Da li je neophodno pranje kose posle šišanja?Pranje kose smo sa razlogom napravili kao posebnu sekciju. Veoma bitan deo usluge je upravo pranje kose. “NIkada ne završim šišanje a da klijentova kosa nije oprana”: Trebalo bi da je odgovor mnogih frizera. Kosa koju ne operete nakon šišanja je kao i skulptura koju ste izvajali ali je niste pustili da se osuši. Nakon pranja kose veoma lako oučite sve nepravilnosti i ispravite ih ako je to potrebno.

Dlaka preko koje pređete mašinicom može biti povijena. Vaše sečivo je neće uhvatiti i oseći. Nakon što ste oprali kosu sve te povijene i ne odsečene dlake se isprave i izađu na videlo.

sigurno ste nekad dobili komentar od klijenta; “došao sam kući i našao preskočeni deo kada sam oprao kosu”.

Drugi razlog je da posle ošišane i oprane kose klijent neće imati neugodan svrab na putu kući ili još gore ako ne ide odma kući.

Moj savet što se tiče vremena i finansijske isplativosti je sledeći. Uvek težite tome da ponudite više za veću cenu. Klijenti koji to prepoznaju će to i da cene. Oni koji su samo vaši redovni klijenti jer ste im dobar “dil”, nikada vas neće poštovati.

dakle, malo veća cena ali pranje i stilizovanje (sa nekom i masažom i zagrejanim peškirom preko lica) uključeno!

Ne govorim vam ovo samo da biste pravili pare. Staćete sa napredovanjem. Nećete izrasti u velikog respektabilnog profesionalca ako ne razmišljate kao isti!

Zagrejani peškir preko lica

Ovo je nešto šta sam ja video prvi put nakon što sam prihvatio posao u Torontu (Kanada). Počeo sam da radim u modernom ali starom salonu za muškarce. Šta znači moderan a stari?

Znači da su sačuvane sve one vrednosti starih berbernica, samo modernizovane i prilagođene današnjem vremenu.

Zagrejani peškir preko klijentovog lica dok smo mu prali kosu me odusevio. Svedočio sam da svaki ama baš svaki put kada bi imali klijenta koji bi svratio iz nekog drugog grada i doživeo to, ostao apsolutno oduševljen!

Gde pronaći mašinu za zagrejavanje peškira i kako ona radi

Ok, pređimo na stvar. U svakoj velikoj prodavnici frizerske opreme bi trebalo da pronađete mašinu koja izgleda kao mikrovalna rerna. Ta mašina se prvo uključi u struju. Pustite da se zagreje i onda u nju stavite dva tri namokrena i isceđena peškira.

Klijenta spustite na šamponjerci i onda mu stavite zagrejani peškir preko lica. Zagrejani peškir će opustiti i dodatno relaksirati klijenta.

Čak je i zdravo. Otvara pore i oslobađanja kožu od toksina.

peškir možete dodatno pošpricati nekim esencijalnim mirisima kako bi doživljaj bio i mirisan i topal.

Masaža skalpa glave

Ja nikada nisam čuo da neko ne uživa u masaži skalpa glave. Ovaj dodatak će vam podići rejting!

Dodajte regenerator u kosu prilikom masaže.

regenerator otvara pore kože glave i izbacuje toksine.

Zdrav ritual za zdravu kosu

Da, dobro ste čuli. Muškarcima je takođe potreban regenerator za kosu. Nije bitno bila to duga ženska ili kratka muška kosa. Svaka kosa voli da je negovana.

napomena: ne budite pre grubi sa masažom glave. laganim pritiskom i u relaks tonu.

Nadam se da ste uspeli da zamislite i stvorite sliku rituala o kojem smo pričali danas.

Nastavite Čitati:
Lekcija 1: Kako prepoznati talenat za frizera?

frizer sa makazama Talenat za frizera Da bi postali frizer potrebno je da posedujete neke osobine koje su veoma bitne Pregledaj

Šta Sve Treba Frizeru Početniku od Opreme?

Krenuli ste u frizersku školu, počeli ste pomalo da vježbate, imate neke ideje u glavi, radili bi svašta, ali nemate Pregledaj