Frizure za tanku kosuKoja su to rešenja za tanku kosu i koje frizure za tanku kosu možete iskoristiti kao svoju prednost?

Tanka kosa vas ponekad može dovesti do ludila jer ne znate kako bi namestili kosu jer je puno tanka. Večito pitanje za ovaj tip kose je kako pojačati volumen i izbeći mršenje tanke dlake. Tanka kosa je podložna mašćenju i bukvalno prljanju svaka dva dana pa vam savetujemo da se odlučite na kraće varijante frizura od ramena pa kraće, jer je mnogo lakše za održavanje.

Od toga kako će se ponašati vaša tanka kosa zavisi i od boje kose. Ako imate prirodno ravnu tanku dlaku onda će ona najverovatnije biti slepljena uz glavu i bez ikakvog volumena, plus što se prlja neverovatno brzo.

Dobro rešenje u tom slučaju je izblajhati kosu na plave nijanse. Izblajhana kosa je suvlja i neće toliko biti podlžna mašćenju. Suvlja kosa takođe ima slabiju težinu i neće vući kosu pri glavi. Tnka kosa je u većini slučajeva i ravna kosa pa ćemo vam preporučiti kratke frizure za tanku dlaku. Pogledajte sa kojim to sve frizurama možete lako pobediti tanku kosu.

Napravite Balejaž pramenove na tankoj kosi

balejaz

Posvetljivanje vaše tanke kose može biti samo od pomoći. Svetli babylights pramenovi koji imaju prirodan izgled će dati vizuelnu punoću vašoj kosi. “Takođe, da ponovimo, kosa koja je pod ramenovima i koja se posvetljuje ima tendenciju da se ne masti kao prirodna kosa.” Stilizovanje ravne i tanke kose će vam se činiti kao izazov, ali ne mora sve biti tako crno. Potrebno je da svoj asesoar obogatite jednim debljim uvijačem za kosu ili peglom za kosu kako bi pravili krupne valove kao na slici jer prelomljena kosa deluje mnogo punije nego ravna a uz to je i veliki modni trend ove godine prelomljena kosa. Dakle, balejaž pramenovi i prelomljena kosa su savršena frizura za vašu tanku i masnu kosu.

Napravite guste šiške i lepršavi stepen na kratkoj frizuri

guste-siske

Guste kratke šiške mogu biti rešenje vaših muka sa bočnim stranicama vaše tanke kose. Odsecite ravne šiške na čelo i rešite se tankih krajeva na bočnim stranicama što stalno pucaju, uz to ćete dobiti i veliku promenu. Možda su baš šiške ono što niste probali? Uz sečenje šiški, bob do ramena sa lepršavim stepenovima je pun pogodak frizura. Kao što vidite na slici, dovoljno je da upotrebite po koji preparat poput pene za kosu ili laka i da malo zgužvate kosu i vaša nova moderna frizura je super ukomponovana sa vašom tankom kosom.

Iskoristite tankoću kose za moderni bob

tanka-kosa

Ovo je frizura sa kojom možete iskoristiti prednost tanke kose i koristiti je u svoju prednost. Bob sa jako naglašenim špicevima napred na licu izgleda veoma seksi i moderno a idealan je za pravljenje na tankoj kosi. Šišanjem stepena i naglašavanjem špiceva, skoncentrisaćete kosu na gornjim delovima glave i dobiti potreban volumen.

Farbajte koren u tamno

tanka-kosa2

Farbanjem korea u tamno dobijate vizuelno efekat bogatije i gušće kose. Koliko gušće toliko i efekat deblje dlake koji vam je nužno potreban. Moderne tehnike bojenja kose u sombre pramenove i balejaž ili ombre će vam lepo pristajati sa potamnjenim korenom. Ako uz to dodate ove predivne valove na kosi onda ste svoj imidž unapredili da će vam se svi diviti kad vas vide u novom izdanju!

Bob do brade

bob frizura do brade
bob frizura do brade

Ravno odsečeni paž je dobro rešenje. Kosa je naslagana na jednaku dužinu i tako vizuelno deluje mnogo gušće.

tanka kosa plava kosa frizure
plava tanka kosa – kratki bob

Umesto da imate tanke krajeve koji izgledaju providno i bez volumena, odsecite kosu na ovakav bob. Pogledajte koliko smo više volumena dobili u predelu iznad vrata i na bočnim stranama.

Razbarušeni blago stepenovan kratki bob

kratki razbarušeni bob
kratki razbarušeni bob

Konačna dužina je i dalje ravna. Sa stepenovima možete da se igrate. Što lepršavije to bolje!

Skratite kosu na bob dužinu

bob frizura - stepenovano - plava blajhana kosa
bob frizura – stepenovano – plava blajhana kosa

Još jedan bob. Malo duži od onog predhodnog ali takođe konačna dužina ravna.

Više o: Kratkim Frizurama

Lob (long bob – dugački bob)frizura

lob - dugački bob
lob – dugački bob

Odlična varijanta za one koje ne žele da odseku kosu puno kratko. Konačna dužina je ravna i malo ispod ramena. Stepenovi jako blagi skoro pa i nevidljivi. Morate paziti, ne smete puno stepenovati.

Savet: Što kraće od brade, to više smete da stepenujete. Što duže od brade, to manje stepenova. Oko ramena skoro pa skroz ravno.

Još jedan blago stepenovan lob

bob - lob - blago stepenovan
bob – lob – blago stepenovan

Uz to što je boja urađena fenomenalno, šišanje je takođe na mestu. Gornji sloj kose je dugačak i ravan, dok je kosa ispod blago kraća.

Još jedan kratki bob podeljen u stranu

kratki bob – plava kosa

Jedan predivni bob sa varijacijom na šiškama.

Pogledajte ostale: Bob Frizure

Talasi su bolji nego skroz ravno

talasi na kosi - plava kosa - lob frizura
talasi na kosi – plava kosa – lob frizura

Prelomite kosu i razbarušite je. Tanku kosu je bolje nositi u ovakvoj formi nego skroz ravno.

Fenirajte kosu na volumen

kosa isfenirana na volumen
kosa isfenirana na volumen

Pogledajte kako je isfenirana ova frizura. Kosa deluje veoma bujno i gusto. Veliki volumen može da se postigne sa velikim četkama. Četke možete čak i da ostavite na glavi 15 minuta do pola sata. Posle feniranja dodajte malo laka kako bi volumen držao.

Najmoderniji bob trenutno

moderni bob
moderni bob

Najmoderniji način nošenja bob frizure trenutno. Podelite kosu u stranu i posvetlite krajeve.

Za kraj

Nadamo se da ste našli nešto za svoju tanku kosu. Ako dugo niste menjali boju ili frizuru, razmislite o nekim idejama koje ste videli ovde.

Nastavite Čitati:
20 Najpraktičnijih Frizura za Visoko Čelo
frizure za visoko čelo

Visoko čelo često može da bude razlog zbog kojeg žene izbegavaju da menjaju frizuru. Problem visokog čela pogađa veliki broj Pregledaj

Ovog Leta Isprobajte Bujni Konjski Rep – 15 Frizura!
elegantno zalizan rep

Bujni konjski rep je frizura koju možete da napravite veoma lako i nosite svaki dan. Ako ste osoba koja ne PregledajOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *