Zašto kosa puca na krajevima

Zašto kosa puca na krajevima i kako se boriti sa krzanjem kose – Saznajte sada!

Zašto kosa puca na kravima? Kosa koja je ispucala na krajevima ni na kome ne djeluje lijepo i mnogim ženama predstavlja veliki problem. Uzroci pucanja kose na krajevima su zapravo vrlo jednostavni. Evo što trebate izbjegavati želite li svoju kosu zadržati zdravom.
Agresivno i prečesto češljanje.

Pregrubo češljanje, ali i tapiranje jednako će naštetiti vašoj kosi. Kupite kvalitetnu četku, najbolje onu od prirodne dlake, jer su one namijenjene da njeguju a ne oštećuju kosu. Kosu je bolje češljati dok je mokra. Mokra kosa je i do 25% elastičnija od suhe kose. Pri češljanju budite nježni. Nagli i snažni potezi češljem uzrokovat će pucanje manje elastične kose.

pucanje kose

Toplina

Korištenje bilo kojeg aparata za stiliziranje kose koji radi na principu grijanja kose šteti kosi i vrhovi znaju popucati ako frizuru često oblikujemo na ovaj način. Figaro, fen, topli vikleri, pegle i slični aparati nezamjenjivi su pomoćnici u stiliziranju kose. Ipak, trebamo paziti na koji način i koliko često ih koristimo. Figaro ili peglu koristite na potpuno suhoj kosi, na taj način izbjeći ćete uništavanje strukture vlasi. Prije zagrijavanja kose obavezno koristite proizvode za zaštitu od topline. Ovo će vašoj kosi dati željeni oblik i pri tom očuvati njeno zdravlje, i više se nećete pitati zašto kosa puca na krajevima tako često.

kosa

Prirodno suha kosa lakše puca

Neke žene nemaju tu sreću imati kosu koja je dovoljno bogata prirodnim uljima i zadržava vlažnosti koliko je potrebno da bi kosa ostala elastična. Suha kosa sklonija je oštećenjima, naročito pucanju na vrhovima. Ovome možete doskočiti koristeći dubinske tretmane za regeneraciju suhe kose kao što su uljne vitaminske kapsule ili keratin koji će zagladiti vašu kosu i popuniti strukturu vlasi.

zdrava hrana

Prehrana

Vjerovali ili ne, ono što jedete utječe na zdravlje vaše kose. Natrij i šećeri u prekomjernim količinama mogu isušiti kosu i biti krivac za ispucale vrhove. Slatkiše i grickalice zamijenite voćem i povrćem bogatim vitaminima i mineralima. Nakon nekog vremena vidjet ćete očitu razliku na svojoj kosi.
Pucanje kose na vrhovima nije kraj svijeta. Promijenite navike i koristite prave proizvode za njegu i zaštitu kose, vaša kosa će vam biti zahvalna!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *