5 Stvari koje ne znate o šiškama a frizeri znaju!Činite svakodnevne greške u šišanju i stilizovanju svojih šiški. Kakva je to razlika od nekoga ko se profesionalno bavi frizerskim poslom? Saznajte iz narednog članka u kojem smo vam pripremili pet najčešćih grešaka koje činite šišajući svoje šiške!

#1 Deljenje sekcija u šišanju šiški

Frizeri često sebi olakšaju posao tako što šiške podele u par sekcija tako da im je lakše i preglednije rezati manje sekcije.

hqdefault

#2 Šišanje šiški dok su mokre

Mokre šiške su savršen teritorij da napravite grešku. Da li ste znali da ako mokre šiške ošišate na dužinu na koju ste hteli npr. do obrve, kada ih osušite one će biti kratke do pola čela. Šta se desilo pitate se? Desilo se to da se kosa skupila prilikom sušenja, zato dobro trebate paziti da ste ih prilikom rezanja ostavili dosta duže i da ih korigujete tek nakon što ih isfenirate.

hqdefault (1)

#3 Tanjenje šiški

Uvek je bolje uzeti i napraviti šiške iz manje sekcije nego ih tanjiti. Greška koja je veoma česta je ta da efilirkama istanjite šiške po gornjem sloju i onda kada ih osušite sve one kratke dlake iskoče i strše. Ako već morate tanjiti, uradite to u prvoj sekciji do čela u donjem sloju i pobrinite se da gornji sloj padne preko njega i tako pokrije tanjeni sloj.

how-to-cut-your-own-bangs.WidePlayer

#4 Oblik lica na koji ne idu šiške

Ovo je i najveći izazov sa kojim se susrećete ukoliko želite da napravite ravne šiške. Ra ravne šiške nebi trebalo da imate kockast oblik lica jer ćete sa njima još više uokviriti i dati izražaj tom obliku lica. Ako imate kratko lice od početka nosa pa do brade onda takođe nebi trebali zatvarati čelo i tako još više skratiti svoje lice. Ako već nemožete odoliti, pokušajte sa blažim oblicima poput dugačkih šiški u stranu ili retkih isprekidanih šiški na špiceve.

SquareDSC0292

# 5 Šiške i kovrdžava kosa

Šiške i kovrdžava kosa su kontra spoj. Zamislite sebe da svaki dan morate ravnati šiške jer su ravne i kratke. Zanislite da ste njih poravnali a ostala kosa kovrdžava. Na kovrdžavu kosu stoje duže šiške u stranu puštene prirodno.

sisanje

 

Pokazali smo vam svakodnevne greške koje radite sa svojim šiškama i zato je najbolje da se obratite stručnjaku kada želite da promenite svoj imidž. Ako ste ipak odlučili sami da stilizujete svoje šiške onda obratite pažnju na ova pravila koja smo vam objasnili.

Nastavite Čitati:
Da li šišati na suhoj ili mokroj kosi?
da li sisati na mokroj ili suvoj kosi

Stvari koje trebate znati pre nego što započnete šišanje na suhoj ili mokroj kosi. Ovo pitanje je večite polemika među Pregledaj

Neophodna oprema za frizere početnike
oprema za frizere pocetnike

Kažu da je majstor dobar onoliko koliko i njegov alat, i to je zaista tako kada se radi o frizerskom PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *