosa počešlja ka licu
polukrug
kosa ošišana u polugkug sa blagim stepenom ošišanim u III i IV zoni

Frizure za dugu kosu sa šiškama do brade

Frizure sa dugom stepenastom kosom čiji stepen počinje u dužini brade su veoma atraktivne frizure za dugu kosu. Kosa ošišana na naglašen stepen sa špic oblikom (V oblik) nazad, veoma dobro izgleda uvijena na moderne krupne talase. Talasi na vani su zadnji noiz godina veliki hit i prosto nikako da nestanu sa ulica i modnih pista. Pogledajte koje smo vam frizure pripremili sa šiškama do brade.

siske-do-brade

Kvadratast oblik lica i stepenovi

Kvadratast oblik lica je veoma teško sakriti, ali u ovom slučaju možete da vidite kako sa jakom i agresivnim stepenovima na kosi možete jednostavno da razbijete utisak četvrtastog oblika lica. Kosa koja je natapirana i kojoj je dodan malo veći volumen takođe će da izduži glavu.

siskedobrade2

Malo sitno lice i šiške do brade

U ovom slučaju vidimo primer Kim Kardashian koja ima veoma sitno lice. Trik koji je ona upotrebila je, odvojila je kosu tapiranjem malo od korena i od lica. Otvorila je lice tim tapiranim šiškama koje ideu od lica a ne na lice. Takođe, plavi pramenovi urađeni balejaž tehnikom otvorili su lice dodatno dajući u mekšu notu.

siskedobrade3

Frizure za dugu kosu sa ravnim šiškama na čelu

Ravne šiške se vraćaju! Ovaj veliki trend se vraća i to opet na dugoj kosi. Duga ravna ili stepenasta kosa sa šiškama na čelu može vaše oči da stavi u prvi krupni plan. Ove frizure preporučujemo duguljastim licima. Sa šiškama na čelu, smanjićete dužinu duguljastog lica. Pogledajmo koje su to frizure sa šiškama ravnim na čelu moderne. Iako su guste šiške trenutno veliki hit, ne mora da znači da će veoma guste šiške baš vama dobro stajati. Gustoću trebate izabrati po veličini vašeg lica.

Ako imate veoma sitno lice, onda naravno nećete preterano debele šiške uraditi, jer će vas doslovno progutati. Drugi faktor je gustina vaše kose i debljina vaše dlake. Ne šišajte dosta kose i ne pravite preguste šiške ako imate malo kose! To je zlatno pravilo koje devojke često prekrše želeći guste šiške. One uglavnom upotrebe sku kosu koje imaju da bi napravile šiške i onda im bukvalno ništa od preostale kose ne ostane na glavi.

ravnesiske1

Duboke šiške preko obrve

Široke i dublje šiške na ovoj frizuri rade jednu zanimljivu stvar. Ako obratite pažnju na devojkin oblik lica, videćete da je četvrtasto lice i ova frizura idealno kombinovana za neutralizaciju jakih četvrtastih linija brade.

ravnesiske2

Duga kosa sa šiškama su stranu

Šiške u stranu su jedne od najlakših za održavanje. Ova frizura za dugu kosu savršeno izgleda kada joj se dodaju po koji posvetljeni pramenovi. Preliv pramenova preko kose i šiški daje ovoj frizuri simpatičnost i dubinu.

ravnesiske3

Ravne guste šiške na ombre koloru

Ako ste se odlučili za ombre, ova frizura je idealno rešenje. Guste i jako rezane šiške su veoma moderne.

ravnesiske4

Primer umetka za šiške

Ako pak ne želite ošišati svoje dugačke šiške, onda vam umetak može veoma dobro poslužiti za svakodnevne ili posebne prilike. Umetak se kupi u obliku češljića i tako se umetne i pričvrsti na čeonom delu glave.

ravnesiske5

Retro talasi na dugoj kosi

Retro talasi se nose kao nikad do sada. Iskoristite svoju dugu kosu na najbolji način, prelomite je i izgledajte glamurozno!

retro talasi na kosi
Retro talasi na kosi

U stilu sedamdesetih duga kosa se nosi uvijeno

Još jedan primer dominacije sedamdesetih i retro stila. Ovaj put kosa je podeljena jako na stranu. Jednu stranu možete prabaciti iza uha i učiniti ovu frizuru neodoljivom!

duga kosa retro frizura
Retro kosa iz sedamdesetih podeljena u stranu

Frizura za dugu kovrdžavu kosu

Jedna ideja za devojke sa kovrdžavom kosom. Blago stepenasto ošišana ova frizura je dobila savrđenu elevaciju.

frizura za dugu kovrdžavu kosu
Frizura za dugu plavu kovrdžavu kosu

Osenčite koren

Ubacite zanimljivost dugoj kovrdžavoj kosi tako što ćete uraditi balejaž sa osenčenim korenom.

balejaž - osenčen koren - duga kosa
balejaž – osenčen koren – duga kosa

Još jedna balejaž varijanta na dugoj kosi

Pramenovi izgledaju fenomenalno na dugoj kovrdžavoj kosi

balejaž - duga kosa
balejaž – duga kosa

Pokupite dugu kovrdžavu kosu u punđu

Odlična varijanta da sklonite kosu sa vrata.

duga kosa - lokne - punđa
duga kosa – lokne – punđa

Talasi na dugoj kosi

Predivna noćna varijanta za dugu kosu. Napravite krupne talase i počešljajte ih i posložite na ovakav način.

duga plava kosa - talasi
duga plava kosa – talasi

Top knot punđa – duga kosa – šiške

Istanjene polukružne šiške, odlično idu uz top knot punđu!

top knot punđa za dugu kosu
top knot punđa za dugu kosu

Prelomljena kosa

Nekada jednostavno samo prelomljena kosa sa zanimljivom bojom čini čuda!

prelomljena kosa - roze gold boja kose
prelomljena kosa – roze gold boja kose

Za kraj

Dragi naši. Nadamo se da ste uživali u ovih nekoliko kategorija i varijanti duge kose koje smo vam pokazali. Nadamo se da ste inspirisani našim radom i da ste danas pronašli nešto i za sebe. Pišite nam ispod u komentarima svoje ideje, sugestije i mišljenja!

Nastavite Čitati:
Frizure za Kratku Kosu

10 frizura koje će vam ulepšati dan i možda vas nagovoriti da se ošišate! Frizure za kratku kosu; Kratka kosa Pregledaj

Ležerno i Svečano: Frizura za Svaku Priliku

Mladalačke frizure ne zahtjevaju previše laka, previše haube. Danas pogotovo kad se nosi ulični i ležerni stil frizeri su ti Pregledaj1 komentar na “Frizure za dugu kosu

  1. Koristan link: Frizure za okruglo lice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)